Wel of niet aan affiliate marketing doen? 5 dingen om te overwegen

de banner voor de blog wel of niet aan affiliate marketing doen?

Table of Contents

Affiliate marketing is niet voor iedereen een geschikt verdienmodel. Er zijn hobbels op de weg die je moet overwinnen. Bekijk daarom deze 5 belangrijke zaken voordat je begint.

Wil je minimaal 1 keer per week nieuwe content maken?

Het grootste succesnummer achter affiliate marketing is content. Het algoritme is zo ingesteld dat je iedere week een nieuwe blog moet schrijven om relevant te blijven. Dit is moeilijk om te doen. Ik ken weinig mensen die iedere week een nieuwe blog plaatsen. Dit is wel belangrijk te doen. Je wilt namelijk relevant blijven voor je doelgroep. Een dikke must dus. Als je hier geen tijd of zin voor hebt, kun je beter je uren elders aan besteden.

Kan ik me focussen op een niche?

Als je start met affiliate marketing zullen er talloze mogelijkheden op je pad komen. De onderwerpen liggen wat dat betreft aan je voeten. En je hebt een website. Waarom zou je er niet over schrijven en een product promoten?

Omdat het niet handig is. Zeker als je een startende website hebt, is het slim om je te richten op topical authority. Je gaat dan immers sneller ranken in Google. Bovendien: wat is je doelgroep als je over alles en niets schrijft? šŸ§

Richt je op een doelgroep om betere resultaten te krijgen.

Heb ik genoeg geduld?

Ik blijf het zeggen: affiliate marketing is geen manier om snel rijk mee te worden. Maak deze denkfout niet. Als je dit namelijk denkt, ga je ongeduldig worden, en van ongeduldig komen nooit de beste resultaten.

De curve van affiliate marketing kun je ook niet beĆÆnvloeden. Het duurt een tijdje voordat de bal begint te rollen. Maar als die rolt, is er geen houden meer aan.

Dit is een wet die voor elke affiliate geldt. Heb dus geduld en waar je opwacht, komt naar je toe.

Heb ik veel doorzettingsvermogen?

Als je start met affiliate marketing ga je veel fouten maken, krijg je te maken met tegenslagen en komen twijfels om de hoek kijken.

Geen leuke dingen. Laat je je hierdoor stoppen of zet je keihard door om wel je doelen te bereiken wat je wilt?

Dat laatste is belangrijk. Zonder doorzettingsvermogen lukt het je niet om een succesvolle affiliate business op te bouwen.

Bekijk deze video om te leren hoe je doorzettingsvermogen opbouwt.

Ben ik bereid om keihard te werken?

Het creƫren van nieuwe en goede content is de kern van je business. Daarnaast zijn nog meer zaken die je succes bepalen.

Denk aan de snelheid van je website verbeteren, je blogs updaten, de structuur van je website bijwerken en het vergaren van backlinks.

Je moet hard werken om het maximale uit je website te halen, en deze goed te laten scoren in Google.
Het komt aan op arbeidsethos. Ben je bereid om verder te gaan dan de rest, of doe je wat de rest ook doet?

Ben je nog steeds gemotiveerd? Top! Dit is de eerste voorwaarde. Deze 5 zaken komen immers telkens terug.

Dit wil je waarschijnlijk ook lezen

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *