Beginnen als affiliate

Wat verdient een affiliate marketeer?

de banner voor de blog wat verdient een affiliate marketeer

Table of Contents

Het blijft een van de eeuwige vragen: wat verdient een affiliate marketeer? Op deze vraag bestaat geen eenduidig antwoord. Iedere affiliate haalt er namelijk een andere inkomen uit.

Hoe zien de inkomsten eruit?

De inkomsten lopen uiteen van 0,00 tot meer dan 100k. Dat laatste is een heerlijk bedrag. Wat we allemaal wel willen verdienen. Het is echter voor een kleine groep weggelegd om zulke bedragen maandelijks binnen te halen. Ze weten namelijk hoe het spelletje werkt – en hoe ze hun inkomen laten stijgen.

Dit geldt niet voor de beginners en de mensen die al een tijd bezig zijn. Voor de beginners is het logisch: ze zijn nog maar net begonnen, ze moeten the game nog leren kennen. Dit is anders voor de mensen die al een tijdje bezig zijn – ze werken wel aan hun business. Maar het lukt ze niet om meer te gaan verdienen.

Dit komt omdat ze steeds dezelfde dingen blijven doen en daardoor op hetzelfde level blijven. Een affiliate die meer verdient, kijkt kritisch naar het proces en vraagt zich af;

Wat kan ik doen verbeteren om betere resultaten te krijgen?

Iemand die steeds hetzelfde doet, krijgt ook dezelfde resultaten, dat is logisch. Toch reflecteren maar heel weinig affiliates op hun eigen business om er meer uit te halen.

Dat is jammer, er liggen namelijk zoveel kansen.

Het heeft geen zin om te kijken naar anderen verdienen. Ze dienen wel als inspiratiebron. Dus lees de verhalen van succesvolle voorbeelden. Maar hecht er niet te veel waarde aan.

Over inspiratie gesproken, je kunt veel bereiken als je kijkt naar wat succesvolle affiliates goed doen om je inkomen te laten stijgen, dit namelijk:

Ze kennen hun doelgroep door en door

Affiliate marketing gaat om het helpen van anderen. Want als je anderen zo goed mogelijk helpt, lukt het jou om meer commissies te verdienen. Je moet dan wel weten wat je doelgroep wilt:

  • Wat zijn hun behoeftes?
  • Waar hebben ze hulp bij nodig?
  • Wat zijn de pijnpunten?
  • Waar willen ze meer over weten?
  • Etc

Ik kan nog wel zo even doorgaan, maar waar het op neerkomt is dat je ervoor moet zorgen dat je de doelgroep helemaal kent.

Als je dat namelijk weet, kun je hele goede content maken die mensen echt verder helpt. Succesvolle affiliates weten dit en werken het ook volledig uit. Dat is de eerste stap naar meer resultaat.

Je zet een business op voor iemand anders. Zo verdien je immers geld. Kom daarom alles te weten over deze personen. Zo lukt het jou om de dingen te doen waarmee je je doelgroep het beste helpt. Het is dus geen kwestie van even wat doen.

rijen van stoelen

Ze maken de allerbeste content

Voor het volgende zoekwoord waar je op wilt ranken, is al de nodige content voor gemaakt. Toch kan het beter. Lees de blogs die er al nu zijn gemaakt en speur als een politiehond naar verbeterpunten. Deze zijn er altijd, denk aan het ontbreken van een onderwerp dat voor jou belangrijk is, te weinig diepgang en het weglaten van waardevolle tips.

Dit is voor jou de mogelijkheid om het beter te doen. En daarvoor ook te worden beloond, want als je betere content creƫert, zullen de zoekers dit uitgebreider lezen. Dat ziet Google waardoor je boven de content komt te staan die er al is.

Ze gaan dus een stapje verder dan de concurrentie, die het wel met een blog schrijven wel prima vindt.

Dit is niet de juiste instelling. De juiste instelling is dat je steeds zoekt naar nieuwe verbeteringen en deze ook verwerkt in je blogs.

De affiliates die bereid zijn om een stap harder te lopen, zijn de affiliates die meer gaan verdienen.

Het heeft ook geen zin om een blog te publiceren of te herschrijven die minder goed is dan wat er nu is.

Google weet dat jouw blog niet een beter antwoord is, en zal het daardoor ook niet meenemen in de rankings.

De allerbeste content is de survival of the fittest voor affiliates. Degene die dat doen, verdienen meer omdat ze zich het beste weten aan te passen.

Ze kennen de kracht van consistentie

Je moet consistent zijn om succes te worden met affiliatie marketing. Als je immers een jaar lang iedere week de beste blog schrijft, weten we zeker dat je gaat scoren in de zoekmachines en commissies verdiend.

Het is een simpel recept: schrijf iedere week een blog. Toch lukt het alleen de affiliates die een mooi inkomen verdienen hoe ze dit moeten doen.

Je hebt hiervoor geen speciale talenten nodig. Alleen de discipline om geen week over te slaan. Dat is het enige.

Wil je een hoger inkomen krijgen als affiliate?

Wees dan consistent. Dat is alles. Als je dat kan, heb je de winst al voor 50% binnen.

Ze testen ieder detail

Affiliate marketing is internet marketing. En internetbedrijven testen alles van a tot z. Voor een affiliate betekent dit dat ze steeds kijken naar hoe goed iedere pagina of blog het doet op de website – en daarbij verbeteringen aanbrengen, die ook weer worden getest.

Ze geven nooit op

Dit is wat deze groep gemeen heeft: ze zetten door, wat er ook gebeurt.

Natuurlijk maken ze fouten, lopen dingen niet zoals ze hadden verwacht en denken ze erover na om te stoppen.

Ze weten echter ook dat doorzettingsvermogen altijd loont. Dus pushen ze verder – en kijken ze wat ze kunnen veranderen om de volgende keer wel de doelen te bereiken.

via GIPHY

Ze denken lange termijn

Geen een affiliate business is binnen een dag gebouwd, een week, of een maand. Daar gaat een tijd overheen.

Maar over een paar jaar staat er wel een business die een prachtig inkomen binnenhaalt van duizenden euros per maand.

Daarvoor moet je niet naar vandaag of morgen kijken, maar wat er mogelijk is over meer dan een jaar.

Affiliates die weinig tot geen resultaten halen begrijpen niet wat er kan als je lange termijn denkt en in de tussentijd hard doorwerkt.

Bekijk hier hoe je lange termijn denkt.

Hoelang duurt het voordat ik geld ga verdienen?

Dit duurt een paar maanden tot een jaar. Het heeft dus geen zin om je kop het begin te erg te focussen op de verdiensten. Deze komen wel.

Wat moet ik doen om meer te verdienen?

Kijk wat succesvolle affiliates anders doen dan affiliates die minder verdienen – en je ziet kansen/leerpunten om meer te verdienen. Vervolgens groeit je inkomen mee.

Kan ik nu nog wel geld verdienen met affiliate marketing, alle informatie is er toch al?

Begrijpelijke vraag. Maar je kunt zeker nog geld verdienen met affiliate marketing. Je moet alleen het beste antwoord weten te geven voor een zoekterm. Dat is de sleutel op nu geld te verdienen als affiliate.

Andere kennisbank artikelen:

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *