Beginnen als affiliate

Wat levert een affiliate commissie op?

een man leest in zijn boeken

Table of Contents

Een affiliate commissie kan een paar cent opleveren tot honderden euro’s.

Dit heeft te maken met de prijs van een product. Als een product 200,00 kost, kan de verkoper makkelijker een commissie geven van twintig euro, dan als een product 20,00 kost.

Daarnaast heb je ook nog het verschil tussen digitale en fysieke producten. Een fysiek product (bijvoorbeeld een tandenborstel) moet steeds opnieuw worden gemaakt waardoor een hogere commissie niet haalbaar is vanwege de kosten om het product te produceren terwijl een digitaal product maar een keer gemaakt hoeft te worden om continu opnieuw verkocht te worden.

Samenvatting

De hoogte van de commissie loopt uiteen door verschillende factoren. Houd hier rekening mee als je producten uitzoekt om te gaan promoten, maar laat een lage(re) commissie je er niet van weerhouden om een product links te laten liggen. Als de vraag groot genoeg is, kun je lage commissies omvormen tot een goed inkomen door een grote vraag.

Waar kan ik producten met een hoge commissie vinden?

Op Paypro en Plug&Play vind je producten met een hoge commissie. Dit zijn voornamelijk digitale producten.

Hoe kan ik producten met een lage(re) commissie vinden om er samen goed aan te verdienen?

Op platforms als Bol.com, Amazon en Coolblue vind je een groot aanbod waarmee je veel lagere commissies op elkaar stapelt.

Kan ik me beter focussen op commissie met een hoge of lage commissie?

Dat ligt aan je interesses. Liggen je interesses in het vertellen over online cursussen richt je je automatisch op de hogere commissies. Schrijf je het liefst over shampoos verdien je lagere commissies.

Met andere woorden: het is belangrijker om producten te promoten waarvoor je een passie hebt, dan erover te kiezen vanwege het geld.

Andere kennisbank artikelen:

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *