Beginnen als affiliate

Wat betekent een affiliate programma?

de banner voor de blog wat betekent een affiliate programma

Table of Contents

Een affiliate programma betekent een samenwerking die een bedrijf wil aangaan met affiliates. Het bedrijf accepteert dat een affiliate hun producten mag promoten inruil voor een commissie. Het bedrijf bepaald de hoogte van de commissie. Zo start je met een affiliate programma.

Zoek bedrijven uit die je wilt promoten

Affiliate marketing wordt door veel bedrijven toegepast, waardoor de keuze erg groot is. Wat je nu kunt doen, is de lijsten bekijken voor aangemelde programma’s bij een affiliate netwerk, of je kijkt op de website van ieder bedrijf dat je interssant lijkt om te promoten.

Wil je de producten echt promoten?

via GIPHY

Er bestaat geen grote tijdsverspilling dan je aanmelden voor een affiliate programma en er verder weinig meedoen, omdat je niet er meteen iets mee verdient, weinig inspiratie hebt of het gewoon vergeet.

Je aanmelding is dan een beetje voor niets. Zowel jij als het bedrijf heeft er immers niets aan. Maak daarom van te voren een plan waarop je beschrijft welke producten je gaat promoten. Denk aan hoeveel blogs je gaat schrijven, op welke keywords je je gaat richten en wat voor CTA’s je gaat gebruiken. Als je dit weet, hoef je geen seconde meer na te denken en kun je lekker schrijven over de producten.

Meld je aan voor het affiliate programma en wacht de beoordeling af

Het is helaas niet zo dat je meteen kunt starten met het promoten van producten. Daar gaat een tijd overheen. Het bedrijf keurt eerst je aanmelding, waarnaar je goed of afgekeurd wordt.

Als je wordt goedgekeurd, kun je gaan juichen en lekker genieten. Als je wordt afgekeurd is dat jammer, maar er is nog geen man overboord. Het belangrijkste gegeven om goedgekeurd te worden, is het hebben van een goede website. Je website moet dan beter worden.

Het belang van een goede website

Een bedrijf dat je aanvraag beoordeeld, kijkt natuurlijk ook naar je website. Het is belangrijk om voor je aanvraag een goede website te hebben. Dus een goede homepagina, over ons pagina en tientallen blogs. Je moet natuurlijk wel kunnen ranken in Google.

Affiliate programma’s zijn leuk omdat je erdoor geld kunt verdienen, als je geen goede website hebt, kun je ook commissies verdienen.

Vergelijk de affiliates programma’s

Pin je niet vast op een affiliate programma. Er is namelijk altijd wel een alternatief. Laat je keuze niet afhangen van een programma maar van meerdere programma’s.

Waar kun je de meeste producten promoten
Welk bedrijf heeft de beste commissies
Wie heeft de langste cookieduur

Aan de andere kant is het ook slim om voor zoveel mogelijk affiliates programma’s aan te melden. Zo word je altijd geaccepteerd en kun je de producten van verschillende bedrijven met elkaar vergelijken.

Dat laatste is het slimste om te doen. Aangezien een bezoeker altijd op zoek naar is een vergelijking tussen verschillende bedrijven.

Dit maakt je website breder en vergroot de kans op commissies.

In het kort:

Zoek de bedrijven uit die je wilt promoten (doe goed onderzoek)
Ga voor een goede match. Anders heeft het geen zin
Meld je aan
Maak een goede website
Overweeg om vergelijkingen te maken

Zo weet je wat een affiliate programma betekent, nu is het tijd om aan de slag te gaan.

Vergroot je kennis over affiliate marketing

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *