Beginnen als affiliate

Waarom moet ik kiezen voor affiliate marketing?

de banner voor de blog waarom starten met affiliate marketing

Table of Contents

Iedereen heeft een andere waarom om te beginnen met affiliate marketing.

Mijn waarom is dat je dankzij affiliate marketing een gedeeltelijk passief inkomen kan opbouwen zonder er veel voor te hoeven doen in logistiek opzicht.

Want je hoeft geen pakketje weg te brengen, of een voorraad bij te houden. Het enige wat jij hoeft te doen, is content te maken waar je mensen meehelpt. Als bezoekers vervolgens klikken op je affiliate link en het product aanschaffen, krijg je een commissie.

Daarbij heb ik ook meerdere argumenten om te beginnen met affiliate marketing

Iedereen kan het

Het maakt niet uit hoe oud je bent, hoeveel vermogen je hebt, of wat je opleiding is. Iedereen kan starten met affiliate marketing, en er succesvol mee worden. Jij ook. Je moet alleen bereid zijn om hard te werken, te falen, weer op te staan en verder te werken. Resultaten zullen niet vanzelf komen.

Affiliate marketing is een mindgame – wie een sterke mindset heeft zal groeien en sterker worden. Wie een zwakke mindset heeft zal uiteindelijk opgeven. Wees geen opgever als je begint. Werk altijd door om grote resultaten te bereiken.

Je hebt geen talent nodig

Je moet content gaan creëren en teksten schrijven, die natuurlijk goed moeten zijn. Slechte content is hetzelfde als een gesprek waarbij twee mensen eigenlijk niet naar elkaar luisteren. Niemand heeft er wat aan.

Het komt aan op motivatie. Wat wil je bereiken met affiliate marketing? Wil je een website hebben die voor jou een paar euros verdient of duizenden euro’s? Het laatste klinkt natuurlijk het fijnste. Daarvoor moet je wel aan de bak gaan en hard werken.

Het heeft puur te maken met instelling. Wie een instelling heeft van hard werken en nooit opgeven zal ook dit terug zien in de resultaten.

Passief

Het grootste voordeel uiteraard. Jij hoeft er niet bij te zijn als je geld wilt verdienen, omdat de content staat, bezoekers kunnen klikken op jouw links en je geld verdiend. Dit kan ook gebeuren als je slaapt. Bestaat er een beter verdienmodel?

Voor bedrijven

Als je een bedrijf hebt dat ook online actief is, is het ook slim om te kijken naar kansen voor affiliate marketing, om meerdere redenen.

De kosten zijn laag

Je hebt wel kosten als je start met affiliate marketing, hierbij moet je denken aan een affiliate netwerk dat kosten rekent als je je aanmeldt.

Maar meer kosten zijn er ook niet. Dit maakt affiliate marketing ook een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een campagne, waarvoor je weer mensen moet aannemen die het gaan opzetten.

Het loopt door

Stel je hebt je aangemeld bij tradetracker, je hebt aangegeven dat mensen zich kunnen aanmelden en je producten promoten. Dit zal doorgaan omdat affiliates zelf ook zoeken naar nieuwe producten.

Jij hoeft niet te zoeken naar deze affiliates – ze komen jouw kant op.

Het is goedkoop

Een domeinnaam en de hosting voor je website kosten bij elkaar nog geen 100 euro per jaar. Het is daardoor een erg goedkoop verdienmodel. De reden dat het te duur is, wordt een keer van tafel geveegd.

Je hebt ook niets anders nodig. In het hostingpakket zit namelijk een systeem om te bloggen, en een website op te bouwen. Hopelijk zie je nu ongekende potentie die affiliate marketing heeft: niet duur, zonder extra kosten mee beginnen en meteen producten kunnen promoten.

Een waardevolle skill leren

In deze tijd is het slim om een zogeheten high income skill te leren. Hiermee leer je jezelf aan om een goed inkomen te hebben. Affiliate marketing valt hier ook onder, omdat je leert om goede teksten te schrijven (copywriting), de basis snapt van verkopen (sales) en je website hoog laat scoren in Google (SEO)

Als je deze vaardigheden ontwikkelt, ben je voor altijd verzekerd van een goed inkomen. En je bent je eigen baas. Wat wil een mens nog meer?

Bekijk in de video hieronder welke skills je nodig hebt voor affiliate marketing

Een paar uren werken aan je affiliate website is voldoende

Als je een vroeger een business wilde beginnen, moest je baan opzeggen. Anders kon je niet je bedrijf laten groeien. Vandaag de dag hoeft dat niet meer, want een paar uur zijn voldoende om je business te laten groeien.

Dit is een belangrijke why om te starten met affiliate marketing. Je kunt je eigen leven gewoon blijven leiden en daarnaast werken aan je business, totdat je met je business meer verdient dan met je baan.

Deze aantal uren zijn voldoende om een grote website op te bouwen. Daarom kan iedereen in zijn of haar vrij tijd affiliate marketing oppakken.

Geld verdienen met je passie

Affiliate marketing is het perfecte middel om geld te verdienen met je passie. Je kunt namelijk uren schrijven over je passie. Andere mensen willen graag dit verhaal horen, en zijn daarnaast geïnteresseerd in artikelen die hen helpt in het leven. Omdat ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar manieren om hun inkomen te vergroten.

Als het jouw passie is om te praten over aandelen, kun je over dit onderwerp een website maken en bloggen over alle subonderwerpen. Je hebt dan de eerste aanzet gegeven om geld te verdienen met je website.

Meer hoef je niet te doen.

Hierom is affiliate marketing het perfecte verdienmodel. Wil je meer weten over wat je kan bereiken met affiliate marketing? Check dan de Affiliate Marketing Revolutie.

Verder lezen?

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *