Waarom je met Affiliate Marketing niet snel rijk wordt

de banner voor de blog waarom je niet snel rijk wordt met affiliate marketing

Table of Contents

Wil je snel geld verdienen met Affiliate marketing? Zet dat maar uit je hoofd. Het kost namelijk maanden voordat je je eerste commissies gaat verdienen. Zie de redenen daarvoor hieronder.

Het duurt even

Gemiddeld duurt het 3 tot 6 maanden voordat je je eerste commissie hebt verdiend met een affiliate website.

Als je dit zo leest, dan weet je meteen dat je niet snel rijk zult worden met affiliate marketing. 😉

Het is dus geen kwestie van even bloggen, daarbij je affiliate links plaatsen en hoppa je wordt rijk. Nee, het is een traag proces, omdat er een tijd overheen gaat voordat je website begint te groeien.

Blijf dit proces onthouden om geen frustraties te ervaren. Als het te traag gaat, is het goed om te weten dat jouw succes eraan zit te komen. Je moet er alleen nog opwachten, en stug blijven doorbouwen.

Mensen geven te snel op

Affiliate marketing kent zowel veel mensen die ermee starten als mensen die weer stoppen. Iedereen weet dat als je stopt dat de resultaten dan 0 zijn.

De voornaamste reden dat mensen stoppen is omdat ze onvoldoende een visie hebben. Toen Jitse Groen startte met Thuisbezorgd had hij meer dan 15 concurrenten, die hetzelfde idee hadden. Al deze concurrenten zijn nu weg – het ontbrak hen aan een visie en wilskracht om te blijven pushen.

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing is het heel belangrijk dat je steeds blijft doorgaan. Zoveel mensen stoppen binnen korte tijd omdat het even niet gaat zoals ze gehoopt hadden. Laat ons je een ding vertellen: het loopt altijd anders dan je had gehoopt. Dat is het leven. Dit is nooit een reden om te stoppen. Je moet kijken naar hoe je je strategie kan veranderen en probeer het nog eens. Als je steeds blijft proberen, zul je succesvol worden.

Skills ontwikkelen

Je moet over bepaalde skills beschikken om geld te gaan verdienen. De belangrijkste skills zijn SEO en teksten schrijven.

Als je deze twee onder de knie hebt, kun je heel geld gaan verdienen. Je moet deze skills nog wel leren.

Zoek daarom uit hoe je het beste deze skills kunt leren en verbeteren om meer geld te gaan verdienen.

Er is bovendien geen reden om te zeggen dat je deze skills niet kunt leren. Jij kan het ook. Het is immers geen kwestie van talent. Het is een kwestie van motivatie, pure motivatie om heel goed te worden.

Al doende leert men luidt het gezegde. Pas de skills vandaag al toe op je website, kijk naar de resultaten en pas je strategie aan.

In de praktijk leer je namelijk het meeste.

een hond zit achter een laptop te werken.

Je mag fouten maken

Het is niet erg om fouten te maken. Iedereen maakt fouten, die horen erbij. Als je bang bent om fouten te maken, gun je jezelf geen leerproces, en zit je bovendien steeds veel te gespannen achter je bureau. Daar komen nooit goede resultaten uit.

Falen/fouten maken hoort helemaal bij het leerproces. Stel dat we geen fouten zouden maken, dan zou iedereen zomaar succesvol worden met affilate marketing. Deze vlieger gaat niet op.

A life spent making mistakes is not only more honorable, but more useful than a life spent doing nothing.

George Bernard Shaw

Misschien lijkt het nu wel alsof het heel moeilijk is om succesvol te worden met affiliate marketing. Dat is niet waar: iedereen kan dit.

Je moet alleen tot in je tenen gemotiveerd zijn om er een succes van te maken. Dan gaat je het lukken.

We willen deze waarheid geven als een vriendelijke reminder. Wellicht denk je dat je geen succes kunt bereiken, omdat (vul de rest zelf maar in)

Dat is natuurlijk niet waar.

Iedereen kan zijn doelen bereiken met affiliate marketing. Je moet het alleen willen geloven. Als je het namelijk niet gelooft, zul je ook niet de gewenste resultaten bereiken.

Maar als je er wel in gelooft, en steeds blijft werken aan je dromen ga je het gewoon halen. BAM.

Hard werken

Er is een beeld ontstaan dat je voor affiliate marketing alleen een paar keer hoeft te bloggen, en dat je dan al een passief inkomen hebt.

Dit is natuurlijk niet waar. Je moet steeds bezig met optimalisatie, aangezien er altijd wel wat aan je website valt te verbeteren.

Dit is proces dat geen einde kent. Daarnaast moet je ook steeds blijven schrijven om je projecten beter te maken.

Hiervoor geldt ook: wie niet bereid is om hard te werken, gaat het niet redden.

Ga voor de beste content

We zijn fan van Coolblue. Waarom is Coolblue zo succesvol?

Omdat ze de klant het beste willen helpen. Ze maken de beste content, helpen je om het beste product uit te zoeken voor jou en ze helpen je graag om een product te retourneren. Als je er niet tevreden over bent.

Laat het succes van Coolblue een enorme inspiratiebron voor je zijn, want als je dezelfde regel naleeft, dus de allerbeste blog maken voor een zoekwoord, gaat het je ook lukken om hoog te ranken, en kun je gaan genieten van je harde werken.

Uiteindelijk word je rijk

Het zal niet meteen gebeuren, maar als je de bovenstaande regels naleeft, en dit blijft doen, kan het niet anders dan dat je een groot succes maakt van je affiliate website(s). Hier horen uiteraard ook mooie financiële plaatjes bij – je hoeft je geen zorgen meer te maken over geld.

Dit gebeurt echter niet zomaar.

Je moet ervoor gaan werken, je bezoekers maximaal helpen en steeds kijken naar je business om verbeteringen door te voeren.

Rijk worden is het gevolg van goede gewoontes.

Waarom zou je dan nog beginnen met Affiliate Marketing?

Omdat het een van de lucratiefste verdienmodellen is voor de lange termijn – als het namelijk eenmaal loopt, hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat de website wordt bijgewerkt. De rest regelen de andere partijen.

Daarom raad ik ook iedereen aan om te beginnen met Affiliate marketing. Je zult er niet meteen rijk mee worden, maar dat kan op de lange termijn zeker wel.

Andere kennisbank artikelen:

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *