Beginnen als affiliate

Waarom iedereen aan affiliate marketing kan doen

Waarom iedereen aan affiliate marketing kan doen

Table of Contents

Steeds meer mensen starten met affiliate marketing. Jij denkt erover na of dit verdienmodel ook niet iets voor jou is. Ik kan je vertellen: dat is het zeker.

Affiliate marketing is voor jou ook een gouden kans

Denk nu niet dat je morgen rijk bent. Het werkt helaas niet zo. Affiliate marketing is voor jou een kans om je kennis in te zetten of je te verdiepen in een onbekend onderwerp waarin je interesse hebt.

Affiliate marketing draait om behulpzaam zijn

Iedereen die een product wil kopen, gaat eerst op zoek naar informatie. Vragen als wat is de prijs? Wat zijn de reviews? En welke alternatieven zijn beschikbaar? Zijn de vragen die tijdens ieder aankoopproces worden gesteld.

Mensen zoeken naar informatie en jij kan deze geven als affiliate. Als beloning zullen je lezers drukken op je affiliate link en het product kopen, met een commissie als gevolg. Je weet over een paar onderwerpen veel of je gaat er een expert in worden. En anderen willen juist gebruik maken van die kennis om makkelijker een product te kopen. Ik zou zeggen: spring in dat gat en grijp deze kans.

Is beginnen niet erg ingewikkeld?

Voor iedere beginner is affiliate marketing op het begin moeilijk. Maar na een tijdje weet je hoe het werkt en word je er steeds beter in. Datzelfde geldt voor je inkomsten. 😊

Je zult bereid moeten zijn om iets nieuws te leren. Maar als je dat leert, kun je op een hele leuke manier geld verdienen terwijl je slaapt.

Dat is toch de ultieme droom?

via GIPHY

Hoe groot is de kans dat ik succesvol word met affiliate marketing?

Dat heb jezelf in de hand. Niemand wordt immers succesvol met affiliate marketing door luiheid. Ik hoop dat ik nu niet een illusie van je stuk heb geslagen.

Je moet aan het werk gaan. En de mensen die aan het werk gaan, zullen succesvol worden.

Ik vond daarvoor een pakkende quote:

Success is dependent on effort.

Sophocles

Waarom hard werken niet zwaar is

Als je werkt aan wat ik een passieproject noem, kun je dat makkelijk volhouden. Het kost je immers geen energie om je bed uit te komen en aan de slag te gaan. Het geeft je juist energie.

Hierin schuilt ook een tip als je wilt starten met affiliate marketing: kies voor een onderwerp waar je affiniteit meehebt. Je houdt het langer vol en je kunt content maken die anderen perfect helpen. Met meer commissies als gevolg.

Je wordt een autoriteit

Als je een affiliate website gaat maken, moet je een autoriteit website gaan maken. Hierdoor krijg je een stroom aan bezoekers uit Google en kun je dag en nacht geld verdienen met affiliate marketing.

Bekijk in de video hieronder hoe je een autoriteit website opbouwt.

Hoe kan ik het maximale uit mijn passie halen?

Door content te maken waar mensen echt wat aan hebben, zoals:

 • Een gids waarin je uitlegt hoe je bijvoorbeeld een product gebruikt
 • Een review, het uitleggen van de voor en nadelen van een product
 • Informatief artikel, het laten zien hoe de markt werkt

Mensen willen op verschillende manieren geïnformeerd worden. Als jij dat kan, ben je aan het einde van de rit de dubbele spekkoper, omdat je een online inkomen hebt en telkens bezig bent met je passie.

Houdt daarnaast rekening met deze factoren.

Hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt

Een veelgemaakte fout van beginnende affiliates is dat ze te veel gefocust zijn op het scoren van commissies, terwijl ze al hun aandacht moeten richten op het helpen van hun lezers. Ik heb deze fout ook gemaakt. Nu wil ik dat jij deze fout ook niet maakt. Dus onthoudt dit alsjeblieft. 😉

Mensen gaan pas over tot een aankoop als ze volledig zijn geïnformeerd. Zorg ervoor dat jouw artikelen volledig zijn door:

 • Een volledige beschrijving
 • De verhalen van andere klanten
 • De voor en nadelen
 • Jouw eigen ervaringen
 • Video’s en afbeeldingen toe te voegen

Want je krijgt te maken met concurrenten die jij moet zien te verslaan. Het is niet zo spannend als in een videogame. Je kunt immers de concurrenten verslaan door het maken van betere content.

Leer in dit artikel hoe je betere content maakt

Je richt je met je website op SEO (zoekmachineoptimalisatie). En SEO draait tegenwoordig om het maken van de beste content. Aangezien de beste content de hoogste plekken in Google veroverd.

Met andere woorden: ga de diepte in. Schrijf lange artikelen waar je mensen van a tot z meehelpt en waardoor al hun vragen zijn beantwoord. Zo voldoe je aan de 5 regels voor succes.

Win niet op de korte, maar op de lange termijn

Zoals ik al zei: je wordt niet succesvol met affiliate marketing op de korte termijn. Je kunt natuurlijk wel op de korte termijn je eerste commissies verdienen, maar het grote succes komt met de tijd.

Je website moet namelijk eerst klimmen in de zoekresultaten en daar gaat tijd overheen. Maar in deze tijd kun je alvast de fundatie leggen voor het toekomstige succes.

Dat doe je door wekelijks een artikel te schrijven, eerdere geplaatste blogs up te daten en je website optimaal in te richten. Bijvoorbeeld met een homepagina, over ons pagina en contactpagina.

Als dit allemaal goed staat, is het slechts een kwestie van tijd voordat je je passie omzet in een goedlopende online business. En het middel daarvoor is consistentie.

Het belang van consistentie

Ik heb al vaker geschreven over het belang van consistentie. Maar het blijft een te belangrijk onderwerp om nu links te laten liggen.

Schrijven over je passie is geweldig. Alleen zonder consistentie kun je er geen geld mee verdienen.

Google geeft websites die constant worden aangevuld met nieuwe content een hogere ranking. De regel is minimaal eens in de week een nieuw artikel te plaatsen. Je mag uiteraard weleens een weekje overslaan. Als het maar geen maanden worden waarin er niets nieuws op je website komt.

En door consistent te zijn level je je business op waarmee je:

 • Meer bezoekers krijgt
 • Op verschillende zoektermen rankt
 • Meer verdient

Om het resultaat van consistentie te illustreren, pak ik dit gifje erbij:

via GIPHY

Zie je de sneeuwbal groeien?

Dat gebeurt straks ook met je business.

Waar moet ik rekening mee houden voordat ik begin?

Een succesvolle affiliate business telt deze aspecten.

Een plan

Zonder een plan is de kans niet zo groot dat je idee voor een affiliate business een succes wordt.

Maak daarom een plan, met daarin:

 • In welke niches je website zich gaat begeven
 • Welke producten je gaat promoten
 • Over welke onderwerpen je gaat schrijven
 • Hoe je passie blijft houden voor je passie. Het moet natuurlijk wel je passie blijven om maximaal succes te bereiken. Simon Sinek legt uit hoe dit komt.

Doelen

Je blijft makkelijker consistent als je doelen stelt, want door het stellen van doelen wordt het eenvoudiger om gemotiveerd te blijven. En je kunt doelen stellen op het gebied van content, inkomen en bezoekers.

Maak zoveel mogelijk doelen die specifiek vertellen wat je wilt bereiken. Zo weet je exact waar je heen wilt en kun je er stap voor stap naartoe bouwen.

Steengoede content

Affiliate marketing zal de aankomende jaren alleen nog maar populairder worden. Je content zal gewoon goed moeten zijn om de concurrentie te verslaan.

Je kan checken of het steengoede content is door deze drie voorwaarden:

 • Heb ik de bezoekers maximaal geholpen om zijn of haar vraag te beantwoorden?
 • Is de spelling en grammatica correct? En leest het lekker?
 • Is het beter of unieker dan wat mijn concurrenten schrijven over dit onderwerp?

Als je het lastig vindt om betere content te maken, raad ik je aan om het advies van Naval op te volgen.

 Escape competition through authenticity.

Door authentiek te zijn, lukt het niemand om op jou te lijken. En je bezoekers houden van je.

Dat is de beste basis voor een business.

Hoe kan ik authentiek zijn?

Door eerlijk te vertellen over je ervaringen, ideeën en tips die je voor anderen hebt.

Kortom: laat je inspireren door je concurrentie, maar voeg er je eigen stijl ook in.

Actie ondernemen

Je kunt natuurlijk niet succesvol met affiliate marketing zijn zonder te beginnen. Bovendien hoef je niet in een keer een hele business op te tuigen. Start vandaag klein door bijvoorbeeld een niche te kiezen, een domeinnaam te registreren, een eerste artikel schrijven.

Door een stap te zetten, laat je de sneeuwbal rollen, die vervolgens alleen maar groter wordt als hij verder rolt.

Kennis van de experts vergaren

Als laatste zul je door het zien van voorbeelden leren hoe je te werk moet gaan. Ik hoop dat ik je dat heb kunnen bijbrengen in deze blog. Maar er zijn mensen die beter in staat zijn om je affiliate marketing te leren. De man die ik je aanraad om van te leren is Jacko Meijaard. Hij verdient veel geld door affiliate marketing en helpt jou graag om ditzelfde te bereiken. Hij heeft hiervoor een cursus gemaakt die je slechts voor 47,00 kan volgen.

Wil je ook beginnen met affiliate marketing?

Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie voor 47,00. In deze cursus leer je van de beste affiliate marketeer hoe je het beste begint en een passief inkomen opbouwt. Zo verdien je geld wanneer je slaapt. 💪🏻😊

Verder lezen?

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *