Beginnen als affiliate

Waar kan ik mijn affiliate link het beste plaatsen?

de banner voor het kennisbank artikel waar kan ik het beste mijn affiliate link plaatsen

Table of Contents

Je kunt het beste je affiliate link een paar keer plaatsen in een blog. Denk daarbij aan in het begin van de blog, in het midden en op het einde. Het is daarbij belangrijk om je affiliatie link niet overal maar neer te zetten, maar op een gerichte plekken. Door de kracht van herhaling willen mensen sneller kopen. Maar ze willen niet gespamd worden. Weeg dus eerst af of je affiliate link kliks kan krijgen.

Maak een goede CTA 

Een CTA is de verbinder tussen de kliks en sales, de methode waarmee jouw affiliate link wordt geplaatst. Een CTA valt immers op waardoor mensen erop klikken. Je kunt een CTA maken door een knop te plaatsen of door een link toe te voegen. Doe dit met aandacht, omdat een goede CTA meer commissies oplevert. Wees consistent in het aanbieden van je CTA. Geen een bezoeker begrijpt er iets van als je eerst een link plaatst en daarna een knop. Vertel hetzelfde verhaal, dan kunnen mensen je volgen.

via GIPHY

Test

Iedere website moet steeds zijn CTA’s testen, want de ene kleur levert meer op dan de andere kleur. Toch kiezen de meeste affiliates ervoor om de affiliates links in een blog te zetten en vervolgens te hopen dat de commissies binnenstromen. 

Net een kleine verandering kan ervoor zorgen dat je affiliate business gaat groeien. Dat wil je, toch? Testen is de weg.

Ik bedoel niet dat je meerdere keren per week een CTA vervangt. Laat een CTA een tijdje staan, denk aan een paar weken en kijk vervolgens naar de resultaten. Zijn er kliks geweest? Dan ga je verder met deze vorm van een CTA. Als dit niet het geval is, probeer je een andere tactiek.

Laat een CTA waar op geklikt wordt staan. Niet iedere bezoeker die klikt is ook ready om te kopen. De volgende bezoeker echter wel.

Kortom: de ideale plek voor je affiliate link bestaat niet

Andere kennisbankartikelen

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *