Beginnen als affiliate

10 voorbeelden van affiliate marketing die je inspiratie geven

de banner voor de blog voorbeelden van affiliate marketing

Table of Contents

Je hebt een voorbeeld nodig om op de juiste manier te kunnen starten met affiliate marketing. Gelukkig zijn er genoeg mensen je voorgegaan die een succesvolle strategie hanteren. Leer van ze.

Wees geen copycat

De voorbeelden waarover je leest in deze blog zijn bedoeld als inspiratie, niet om hun Niche, onderwerpen of producten te kopiëren. Gebruik deze websites als inspiratiebron, en niet als plek om alles van over te nemen. Google wordt daar bovendien niet bij van. Gevolg: je kunt een penalty krijgen.

Inspiratie + ideeën = is de beste combinatie als je wilt beginnen.

Internetsuccesgids

de website internetsuccesgids

Internetsuccesgids is opgericht door Jacko Meijaard, een affiliate die na meerdere succesvolle projecten het tijd vond om andere mensen te helpen om meer te verdienen door het internet.

Hieruit volgde Intersuccesgids, een website die is gericht op de methodes om online geld te verdienen, en gaat over affiliate marketing. Als je zijn tips toepast, ga je zo meer geld verdienen met affiliate marketing.

Daarnaast promoot Jacko Meijaard ook andere producten in zijn blogs, zoals Bitvavo, de plek voor crypto. Dit valt onder High Ticket affiliate marketing. Daarmee verdient Jacko Meijaard verdient wederkerende commissies, erg handig als je een inkomen wilt opbouwen met affiliate marketing.

Wat kun je van Internetsuccesgids leren?

De kracht van consistentie. Je blog groeit namelijk als je constant goede en waardevolle content blijft plaatsen. Minimaal 1 blog per week. Als je dit doet en volhoudt, krijg je meer bezoekers en stijgen ook je inkomsten.

Jacko verteld er ook over in interview met internetondernemer Bas Urlings.

Consistentie en kwaliteit leiden tot de grootste resultaten. Ga voor deze formule als je start of bezig bent met affiliate marketing.

Wil je meer weten over Jacko Meijaard? Lees hier onze review over zijn cursus (de Affiliate Marketing revolutie)

Sochicken

de website sochicken

Sochicken is opgericht door Jelle Hermus opgericht om mensen te helpen een leuker leven te gaan leiden. Om een leuker leven te gaan leiden, moet je goede gewoontes hebben, daarover schrijft deze blogger. Je moet daarbij denken aan Mindfulness, mediteren en veganistisch eten. Op het eerste gezicht lijken het onderwerpen die ver van je afstaan. Want mindfulness is toch alleen voor zweverige mensen?

Niet waar. Het is voor iedereen. Je moet alleen er wel voor openstaan om je te kunnen ontwikkelen.

Wat kun je van Sochicken leren?

Promoot andermans producten zonder een harde verkoper te zijn. Jelle Hermus verwijst alleen naar een product als het leven van de lezer er echt op vooruit gaat. Hierdoor zal hij er ook goed aan zijn affiliate links verdienen.
En Jelle Hermus verkoopt eigen producten op het broednest. Dit is een goedlopend platform. Zo is hij minder afhankelijk van inkomsten uit affiliate marketing. Miles Becker geeft je tips hoe jij ook eigen producten maakt en verkoopt.

voetbalsteden.com

de website voetbalsteden.com

Stel je wilt morgen een voetbalreis gaan maken. Je bent daarvoor op zoek naar goede informatie om erachter te komen waar je een voetbalreis kunt boeken.

voetbalsteden.com is hiervoor het antwoord, want je kunt over verschillende competities, clubs en reisorganisaties informatie vinden. Zo kun je de mogelijke reizen goed met elkaar vergelijken.

Wat kun je van voetbalsteden.com leren?

Focus je op een onderwerp binnen een niche. Het is verleidelijk om te denken dat je verschillende onderwerpen moet hebben. Dit is ook het beste om te doen voor de lange termijn. Het is echter beter om je eerst te richten op een onderwerp, hiermee bouw je topical Authority op.

Het volgende voorbeeld is hiervan een tegenhanger.

Het NLP college

de website het nlp college

Je zou denken bij de naam Het NLP college dat je alle informatie krijgt over NLP. Dat is ook wel zo. Deze website is nog veel meer dan alleen NLP. Het is een website dat gaat over diverse onderwerpen – van Persoonlijke ontwikkeling tot affiliate marketing.

Wat kun je van Het NLP college leren?

Dat je je niet hoeft te beperken tot een onderwerp. Als je scoort op een of meerdere onderwerpen in Google kun je gaan nadenken om ook te schrijven over andere onderwerpen. Maar wees er wel alert op dat je altijd berichten schrijft die erg goed zijn. Alleen kwaliteit scoort namelijk in de zoekmachines.

koffiemachine.org

de website koffiemachine.org

Zoveel mensen drinken per dag koffie. Je zou het bijna een verslaving kunnen noemen.

Misschien doe je het ook wel.

koffiemachine.org focust zich op het zo goed mogelijk aanbieden van informatie over koffiemachines zodat de doelgroep niet meer twijfelt en overgaat tot aankoop.

Wat kun je van koffiemachine.org leren?

Plaats eigen foto’s van je bij het product. Google kijkt steeds meer naar de EEAT van een website, met andere woorden; hoeveel autoriteit heeft de website. Als er eigen foto’s opstaan, weet Google: deze website is te vertrouwen, we geven de pagina’s een hogere ranking. Eigen foto’s verhoogt ook de user expercience – daar gaat het uiteindelijk om.

Besteboekentips

de website besteboekentips

Er blijft een gigantische markt voor het lezen van boeken, dan wel niet online of op een e-reader. Hier liggen dus mogelijkheden om per genre de beste boeken te laten zien. Mensen willen toch weten wat het beste boek is, zodat ze dat kunnen lezen. De schrijver achter deze website is een hoogleraar. Goed voor de EEAT.

Wat kun je leren van Besteboekentips?

Dat je niet moet kijken naar de hoogte van de commissies. Het is natuurlijk verleidelijk om alleen producten te promoten met een hoge commissie, maar dat hoeft helemaal niet altijd. Als je een product promoot met een lagere commissies kun je ook genoeg verdienen.

Als er maar voldoende zoekvolume of markt voor is.

Schrijfvis

Wie wil er niet beter kunnen schrijven? Door goed te schrijven open je deuren die normaal dicht blijven.

Dennis Rijnvis is Journalist en kent daardoor de fijne kneepjes van het vak. Deze leert hij je in verschillende blogs.

Wat kun je leren van Schrijfvis?

Dat je ook prima een onderwerp kunt kiezen waar je veel vragen over krijgt. Als je deze vragen beantwoordt, kun je makkelijk producten promoten, zoals de beste boeken over schrijven.

Porterenee

de website porterenee

We willen allemaal betere controle krijgen over onze financiën: meer verdienen, besparen en nieuwe inkomstenbronnen vinden. Je vind hier een oplossing voor bij Porterenee.

Wat kun je leren van Porterenee?

Biedt de oplossing aan voor de problemen van mensen. Dit is de essentie van affiliate marketing, maar als je dit goed doet kun je heel veel verdienen.

Blogwinst

de website blogwinst

Wie droomt er niet van een succesvolle blog? Mark laat je zien hoe je dit aanpakt, waar je op moet letten en wat er voor nodig is om er een succes van te maken.

Wat kun je leren van Blogwinst?

Speel in op de droom van mensen. Iedereen droomt ergens van: een hond nemen, een eigen bedrijf beginnen of een wereldreis maken. Als je mensen helpt met deze droom word je hiervoor beloond.

We love Webshops

de website welovewebshops

Het is soms best wel zoeken naar een geschikte webshop. Het internet heeft ook zoveel te bieden. Dan is het handig dat er een website is zoals We Love Webshops. Je weet meteen voor elk onderwerp bij welke webshops je moet zijn.

Wat kun je leren van We love Webshops?

Maak overzichten. Mensen zijn daar gek op. Want door een overzicht te hebben, kunnen ze meteen zien waar ze terecht kunnen. Scheelt ze weer tijd.

Maar wat je meeste moet leren is..

Om alles wat je doet op je website van een hoge kwaliteit is, je doelgroep helpt en ze de oplossing voor hun vraagt geeft.

Mensen gebruiken een zoekmachine omdat ze een vraag hebben – als je deze vraag goed kan beantwoorden, en daarnaast ook verwijst naar een oplossing (dat je promoot) krijg je hiervoor de maximale beloning..🤑
Veel affiliates doen dingen op hun website die van een lage kwaliteit zijn. Deze strategie werkt helaas niet. Een strategie werkt alleen als je bereid bent om hard te werken, maximaal waarde te geven en laten zien waarom een lezer jouw product moet kopen.

Zelf gebruik ik deze quote om de kracht van dit principe aan te geven:

You can have everything in life you want, if you will just help other people get what they want.

Eigenlijk gaat het niet om jou.

Het gaat om de lezer, die een vraag heeft en geholpen wil worden.

Als je in een blog het antwoord volledig beschrijft, inspiratie geeft en laat zien wat ze moeten doen, is er een hele grote kans dat ze kopen via jouw affiliate link.

Hiervoor moet je wel een andere mindset aannemen.

Want het gaat niet om jou, wat je belangrijk vind is niet belangrijk, het is ook niet belangrijk hoeveel je weet over een onderwerp, als je niet in staat bent om het over te brengen naar je doelgroep sta je nog steeds met lege handen.

Je bezoekt ook regelmatig een website of social media account. Waarom? Omdat je het gevoel krijgt dat je geholpen wordt, je veel inspiratie krijgt en je vooruit komt in je leven.

Het gaat allemaal vanzelf.

Maak ook zo’n website, en de sky is the limit.

Doe het niet morgen of overmorgen. Doe het nu. Zet de eerste stap.

Verder lezen?

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *