Dit kun je leren van succesvolle voorbeelden van affiliate marketing

Een man op een berg juicht

Table of Contents

Voorbeelden van affiliate marketing zijn er zat. Er zijn bovendien genoeg blogs geschreven over verschillende websites en blogs die affiliate marketing toepassen. Ik wil het deze keer anders aanpakken door in te zoomen op twee affiliates die succesvol zijn.

Wat je gaat leren?

Wat succesvolle affiliates goed doen en wat je van hen kan leren om jezelf te ontwikkelen. De twee affiliates waar het over gaat hebben bovendien een eigen cursus.

Dit zijn de twee succesvolle affiliates

Mag ik je voorstellen aan Robert Jansen en Mark de Vries. Beide heren verdienen 10.000 euro per maand met dit verdienmodel en zijn daarom in mijn ogen de ideale voorbeelden, want jij wilt toch ook naar dat bedrag toewerken? Net zoals ik trouwens. 😉

Ook beginnen met geld verdienen als affiliate?

Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie voor 47,00. Ik heb dankzij deze cursus geleerd hoe ik commissies kan scoren. Ik weet zeker dat jij ook door de lessen meer gaat verdienen.

Wie zijn Robert Jansen en Mark de Vries?

Het zijn twee bloggers met een uniek verhaal. Robert ontdekte affiliate marketing in 2016, raakte geïnspireerd, verdiende na 3 maanden zijn eerste commissie en bouwde deze mijlpaal uit tot een 6-figure business.

Tegenwoordig beheert hij verschillende websites, daarvan is succesvoorhetoprapen.nl de bekendste. Verder heeft Robert ook een YouTubekanaal waarop hij content plaatst over online geld verdienen. Zo maakte hij een video over hoe hij 10K per maand bereikte met affiliate marketing. Hierin onthult hij zijn geheim, dat voor de hand liggend is. Maar weinigen weten dat voor elkaar te krijgen.

Mark is een van beroep een trader. Wat is een trader? Ja, dat dacht ik ook, dus zocht ik het antwoord op YouTube.

Voor degenen die nu een antwoord willen: een trader is iemand die handelt tussen bepaalde zaken en daarmee geld verdiend. Eigenlijk het klassieke koopmanprincipe: inkopen voor een lage prijs en verkopen voor een hogere prijs.

Mark wilde graag schrijven over zijn beroep en richtte daarom Tradewinst op. Met deze website begon hij zoveel geld te verdienen, dat hij besloot om hierover te schrijven op Blogwinst.

Ik focus me op de websites succesvoorhetoprapen en Blogwinst, omdat deze websites de relevantste voorbeelden van affiliate marketing zijn uit hun portfolio.

Succesvoorhetoprapen, Robert Jansen
Succesvoorhetoprapen, Robert Jansen
Blogwinst, Mark de Vries
Blogwinst, Mark de Vries

Dit kun je leren van de twee websites.  

Les 1: schrijf goede teksten

Dit is het allerbelangrijkste wat jij moet doen als affiliate. Want door het produceren van goede teksten (Mark noemt dit killercontent) ga je sneller ranken in Google (Google houdt immers alleen van goede teksten), bouw je een beter publiek op, (zo ga je meer verkopen) en haken lezers niet af. (Niemand houdt van slechte teksten).

Het schrijven van goede teksten is niet eenvoudig. Het is namelijk het struikelblok voor veel beginnende affiliates die daarom vaak al na een maand opgeven, vanwege het ongeduld om te blijven schrijven en beter te worden.

En het hoeft ook niet meteen vanaf dag 1 perfect te zijn. Dit is een denkfout die vaak wordt gemaakt door mensen. Niemand is vanaf dag 1 een master ergens in.

Je wordt bovendien een meester in betere teksten schrijven door veel te schrijven. Het liefst elke dag een klein blogje. Lees na een tijdje je blogs terug en je zult zien dat je dan zinnen heel anders formuleert. En als je dat nog eens en nog eens doet je steeds beter wordt.

Waar het nu omgaat, is dat je waarde levert en niet al te moeilijk denkt over het schrijfproces. Je moet mensen alleen helpen om hun probleem op te lossen of een antwoord te geven op hun vraag, zoals ik nu ook voor jou doe. 😉

Albert Einstein zei:

Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value

Terwijl hoe waardevoller je bent, je gaat verdienen.

Snap je m?

Je helpt dan een lezer maximaal waardoor de lezer je vertrouwd en bereid is om te klikken op je link of CTA Button die je aanbiedt.

Waardevol zijn is het eerste waaraan je moet denken. Dat betekent veel gratis informatie weggeven, dat zelfs een beetje pijn doet omdat het zoveel kennis is.

Les 2: investeer in een overzichtelijke website

via GIPHY

De reden dat ik regelmatig een bezoekje breng aan hun websites is omdat het er lekker vertoeven is, zoals we allemaal een vast vakantieadresje hebben.

En dit is helemaal niet moeilijk.

Ze zorgen ervoor dat hun blogs zichtbaar zijn, mensen te weten komen wie ze zijn en waar ze hen kunnen bereiken om vragen te stellen of om een cursus te volgen.

Pleur dus niet je website helemaal vol met allemaal extra’s. Zorg voor een overzicht waarin je blogs staan, een over jouw pagina en een balk waar mensen zich kunnen inschrijven op jouw nieuwsbrief. Dat is alles.

Les 3: ze zijn een langetermijnspeler geworden

Zoals de schrijvers achter e-spaarpot mooi beschrijven: je moet naar de lange termijn kijken om succesvol te worden met affiliate marketing. Dit feit staat haaks op de huidige maatschappij waar we alles meteen willen hebben: als we zin hebben in een filmpje zetten we Netflix op, hetzelfde geldt voor Spotify voor de muziek. Bij affiliate marketing werkt dit anders: eerst moet je goede content maken dat daarna verschijnt in Google, bezoekers krijgt en verkopen realiseert.

Dit is een hele andere mindset. Helaas hebben de meeste starters deze mindset niet, want ze realiseren zich niet wat er kan gebeuren in de toekomst als je consistent blijft werken aan je business. De resultaten van Mark en Robert spreken voor zich omdat ze de juiste mindset hebben.

Je moet dus bereid zijn om pas na enkele de eerste maanden vruchten te plukken van je werk. Maar daarna gaat het balletje steeds harder rollen.

Maar gelukkig kun je leren hoe je je pijlen moet richten op de lange termijn door deze goed bekeken TED Talk.

Les 4: denk ontzettend groot

Mark en Robert hadden eerst het doel om 10K per maand te gaan verdienen. Robert plande er extra uren voor in om aan zijn business te werken en Mark ging schrijven over zijn werk als trader en gaf daarbij tips om een succesvolle trader te worden.

Hiermee hadden ze de eerste stap gezet en bleven ze bouwen. Daarnaast dachten ze steeds aan het magische bedrag dat ze nu iedere maand binnen harken.

Dan luidt natuurlijk de vraag; hoe kan ik groot denken?

Het antwoord daarop is door boeken te gaan lezen. Robert verteld aan je welke boeken zijn leven hebben veranderd.

Waarom moet ik boeken gaan lezen?

Omdat je door boeken te lezen inzichten opdoet die je nergens anders had gevonden. Zoals hoe om te gaan met tegenslagen of een groei mindset aan te nemen.

Les 5: denk verder dan affiliate marketing

Affiliate marketing is natuurlijk een fantastisch verdienmodel, anders was ik er niet mee begonnen. Toch is het als ondernemer slim om verder te kijken dan alleen een verdienmodel. Je bouwt dan meerdere inkomstenbronnen op.

Robert en Mark hebben dit gedaan door een cursus te maken.

Robert verteld in de Affiliate Marketing Meesterschap (dit kun je vergelijken met de Affiliate Marketing Revolutie) hoe je ook een inkomen bereikt van 10K per maand en Markt toont de ideale formule om geld te verdienen met bloggen, de basis van affiliate marketing.

Het zijn twee nuttige cursussen, die het volgen zeker waard zijn om je kennis te vergroten.

Meer weten over deze succesvolle affiliates? 😊

Lees nu het gratis e-book van Mark en abonneer je op het YouTube kanaal van Robert.

Samenvatting

Gebruik deze affiliate voorbeelden om inspiratie en motivatie op te doen, en verder te bouwen aan je eigen imperium. Denk daarnaast ook alvast na over je eigen producten.

Hoe snel kun je 10K met affiliate marketing verdienen?

Hier gaan een paar jaar overheen, je moet eerst de basis kennen voordat je kan opschalen.

Wat voor producten promoten Robert en Mark?

Voornamelijk high Ticket producten, hierop krijg je een commissie van honderden euro’s.

Wat is hun Belangrijkste tip?

Als ik het in mijn woorden mag zeggen: onderneem actie.

Verder lezen?

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *