Beginnen als affiliate

3 voor en nadelen van affiliate marketing die je moet weten

een vrouw denkt diep na

Table of Contents

De laatste tijd is de populariteit van affiliate marketing ontzettend gestegen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat jij hierdoor ook moet beginnen, omdat je de voor en nadelen van dit verdienmodel nog niet kent.

Wat je gaat leren

Wat de voor- en nadelen van affiliate marketing betekenen voor jouw business en hoe je het beste ermee om kunt gaan. Gelukkig zijn er overal kansen. Of zoals Johan Cruijff zei: Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Ook beginnen met geld verdienen als affiliate?

Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie voor 47,00. Ik heb dankzij deze cursus geleerd hoe ik commissies kan scoren. Ik weet zeker dat jij ook door de lessen meer gaat verdienen.

De 3 voordelen

Je kunt jarenlang geld verdienen met een artikel

Dit is een heerlijk gegeven – als een blog goed is, blijft het ranken in Google waardoor bezoekers op je affiliate link drukken en een commissie voor je binnenbrengen.

Uiteraard is dit niet een kwestie van een blog schrijven en het wachten op de commissie met een huishoudboekje kan beginnen. Nee – je moet een grote website maken met veel sterke en goede content om dit te bereiken. Bovendien is het ook aan te raden om continu nieuwe content te plaatsen, zodat de zoekmachines je website relevant blijven vinden.

Continu commissies verdienen met een blog

Schrijf een blog die tijdloos is. Zo hoef je er eigenlijk niet meer na om te kijken na publicatie. Op het plaatsen van interne links en updaten na dan.

Het is een veelgebruikte tactiek om jouw blog beter te maken dan die van een concurrent op een zoekterm. Kijk hiervoor naar de zoekterm waarop je wilt scoren en kijk wat jij kunt doen om een blog te schrijven die waardevoller is dan jouw concurrenten. Google wil alleen waardevolle blogs hebben.

Een passief inkomen

Nadat je het schrijfwerk hebt gedaan en bezoekers succesvol hebt doorverwezen naar een product, heb je een passief inkomen gecreëerd.

Het idee al: jij verdient gewoon geld terwijl je boodschappen haalt, met je vriend(in) naar de Gamma bent of de hond uitlaat. Dan benoem ik het slapen nog niet eens. 😉

Toch lukt het maar weinig affiliates om een maandelijks passief inkomen te krijgen. Met andere woorden: het is moeilijker dan het lijkt, maar als je eerste commissie een feit is, wordt het allemaal makkelijker.

Een groeiend passief inkomen opbouwen

Dit is het ultieme en bereik je door ieder onderwerp in een niche mee te pakken en er de beste producten bij te promoten, die perfect aansluiten bij je doelgroep. Vervolgens weet je dat je steeds beter wordt gevonden en je bezoekers goed kan adviseren. Een groeiend passief inkomen is een logisch vervolg.

Iets doen wat je heel leuk vindt

Je mag over elk onderwerp een affiliate website maken. Dus ook over onderwerp waar je passie ligt. Dit is zelfs heel belangrijk, omdat je brandstof nodig hebt om steeds door te kunnen gaan. Als het je passie is, is het vanzelfsprekend om verder te gaan.

via GIPHY

Geld verdienen met je passie

Winst overhouden aan je passie is het ultieme. Er moet echter wel een verdienmodel achter zitten: bepaal waar je over wilt schrijven en zoek naar producten die je kunt promoten. Als er relevante producten zijn, rest er nog een taak; beginnen met affiliate marketing.

De 3 nadelen

Het is een traag proces

Ik durf te wedden dat je afiliate marketing te langzaam zal vinden. De meeste mensen verdienen in de eerste 3 – 6 maanden hun eerste commissie. Voor die tijd moet je content plaatsen die ervoor zorgt dat je geld gaat verdienen. Het is lastig om dit werk te blijven doen, aangezien er geen garantie is op succes. Weet dat je vroeg of laat de eerste commissie gaat verdienen. Google beloont websites die voortdurend nieuwe en waardevolle content plaatsen.

Denk alleen lange termijn

Het is logisch dat je op het begin alleen denkt aan de eerste commissies. Alleen om echt succesvol te worden met affiliate marketing is het belangrijk om lange termijn te denken, omdat je zo een waardevolle website bouwt en jezelf eraan kan herinneren dat je je doorzettingsvermogen zal omzetten in een succes.

Het is een eenzame business

Zeker wanneer je begint, zul je je op sommige momenten eenzaam voelen. Aangezien je met niemand samen werkt – je praat en typt alleen tegen je laptop, en de mensen in je omgeving begrijpen het niet, en zeggen dat stoppen een betere optie als het te lang duurt.

Dit is het aller moeilijkste – je moet in deze negatieve en onzekere situatie een reden vinden om toch door te gaan, ondanks dat misschien zelfs je ouders je niet steunen. Je leert door affiliate marketing ook om onafhankelijk te denken en geen kuddedier te zijn. Heel goed.

Omring je met de mensen die je ondersteunen

Je hebt altijd de keuze om bij familie en vrienden afstand te nemen of toenadering te zoeken. Onthoudt voor altijd: zoek alleen toenadering bij mensen die je ideeën steunen en je aanmoedigen. Kritisch zijn is belangrijk, als het maar opbouwend is.

Als dat niet zo is, neem dan langzaam afscheid.

Je hebt ontzettend veel doorzettingsvermogen nodig

Tel de fouten en tegenslagen op bij het langzame proces en je weet dat doorzettingsvermogen essentieel is om je doelen te bereiken als affiliate.

Ik kwam laatst een mooie tweet tegen:

https://x.com/timstodz/status/1692215525080773026?s=48

Kortom: je gaat eerst een periode tegemoet waarin veel dingen misgaan en je regelmatig overweegt om te stoppen. Gelukkig gaat deze periode vanzelf in een periode met successen.

Wat voor leven wil je?

Ja, we gaan nog even de diepte in. Want de succesvolle affiliates wisten een ding zeker: ze wilden geen baan in loondienst, 25 vakantiedagen en moeten luisteren naar een baas. Hun drive om te slagen was zo groot dat niets en niemand hun ervan af konden houden – fouten en tegenslagen waren lessen om te leren wat de juiste strategie was.

Minder succesvolle affiliates hebben deze motivatie een stuk minder. Dit is dan ook de nummer 1 reden waardoor ze stoppen.

Het pad naar succes met affiliate marketing is simpel: nooit opgeven, en telkens kijken wat je beter kunt doen.

Samenvatting

Je weet nu de grootste voor en nadelen van affiliate marketing zijn. Neem ze mee om vandaag nog een betere affiliate te worden.

Hoelang duurt het om een relevante website te bouwen?

Een tot twee jaar. Je hebt dan een website met 100+ artikelen. Google waardeert dit.

Maakt het uit als ik niet veel kan verdienen met een niche waar mijn passie ligt?

Nee. Het gaat erom dat je schrijft over een onderwerp waar je makkelijk over schrijft. Dit merken namelijk je lezers.

Andere affiliates verdienen sneller dan me commissies, wat nu?

Blijf je focussen op je eigen werk. Op anderen heb je geen invloed en is verspeelde energie. Als je je focust op jezelf kun je meer werk verzetten en je focus verdubbelen. En je eerste commissie? Die klopt op een dag op de deur. Maar: denk daar niet te veel aan.

Verder lezen?

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *