8 tips om succesvol te worden met Affiliate marketing

8 tips om succesvol te worden met Affiliate marketing

Table of Contents

Als je succesvol wordt met Affiliate marketing leef je je droomleven. Wie wil dat nou niet? Ik heb 8 tips voor je om sneller je droom te leven en je huidige situatie veranderen.

1: begin

Je kunt alleen succesvol worden als je begint. Bovendien is beginnen niet zo moeilijk: je hoeft alleen een domeinnaam en hostingpakket te kopen om je affiliate links te plaatsen in je blogs. Als een lezer daarop klikt en overgaat tot aankoop, heb je al je eerste succes geboekt.

Lees in deze blog hoe je ook kunt beginnen.

2: volg een plan

Zonder het hebben van een plan doe je eigenlijk maar wat. Je weet zelf wat daaruit komt: niets. Een plan hoeft niet ingewikkeld te zijn. Schrijf alleen uit:

  • In welke niche je wilt gaan begeven
  • Over welke onderwerpen je schrijft
  • Welke producten je gaat promoten

En als je weet wat je gaat promoten, over welke onderwerpen je schrijft en welke producten je aanbeveelt, hoef je je alleen maar aan dat plan vast te houden om het punt te bereiken waar je nu heen wilt. Ik raad je daarnaast ook aan om een doel te hebben, zoals het kunnen leven van affiliate marketing.

Je kunt dit plan van een succesvolle ondernemer kopiëren.

3: weet dat Google alleen goede content toont in de zoekresultaten

Je wilt door bezoekers te krijgen vanuit Google geld gaan verdienen. Hiervoor moet je weten dat Google alleen goede content vertoont in hun zoekresultaten. Als Google slechte content zou vertonen, gaan mensen weg en gebruiken ze een andere zoekmachine.

Regel 1 is daarmee: alleen goede content plaatsen op je website.

Wat is goede content?

Goede content bestaat uit drie onderdelen:

  • Het is waardevol en je helpt de lezer om zijn of haar probleem op te lossen
  • Verwijzingen naar andere websites. Dit noemen we linkbuilding
  • Geen spelling of grammaticafouten

En je kunt natuurlijk niet vanaf dag 1 de perfecte content maken. Niemand is vanaf de eerste dag een meester ergens in.

Laat je niet ontmoedigen, maar ga aan de slag, schrijf je eerste blogs en probeer anderen te helpen. Als je dit continu doet, zal je content vanzelf goed worden.

Daarnaast kun je je content ook steeds aanpassen. Kortom: je zult steeds een betere schrijver worden en daardoor maak je je eerder geplaatste content ook steeds beter.

Pro tip: schrijf actief. Vermijd een passieve schrijfstijl. Mensen raken immers enthousiast van actieve woorden.

via GIPHY

4: het gaat om mensen helpen

Je gaat pas goed verdienen als je mensen helpt. Dat zit zo: mensen stellen hun vraag aan Google. Vervolgens komen er blogs naar voren die antwoord geven op deze vraag.

Als het antwoord goed genoeg is, zijn mensen bereid om een product te kopen dat je aanbeveelt. Hiervoor moeten ze je alleen eerst vertrouwen hebben en je bouwt vertrouwen op door ze helpen.

En je kunt mensen helpen door:

  • De oorzaak van hun probleem te beschrijven
  • Vertellen hoe een product jou heeft geholpen om het probleem op te lossen
  • Hoe ze het nu verder moeten aanpakken

Focus je vooral op het laatste punt. Mensen willen namelijk een antwoord krijgen op hun vraag door direct een oplossing aan te schaffen.

Ik zie echter dat veel affiliates veel te veel verwijzen naar een Affiliate link. Dat gaat nooit werken. Je moet immers genoeg vertellen over de oplossing voordat ze ‘warm genoeg’ zijn om het product te kopen.

Help andere mensen als affiliate

5: werk hard

Het is onzin dat je maar een paar blogs hoeft te schrijven en het succes komt vanzelf naar je toe. Nee. Je moet er keihard voor werken. Net zoals dat met alles is.

En hard werken is een mindset. Je krijgt deze mindset ook door een honger om je huidige situatie te veranderen.

Je denkt namelijk niet zomaar na over succesvol worden met Affiliate marketing. Het is ook heerlijk om passief inkomen te hebben en commissies binnen te halen terwijl je slaapt. Maar om dat punt te bereiken, moet je eerst keihard werken. Als je bereid bent om dat te doen, is alles mogelijk.

Mis je de motivatie om het maximale uit Affiliate marketing te halen? Bekijk dan eens deze video.

Als de motivatie er dan nog niet is, zal het er nooit zijn.

6: wees consistentie

Ik blijf het zeggen: zonder consistentie word je nooit succesvol, want consistentie is de tool waarmee je iedere week een steentje legt, en als je dat blijft doen, creëer je vanzelf een hele grote stapel waarmee je een huis hebt gebouwd.

Ik hoor vaak van veel mensen dat ze het lastig vinden om consistent te blijven. Ik vraag dan altijd wat ze willen: het leven wat ze nu willen of een ander leven?

Het is altijd een ander leven.

Ik zeg dan altijd: dan is het toch niet moeilijk om consistent te zijn

Je wilt een ander leven, en je krijgt alleen een ander leven dankzij consistentie.

Consistentie is bovendien ook niet ingewikkeld: zorg ervoor dat je een keer in de week een nieuw artikel plaatst op je website.

7: leer van anderen

Het is niet onmogelijk om succesvol te worden met Affiliate marketing. Dat blijkt uit de successen van andere affiliates.

Zo verdiend Jacko Meijaard ruim een ton per maand en tikken Robert Jansen en Wesley van der Laan iedere maand de 10K aan.

Als ze het kunnen, kan jij het ook.

Bovendien beschrijven ze hun aanpak in verschillende blogs. Lees deze blogs en kom erachter wat hun strategie is voor een bedrag waarvoor iedereen droomt en ze het gewoon maandelijks binnen harken.

Tip: Volg de Affiliate Marketing Revolutie voor 47,00 om de beste strategieën te leren kennen

8: geef nooit op

Affiliate marketing is te mooi om voor op te geven

En ja: het is geen makkelijk verdienmodel. Je krijgt te maken met tegenslagen, mensen uit je omgeving zullen kritiek op je hebben, er zullen dagen zijn dat je het liefst stopt met je business omdat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Weet dan dat er geen betere manier bestaat om online geld te verdienen.

Want je verdient geld op ieder moment zonder een pakket op te sturen of aan klantenservice te doen of te moeten overleggen met vervelende collega’s.

Voor dit droomleven, moet je altijd doorzetten.

Je gaat jezelf er dankbaar voor zijn.

Hoelang duurt het om succesvol te worden met affiliate marketing?

Dit hangt af van meerdere factoren, zoals je kennis van online marketing. Meestal duurt het een paar jaar voordat mensen hun doelen bereiken en zich succesvol noemen.

Moet ik veel geld verdienen om succesvol te zijn?

Onzin. Je bent succesvol als je dat zelf vindt. Voor de een is dat eigen baas zijn en voor de ander 10K per maand verdienen.

Wat hebben succesvolle affiliates gemeen?

Ze geven nooit op. Hierdoor lukt het ze vroeg of laat om een formule te vinden waarmee ze een constante inkomstenstroom hebben.

Verder lezen:

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *