Beginnen als affiliate

Succes Met Affiliate Marketing Review

de banner voor de blog over de review succes met affiliate marketing

Table of Contents

Nicole van Roekel is een succesvolle marketeer. Sinds een paar jaar is ze ook fanatiek bezig met affiliate marketing. Haar kennis en strategieën deelt ze in de cursus succes met affiliate marketing. Wat kun je hier uithalen en is het voldoende om meer winst te boeken met je affiliate business?

Wat kost deze cursus?

Zonder een kortingscode kost deze cursus 119,00, inclusief btw. Maar je kunt de code succesmetaffiliatemarketing10 gebruiken, waardoor je 109,00 betaalt. We vinden dat dit een schappelijke prijs is voor de informatie en tips die je krijgt. Want je krijgt dit:

Kun je de cursus makkelijk volgen?

Zeker. Nadat je de cursus hebt gekocht, krijg je toegang met je eigen inloggegevens tot de stof. Vervolgens kom je in deze omgeving terecht.

Het is een overzichtelijke omgeving waarbij je makkelijk kunt door scrollen om de volgende les te volgen.

En bij iedere les zit ook een transcript. Zo kun je makkelijk een les doorlezen.

Waar bestaat deze cursus uit?

De cursus bestaat uit viermodules:

 • Wat is affiliate marketing?
 • Affiliate netwerken
 • Je eigen website maken
 • Je website optimaliseren

1: wat is affiliate marketing?

de eerste module van de cursus succes met affiliate marketing

Als je al wat weet van affiliate marketing is deze module bekende stof voor je. Nicole legt in een YouTube video uit, die verborgen is waar affiliate marketing vandaan komt, en hoe het werkt. Het is een goede uitleg, want als je dit weet, weet je ook hoe je kunt starten.

Als je er een ander beeld van hebt, begin je toch anders.

Skills om succes te worden met affiliate marketing

Na de definitie komen de skills die nodig zijn om het maximale te halen uit je inspanningen. We vinden dat het goed is dat deze vaardigheden worden besproken omdat je meteen kunt kijken naar je eigen vaardigheden – bezit je ook deze skills en kun je verder bouwen of moet je nog de vaardigheden verbeteren om resultaten te behalen.

Volgens Nicole moet je een van deze vaardigheden beheersen:

 • Teksten schrijven
 • SEO
 • Website opbouwen
 • Community opbouwen

Zoals je ziet is geld verdienen met affiliate marketing geen abctje. Het is hard werken. Dit geeft Nicole ook aan, door te vertellen dat geduld belangrijk is.

Daarnaast is doorzettingsvermogen erg belangrijk om succesvol te worden met affiliate marketing.

Zonder geduld en doorzettingsvermogen zul je nooit succesvol worden met affiliate marketing. Train daarom ook deze skills.

Waarom zou je starten met affiliate marketing?

Een goede vraag. Nicole geeft hier een goed antwoord op. Zie geeft aan dat affiliate marketing:

 • Lucratief is
 • Leerzaam is
 • Leuk is

Tip van ons

Heb voor jezelf heel duidelijk waarom je deze cursus wilt volgen, aangezien je een sterke reden moet hebben om te slagen met je affiliate website.

Als je bijvoorbeeld een affiliate website begint omdat je het wel leuk lijkt om een passief inkomen te hebben, ga je het niet redden. Je moet er namelijk hard voor werken en steeds komen opdagen.

Schrijf voor jezelf daarom een duidelijke reden op voor jou om te starten met affiliate marketing. Zo ga je altijd door en is succes slechts een kwestie van tijd.

Voorbeelden van affiliate website

Wat Nicole goed doet, is dat ze verschillende voorbeelden geeft van affiliate website. Hierbij laat ze ook zien hoe een affiliate website is opgebouwd.

Het zijn niet alleen voorbeelden. Ze verteld ook wat je het beste kunt doen om een goede affiliate website te maken. Bijvoorbeeld door een niche te kiezen.

En de verschillende voorbeelden laten zien dat je ook heel goed een affiliate website kunt maken. Want over ieder onderwerp hebben mensen vragen en zoeken naar geschikte producten, als je deze kunt geven, word je daarvoor beloond.

Nicole laat ook zien een voorbeeld uit haar eigen portfolio zien. Dit is natuurlijk fijn, omdat ze hiermee ook haar eigen autoriteit bevestigd.

Ze bouwde dewebsitedebestemachine, omdat ze zag dat over dit onderwerp nog niet zoveel affiliate website waren. Dan kun je er makkelijker tussenkomen.

Ze laat alles zien van deze website – de informatie is erg waardevol.

Nicole heeft in 2022 deze website verkocht. Dit kun je dus ook doen met een affiliate project. Een goedlopende affiliate website is dus ontzettend waardevol.

Begrippen

Als je start met affiliate marketing kom je in een hele nieuwe wereld terecht. Dan is het wel prettig om te weten waar alles voor staat. Nicole helpt je hierbij door alle begrippen uit te leggen die je moet weten.

Wat kun je na de eerste module?

Na de eerste module heb je een beeld van affiliate marketing – je weet namelijk wat dit verdienmodel inhoud, wat er nodig is om een te succesvol te worden, hoe je toekomstige affiliate website eruit komt te zien en welke begrippen je moet kennen.

Verbeterpunten

We vinden dat je niet leert hoe je je skills moet verbeteren die nodig zijn voor affiliate marketing. (wat essentieel is voor succes)

Je zult dus zelf opzoeken naar informatie om bijvoorbeeld betere teksten te schrijven. Dat is jammer, aangezien Nicole zelf veel kennis heeft met het schrijven van teksten.

Natuurlijk moet de motivatie ook vanuit jou komen als je wilt slagen met affiliate marketing. Aan de andere kant volgen je ook een cursus om te leren. Het belangrijkste deel: het verbeteren van je schrijfvaardigheid ontbreekt.

Daarom leggen we het graag aan je uit: begin vandaag al met schrijven van teksten. Want je wordt steeds beter gaandeweg. Daarom moet je gewoon heel veel schrijven. Kijk ook naar andere teksten hoe die zijn opgebouwd. Het gaat immers niet alleen om de tekst, de lay-out speelt ook een grote rol.

Module 2: affiliate netwerken

de tweede module van de cursus succes met affiliate marketing

Om echt te kunnen starten met affiliate marketing heb je een affiliate netwerk nodig. Een affiliate netwerk is een plek waar bedrijven en affiliates bij elkaar komen. Een bedrijf begint een affiliate programma, roept de hulp in van een affiliate netwerk om affiliate links te maken, commissies af te spreken en affiliates aan zich te binden.

Jij moet als affiliate je aanmelden bij deze netwerken om commissies te gaan verdienen. Nicole helpt je om te starten door:

 • uit te leggen wat een affiliate netwerk precies inhoudt
 • Welke affiliate netwerken er zijn (en er zijn en nogal wat)
 • Waar de verschillende affiliate netwerken voor staan (zo hoef je je niet ergens overbodig aan te melden )
 • Welke bedrijven een eigen affiliate programma
 • En hoe je erachter komt of een bedrijf een affiliate programma heeft, want er is vast wel een bedrijf dat je wilt promoten

Met de code: succesmetaffiliatemarketing10

Verbeterpunten

Deze module is wat aan de kleine kant, toch is het wel handig omdat je als affiliate soms in een doolhof van keuzes komt. Je kunt je overal namelijk aanmelden.

Daarom is het wel handig om een overzicht te hebben van de beschikbare affiliate netwerken. Wat ook fijn is, is dat Nicole bij de belangrijkste netwerken (je leert in de cursus welke dat zijn) een video heeft gemaakt om verdere toelichting te geven.

Verder is het ook transparant van Nicole dat ze aangeeft met welke affiliate website ze een affiliate website heeft gebruikt.

Je moet echter wel uitzoeken welk affiliate netwerk het beste past bij jouw website. Het is een cursus waarbij je veel zelf moet uitzoeken. Toch had de uiteg per affiliate netwerk wel wat breder gekund.

Nicole geeft eerlijk aan dat er affiliate links zitten in deze module. Ook al kost jou niets extra, het is klasse dat ze dit aangeeft.

Al met al is het prettig om meteen te weten voor affiliate netwerken er zijn, en hoe jij ze kan gebruiken.

Je moet wel weten dat je vaak zelf nog een paar keer je aanmeldt bij de verkeerde programma’s/netwerken voordat je de juiste affiliate programma’s hebt gevonden.

Dit is helemaal niet erg. Maar laat de hulp uit deze cursus jouw hulpmiddel zijn om meteen een overzicht te hebben en makkelijker bij het juiste netwerk je aan te melden.
Hiervoor is de cursus ook handig – je hebt altijd een overzicht bij de hand als je denkt waar kan ik met het beste aanmelden.

Module 3: je eigen affiliate website maken

de derde module van de cursus succes met affiliate marketing

En dan is het tijd om je website te gaan maken.

Het onderwerp bepalen

Dit gedeelte vinden we erg goed van deze cursus. Nicole legt uitgebreid uit hoe je goed een onderwerp kunt kiezen van een website. Je zou denken dat dit zo is gedaan. Maar er komt veel meer bij kijken voordat je een onderwerp kiest. Het is een gedegen voorbereiding.

Zo begint Nicole erover dat je een onderwerp moet kiezen waar je expertise ligt. Zo trek je meteen EEAT aan. Een van de belangrijkste factoren voor een website tegenwoordig.

Verder moet je ook kijken naar de niche waar je in wilt gaan zitten en het zoekvolume van de zoekwoorden die je op het oog hebt.

Als je deze stappen goed doorloopt heb je een onderwerp te pakken waar je kracht ligt, zich richt op een deel van de markt en niet te veel concurrentie heeft. Anders wordt het bijna onmogelijk om te ranken in Google.

Daarbij krijg je ook de tip om ook de commissies van de producten die je wilt promoten in de gaten te houden.

Als je alleen producten promoot waarop een lage commissie zit, is de kans klein dat je veel gaat verdienen. Je moet natuurlijk nooit alleen voor het geld gaan.

Vervolgens bedenk je 20 invalshoeken voor je website. Hierna kun je aan de slag.

Planning

Het is belangrijk om goed te kijken naar de contentplanning. Zo hoef je immers niet steeds te denken aan een nieuw onderwerp. Het ligt dan immers al voor je neus. Nicole gebruikt hiervoor een hele handige tool. Hiervan hebben we echt geleerd.

Content schrijven

Dan is het tijd om de content te gaan schrijven. Nicole is een freelance SEO specialist. Ze weet dus waarover ze praat.

Ze legt in dit kopje heel goed uit waarop je moet letten als je een artikel gaat schrijven. Als je vervolgens gaat schrijven weet je nu wat je moet doen om hoger te ranken in Google.

Prachtige les:

Schrijf eerst een paar artikelen voordat je je website live zet. Google kan dan namelijk meteen je website meenemen in de zoekresultaten.

AI

We leven tegenwoordig in het tijdperk van AI. AI is tegenwoordig al zo in blogs verweven dat het niet meer weggaat. Daarom is het slim dat je er ook meestart.

Nicole deelt haar tips om AI te gebruiken. Bijvoorbeeld met Chatgpt en Affiliate Held, een tool die speciaal is ontwikkelt door affiliate marketeers.

Wat we ook goed vinden aan deze module is dat Nicole uitlegt welke content het goed doet en welke niet.

Het komt helaas heel vaak voor dat affiliates content schrijven die niet goed is, of niet voldoet aan de zoekintentie.

Door deze uitleg weet je wat je wel en niet moet doen!

In de verdere lessen van deze module ga je je affiliate website bouwen. Al is bouwen een groot woord: je krijgt uitgelegd wat je moet doen, maar hoe je het moet doen, is een tweede.

Een minpunt van deze cursus.

Wat wel goed is, is dat Nicole aantoont wat de regels zijn rondom het gebruiken van affiliate links. Als je dit namelijk verkeerd aanpakt, kan dit schadelijk zijn voor je rankings.

Als laatste krijg je ook te zien hoe je Google Search Console en Analytics installeert.

Verbeterpunten

Het is een prachtige module waarmee je leert hoe je je website verder kan uitbouwen. De complete module is onvoldoende om er als beginner veel uit te halen. Je moet namelijk de nodige research doen nadat je deze module hebt afgerond. Jammer.

Module 4

de vierde module van de cursus succes met affiliate marketing

In deze module ga je aan de slag om je affiliate project nog beter te maken. Een slimme actie, want er valt altijd wel iets te verbeteren.

Als eerste komt de content aanbod. Dit is belangrijk omdat je bezoekers op je website wilt hebben. Nicole doorloopt de mogelijkheden, daarbij zitten adverteren, social media en SEO. Je kunt al raden dat SEO de beste manier is om aan bezoekers te komen. Ze legt daarnaast wel de natuurlijk dat het even duurt voordat je bezoekers gaat krijgen. Affiliate marketing vergt dus een hoop doorzettingsvermogen.

Onthoud dit als je aan de slag gaat met deze of een andere cursus – het succes komt niet zomaar.

Content optimaliseren

Geplaatste content moet je steeds weer verbeteren om je rankings niet te verliezen. Nicole geeft hiervoor praktische tips waardoor je heel goed je content kan verbeteren. Je weet ook wat betere content betekent, namelijk betere rankings.

Backlinks

Je ontkomt er niet aan: je website moet backlinks hebben. Je website wordt dan immers gezien als een autoriteit. Als je autoriteit krijgt (door het krijgen van backlinks) stijgt je positie ook in de zoekmachines.

De methodes die nicole laat zien voor backlinks vergaren zijn tegen de regels van Google in. Je moet je dus afvragen of dit wel wilt.

Google ziet namelijk het liefst dat je aan backlinks komt door het schrijven van goede content.

Dit kan echter even duren, waardoor actief andere website-eigenaren benaderen beter is.

Als je met backlinks wilt starten, heeft Nicole erg goede tips voor je. Zo pak je het meteen goed op.

Als laatste ga je de techniek van je website aanpassen, denk aan de snelheid, om nog een betere website te maken. Om je website te optimaliseren heb je geen speciale talenten nodig. Bovendien zijn de meeste tools ook nog eens gratis.

Als laatste voor deze module ga je kijken naar de conversies en hoe je deze kunt verbeteren. Nicole laat zien hoe je met een paar aanpassingen al de verkopen van je affiliate website kunt verbeteren.

Dit is een hele goede module, omdat je een sterke basis legt voor het toekomstige succes van je website.

Verbeterpunten

Ik las deze blog van Tonny Loorbach, een van de experts op het gebied van marketing en SEO. Hij geeft aan helemaal niet te doen aan backlinks verzamelen en zich alleen focust op het maken van zo goed mogelijke content. We missen hierin een nuance van Nicole.

Laatste module

Hier krijg je nog een keer een overzicht van deze cursus. Zo kun je meteen starten met je affiliate project. Je ziet wat je stap voor stap moet doen.

Wat vinden anderen van deze cursus?

de gemiddelde review over de cursus succes met affiliate marketing op trustpilot

Uit de reviews op Trustpilot blijkt dat de andere cursisten deze cursus zeer waarderen. Ze hebben er ook goede resultaten mee geboekt.

Als het aan deze cursisten ligt, is de cursus Succes Met Affiliate Marketing een echte aanrader!

Voor en nadelen

De voordelen

Een goede cursus om het affiliate vak te leren. Je hebt geen kennis nodig, alleen doorzettingsvermogen en motivatie.

Je wordt duidelijk meegenomen langs de belangrijkste punten en weet na de laatste les hoe je het beste een affiliate website kunt opbouwen.

De nadelen

Het is niet duidelijk hoe je een affiliate website maakt. Je krijgt wel de methodes uitgelegd, maar het blijft de vraag hoe je het zelf moet aanpakken.

Onze conclusie

Als je op zoek bent naar de juiste affiliate marketing cursus, en je bent nog een beginner raden we je aan om deze cursus te volgen. Je leert namelijk hoe je goede blogs schrijft, een website opbouwt en een echte autoriteit wordt.

Mensen die al wat ervaring hebben met affiliate marketing kunnen deze cursus ook goed volgen. Ze zullen dingen wel herkennen.

Met de code: succesmetaffiliatemarketing10

Meer reviews lezen

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *