Rijk worden met affiliate marketing: waarom jij het kan

de banner voor de blog kun je rijk worden met affiliate marketing

Table of Contents

Veel mensen denken dat rijk worden met affiliate marketing iets is voor een kleine groep. En weinig mensen worden ook echt vermogend. De reden daarvoor is een lifestyle die voor een kleine groep is weggelegd.

De lifestyle die iedereen wil

Zeker door de verhalen van Jacko Meijaard en Robert Jansen dromen aanstaande internetondernemers over rijk worden met affiliate marketing. Dromen moet je vooral doen, begrijp me niet verkeerd. Alleen zul je een lifestyle moeten aannemen die voor de meerderheid te moeilijk is. Daarom is de algemene tendens ook: niet iedereen kan een goede boterham verdienen. Wel waar. Je moet alleen de lifestyle hebben die de meerderheid niet heeft. De lifestyle bestaat hieruit. Eerst beantwoord ik veelvoorkomende vragen. 🙂

Kun je rijk worden met affiliate marketing?

Helemaal. Je moet daarbij denken aan financiële onafhankelijkheid. Je kunt dus je baan verruilen voor een leven waarin je fulltime bouwt aan je business en zelf je leven inrichten. Je kunt dus heel rijk worden met Affiliate marketing.

Wat moet je doen om rijk te worden?

Je moet voor elkaar zien te krijgen om veel traffic te krijgen. Dit kan door je te richten op SEO of advertenties. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je dagelijks veel kliks krijgt op je affiliate links. Daarvoor moet je een plan maken. Je zou ook alles kunnen uitbesteden.

Om vermogend te worden, moet je een plan volgen waarmee je een doelgroep aanspreekt dat bereid is om de aanbevolen producten te kopen.

Is het moeilijk?

Tuurlijk is het moeilijk. Anders hadden we allemaal een goedlopende business gehad. De mensen die doorzetten creëren een business die goed loopt. Wat dat betreft, is affiliate marketing hetzelfde als andere gebieden – er is een klein groepje dat uitblinkt, omdat ze continu bereid waren om de pijn te doorstaan waar anderen voor bedanken.

Daarnaast moet je enkele praktische zaken verrichten:

Wees een monteur

Een monteur kijkt of de motor van een auto nog werkt, of het stuur veilig is en de banden klaar zijn voor het winterseizoen. Kortom, hij is de controleur die zorgt voor veilig verkeer.

Nu zeg ik niet; ga vandaag nog onder een auto liggen, maar wees de monteur van je eigen affiliate project. Want dit is de enige manier om de groeiende concurrentie te verslaan.

Dit houdt in:

 • Regelmatig je blogs teruglezen en verbeteringen aanbrengen. Dit is goed voor je SEO
 • Op een consistente wijze bloggen
 • Werken aan je mindset
 • Persoonlijke groei
 • je omringen met de juiste mensen
 • Een kennisbank opbouwen

Ik behandel deze punten een voor een

Regelmatig je blogs lezen en verbeteringen aanbrengen

Hoe goed je ook kan schrijven, het kan altijd beter. Je krijgt namelijk door als je je teksten terugleest hoe zinnen anders kunnen, waar verwijzen naar een andere website slim en interne linkbuilding een optie is. Dit draagt allemaal bij aan je SEO. Want Google ziet deze activiteit op je website en zal je voor deze noeste arbeid belonen.

Belangrijk om te weten: SEO is een project voor de lange termijn. Verwacht geen wonderen.

En bovendien leer je steeds beter de boodschap overbrengen en is, wordt affiliate marketing niet meer moeilijk voor je.

Maar laat ik eerlijk zijn: dit is best saai werk. We willen alleen naar de 10K per maand, en daar horen blogs teruglezen en herschrijven bij. 😉

Het doel is echter om zo hoog mogelijk te ranken in Google. Google gunt de hoogste posities alleen aan de mensen die hun website volledig updaten, omdat ze de beste zoekmachine willen blijven. Anders gebruiken mensen een andere zoekmachine.

John Rockefeller zei:

The secret of success is to do the common things uncommonly well

En steeds je blogs herlezen doet een enkeling. Dit is dus een grote kans voor je om de concurrentie te passeren en de nummer 1 positie te grijpen.

Bovendien is het niet moeilijk: kijk je blogs na nadat je een nieuwe blog hebt geschreven. Zo spot je meteen kansen om interne links te plaatsen. Als het goed is, werk je al consistent aan je affiliate business en anders is het raadzaam om het volgende punt extra goed door te lezen.

Op een consistente wijze bloggen

Rijk worden met affiliate marketing gaat ook over consistentie. Anders gezegd: iedere week een artikel plaatsen op je website.

Ook als je:

 • Geen zin hebt
 • Er een feestje is
 • Die leuke wedstrijd aan de gang is
 • Je ziek bent

Dit is consistentie.

via GIPHY

En bovendien bestaat er een manier om consistent te worden en te blijven

 • Kies een vaste schrijfdag
 • Kies een vast schrijfmoment: dit kan zijn in de ochtend, avond, nacht
 • Geef jezelf een deadline: het moet bijvoorbeeld binnen 3 uur af zijn. Baseer je op de wet van Parikson.  

Als je dit recept herhaalt op wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse basis gaan er hele mooie dingen gebeuren.

Met andere woorden: denk niet aan wat er morgen kan gebeuren, maar wat er volgend jaar kan gebeuren.

Checken of je maximale waarde geeft in je artikelen

De artikelen die hoog scoren in Google hebben een ding gemeen: ze geven een stortvloed aan waarde.

Google heeft als doel om content en bezoekers aan elkaar te linken. En dan moet de content wel van een hoog niveau zijn. Hiermee bedoel ik uiteraard een foutloze tekst, maar vooral een tekst die waardevol is voor de lezer.

Denk hierbij aan:

 • De oplossing aanbieden voor het probleem van een lezer. (Bijvoorbeeld een stappenteller als iemand wil afvallen)
 • Linken naar andere websites. Google beloont dit
 • YouTube video’s erbij betrekken
 • Content die langer is, 1500 tot 2000 woorden

Je maakt hiermee de beste kans om te gaan scoren in Google. Daarnaast verdien je meer commissies als je veel waarde biedt, omdat je het probleem van een lezer verheldert en oplost.

Vraag je dus altijd tijdens het schrijven af:

 • Bied ik genoeg een oplossing aan?
 • Link ik voldoende naar andere websites?
 • Kan ik nog een goede YouTube video toevoegen?
 • Kan ik mijn blog nog langer maken door relevante vragen te beantwoorden?

Door zulke vragen te beantwoorden, geef je al automatisch meer waarde, waardoor:

 • Jij blij bent
 • Je bezoekers blij zijn
 • Google blij is

Iedereen is dus blij.

Werken aan je mindset

Het hebben van een goede mindset is een cliché geworden. Daardoor weet niemand meer in (mijn ogen) wat een goede mindset alweer is.

Laat ik dan maar ook een poging doen.

Een goede mindset is constant willen proberen en daar niet meer mee stoppen.

Rijk worden met affiliate marketing is eveneens voor de meeste mensen die blijven proberen. Vroeg of laat vinden ze daardoor iets wat werkt.

En dan hebben ze succes.

Het blijven proberen is bovendien een karaktertrek van succesvolle mensen. Ze blijven het proberen en geven niet op voordat het gelukt is. Dat is wat jij moet doen. Jacko Meijaard vertelt je meer over de kracht van niet opgeven.

Het is eigenlijk een kwestie van graag genoeg willen. Als je graag genoeg wilt, blijf je publiceren totdat je je doel hebt bereikt. En als je het niet graag genoeg wilt, stop je.

Weet dat als je graag genoeg wilt er financiële vrijheid op je wacht, je volledig je eigen baas bent en je altijd doet waar je zin in hebt.

Lijkt me toch genoeg brandstof om continu door te gaan?

Persoonlijke groei

Je kunt niet met wat je nu doet rijk worden met affiliate marketing.

Omdat wat je nu doet, leidt tot bepaalde resultaten.

Als je elke dag veel op je smartphone zit en weinig beweegt, zul je vanzelf een persoon worden met een slechte conditie die verslaafd is aan zijn telefoon. Maar als je elke dag beweegt en een dagboek bijhoudt, word je een fit persoon met een rustige gedachtegang doordat je dagelijks opschreef wat er omging in je hoofd.

Je maakt dus vandaag je toekomst.

Ik heb deze kennis opgedaan door boeken te lezen, te luisteren naar podcasts en een dagboek bij te houden.

Ik wil je uitdagen om het kleine boekje Zoals een Mens Denkt te lezen en aan de slag gaan met de lessen die je eruit haalt. Dit hoeft niet grootst te zijn, als je erdoor verandert in een positieve richting is het al goed.

Dan krijg je andere resultaten. 💪🏻

Hoe zet je de eerste stappen naar rijkdom?

Ik heb daarvoor drie tips: begin klein, geniet van de journey en stel doelen.

Begin klein

Ondanks dat rijk worden een halte verderop is waar je groot moet voor zijn, is het belangrijk om eerst klein te starten. Zet de eerste stap die voor je ligt en doe het. Succes is volgens Pieter Zwart heel veel kleine stapjes bij elkaar.

Geniet van de journey

De weg er naartoe is belangrijker dan de eindbestemming. Klinkt gek voor mensen die heel graag het einddoel willen bereiken. Bijvoorbeeld financiële onafhankelijkheid. Maar het is echt zo. Lees hier waarom.

Stel doelen

Je wordt natuurlijk niet rijk door het alleen te wensen. Met het stellen van doelen kun je gestaagd de ladder opklimmen en uiteindelijk de hoogste trede bereiken.

Gebruik bijvoorbeeld deze opzet.

Waarom rijk worden met affiliate marketing het waard is

Je hebt geld nodig om te leven. Verder heb je ook verschillende mogelijkheden om een online onderneming op te bouwen waardoor je kunt wat je leuk vindt en ook veel geld verdienen. Veel 💰 is de manier om jouw droomleven te leven.

Niets om voor je te schamen.

Omring je met de juiste mensen

Je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je omgaat

Deze quote hoor ik vaak. Alleen wist ik nooit een manier om nieuwe mensen te ontmoeten die ook het maximale willen halen uit hun affiliate business, behalve dan het forum van de Internet Marketing Revolutie.

Maar daar is nu verandering in gekomen, yes!

Want Jacko Meijaard heeft de The Level Up Club gelanceerd. Dit is een club voor affiliate marketeers die meer willen verdienen en meer vrijheid willen hebben.

In The Level Up Club deelt Jacko, de beste affiliate marketeer van Nederlandse bodem:

 • Zijn lessen om 10K mindset per maand te krijgen
 • Organiseert hij webinars met experts met verschillende achtergronden die tevens succesvol zijn
 • Houdt hij meetings waarbij je de andere leden ontmoet om elkaar te helpen om nog meer te bereiken

Zo ontwikkel je de lifestyle die nodig is om succesvol te worden en zijn de 5 mensen waarmee je omgaat ook succesvol.

The Level Up Club kost in de eerste maand 4,00 en daarna betaal je 27,00 per maand.

Verder lezen:

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *