Beginnen als affiliate

Het Pad Naar Online Geld Verdienen (Uitleg)

de banner voor de blog online geld verdienen met schrijven

Table of Contents

Als je graag schrijft, kun je ook online geld verdienen met schrijven. Zo creëer je een inkomen met je passie. Het leuke is dat je vandaag kunt starten op verschillende manieren. Zit je al klaar achter het toetsenbord?

Kan je nog wel online geld verdienen met schrijven door AI?

Sinds de opkomst van AI, en daarmee tools als ChatGPT vragen veel mensen zich af of het nog wel zin heeft om te gaan schrijven. We hebben immers toch een robot die voor ons een hele tekst kan schrijven. Ik ben het hier niet mee eens. Juist door de opkomst van AI moet je gaan schrijven. Wie kan schrijven, kan mensen in beweging krijgen. Daarvoor moet je steeds manieren vinden, door bijvoorbeeld een persoonlijk verhaal te vertellen.

AI kan alleen een standaard tekst schrijven. Jij kan met jouw talenten een diepgaande tekst schrijven waar alles in zit. Een lezer kiest altijd voor jouw tekst, omdat hij beter wordt geïnformeerd, meer begrijpt waarom hij een product moet kopen, en jouw ervaringen leest. Kortom: jij wint het altijd van AI.

Laat je niet gek maken als het gaat over de ontwikkelingen van AI. Schrijvers zullen altijd nodig zijn doordat ze iets kunnen wat niemand anders kan – zich verplaatsen in een iemand anders en de oplossingen aanbieden waarnaar ze op zoek zijn.

Hoe kun je geld verdienen met online schrijfwerk?

Je kunt beginnen met drie verdienmodellen als je geld verdienen met schrijven. De eerste is copywriting: je schrijft bijvoorbeeld blogs voor andere bedrijven die een betere ranking willen in Google, en daarvoor een copywriter inhuren.

Klinkt goed, je hebt echter alleen klanten nodig, en als je begint, zijn er nog geen klanten. Hiervoor kun je het beste je aanmelden bij een platform als Textbroker en Schrijversgezocht. Dit zijn platforms waar bedrijven steeds opdrachten plaatsen voor een blog. Als je deze opdracht vervolgens accepteert en de blog schrijft, krijg je een vergoeding, die helaas niet zo hoog is. Maar je moet ergens beginnen, en ervaring opdoen.

Het is slim om te onthouden dat je niet in een keer veel gaat verdienen. Je zult eerst tijd moeten investeren in deze skill om beter te worden.

Wat je ook kunt doen, is het benaderen van bedrijven en je diensten aanbieden. Ieder bedrijf zit na te denken over de mogelijkheden om met copy geld te verdienen. Als jij in een e-mail verteld dat je dit stukje hen uit handen kunt nemen, hoeven ze het niet meer te doen. Het enige wat je moet doen, is resultaten leveren, of een realistisch beeld schetsen van de verwachtingen. (ranken in Google bijvoorbeeld gaat in de meeste gevallen niet zo snel.

Het mooie aan copywriting is dat je er meteen geld mee verdiend. Je hebt alleen een opdracht nodig, en de eerste euro is een feit.

twee handen op een bureau

Meer weten over copywriting?

Volg onze landgenoot Emile Jochems. Ze begon in 2023 als copywriting, en kreeg succes door het sturen van cold e-mails naar andere bedrijven.

Social media schrijver

Het tweede verdienmodel. We zitten allemaal uren op social media, content te consumeren. Deze content moet ook gemaakt worden. Dit kan door video. We zitten echter aan de schrijfkant, dus moeten korte posts maken waarmee we kort en bondig vertellen wat de lezer kan doen.

Denk aan een account over starten in de sportschool. Je hebt hiervoor een aansporing nodig. Deze kun je geven door te beschrijven hoe je kunt starten met bijvoorbeeld cardio, en daarbij te vertellen wat voor resultaten je kunt bereiken.

Iemand die op zoek is naar manieren om te starten met sporten, raakt vervolgens gemotiveerd, en zal zich inschrijven voor de sportschool.

Het is slim om je te richten op social media, omdat we allemaal daar al opzitten. Deze trend gaat zich alleen maar voortzetten.

En, je hebt keuze uit diverse verdienmodellen als je start met het schrijven voor social media. Kom er in deze video erachter wat je mogelijkheden zijn.

Meer weten over geld verdienen met social media?

Dokota is een van de voorbeelden die veel geld verdient met social media. Hij is daarmee ook het perfecte voorbeeld. Hij legt graag uit hoe je ook geld kunt verdienen door de content voor andere bedrijven te schrijven op de socials.

Een website maken

Het beste verdienmodel om online geld te verdienen met schrijven is door een website te maken. Als je een website maakt ga je bloggen, vervolgens komen er duizenden bezoekers op je website, en daaraan kun je geld verdienen op meerdere manieren.

Een website is ontzettend waardevol, doordat mensen je blogs lezen via Google. Deze blogs staan steeds in Google. Google toont je blogs omdat ze goed zijn en mensen ze willen lezen. Hierdoor kun je jarenlang inkomsten genereren door een blog. Dat is toch sick. Het enige wat je hoeft te doen is een basic website maken, en goede blogs te gaan schrijven.

Een voorbeeld van een website

Jacko Meijaard verdient geld door affiliate marketing toe te passen op zijn website. Hij kan er goed van leven. Leer op zijn website de strategieën kennen.

via GIPHY

Oefenen en geduld hebben

Het maakt niet uit voor welk verdienmodel je kiest – je hebt veel oefening en geduld nodig om met een verdienmodel geld te verdienen.

Dus schrijf vandaag al je eerste stuk, wees er trots op. Je hebt een stuk geschreven! Laat je niet gek maken door de verhalen van anderen die al zoveel hebben verdiend, als je een groot doel stelt, zul je dat na verloop van tijd gaan bereiken.

Wees leergierig, want als je geld wilt verdienen met schrijven, moet je over verschillende vaardigheden beschikken. Deze vaardigheden ontwikkel je alleen als je ontzettend leergierig bent, en alle informatie indrinkt.

Hoe langer je bezig met online schrijven, hoe makkelijker het wordt en hoe meer je gaat verdienen.

Naar wat voor schrijfwerk is de meeste vraag?

Copy. Bedrijven zoeken altijd mensen die voor ze kunnen schrijven. Het geschreven woord is namelijk erg krachtig.

Moet je een goede schrijver zijn?

Je hoeft niet van het niveau Mulisch of King te zijn. Je moet ook geen talloze spelfouten maken in je tekst. Je moet mensen in beweging krijgen, daarvoor hoef je geen goede schrijver te zijn. Je moet wel mensenkennis hebben.

Hoeveel ga ik verdienen?

Dat hangt af van je aanpak, je werk en je doorzettingsvermogen. Het is voor iedereen anders. Als je doorzet, oefent en groeit kun je ook je fulltime inkomen ermee verdienen.

Verder lezen over online geld verdienen

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *