Beginnen als affiliate

Mijn ervaringen met online geld verdienen

de banner voor de blog over online geld verdienebn ervaringen

Table of Contents

Sinds een paar jaar verdien ik online geld. Fantastisch natuurlijk. Het is er echter niet zomaar van gekomen. Ik wil met mijn ervaring jou helpen om een beter beeld te krijgen van een online inkomen op te bouwen.

Mijn eerste website

Sinds ik het me kan herinneren, vind ik schrijven leuk. Zo maakte ik met vrienden op de basisschool een website en blogde hierop over voetbal. Het was echter een project dat al snel strandde. Maar het was wel de aanleg voor het latere verdienmodel.

Toen de coromacrisis uitbrak, studeerde ik nog, en in een keer volgde ik alle colleges thuis. Ik besloot om een blog te starten onder de naam Voetbalanimal. En op deze website wilde ik eigen shirts gaan verkopen. Dus zocht ik contact met een online designer, leverde ideeën aan voor de bedrukkingen en betaalde voor drie designs op shirts.

Toentertijd speelde de website nog in op het onderwerp groundhoppen. Ik interviewde groundhoppers en vroeg daarbij naar hun favoriete boek. Ik linkte naar dit boek op Bol. Tot mijn grote verbazing kocht iemand het boek dat ik promootte. Ik had gewoon geld verdiend online. Als een kind zo blij rende ik naar mijn broer om het te laten zien.

Het was het eerste online verdienmodel dat een beetje werkte, want ik had wel proberen shirts en telefoonhoesjes te verkopen, het kwam toch echt niet van de grond. Logisch ook achteraf. Ik deed maar wat, en had niet echt een plan.

Ik verwijderde alles op de website en begon over voetbal te bloggen en relevante producten te promoten.

Iedere maand commissies

een maandkalender

Op een gegeven moment lukte het me om elke maand een commissie te verdienen. Het kwam echter niet zomaar van de grond af. Ik hoorde natuurlijk ook de verhalen van succesvolle affiliates, zoals Jacko Meijaard die 10K verdienen met affiliate marketing.

Ik begon ook andere websites, die het niet echt goed deden. Wat leidde tot grote frustraties. Nog steeds was er niet echt een plan.

Dus dacht ik: ik houd van schrijven, ik ga ook schrijven voor andere bedrijven. Ik mailde verschillende bedrijven, en het lukte me om samen te werken met verschillende bedrijven. Het was leuk, totdat de opdrachten niet meer kwamen, en ik op zoek moest naar iets anders. Dat was anders was er al. Ik moest alleen vasthouden aan een idee om daar beter in te worden, en een fulltime inkomen te verdienen.

Terugkijkend zijn mijn ervaringen met online geld verdienen positief. Niettemin wil ik jou een paar tips voor de beste ervaringen in je eigen leven.

Online geld verdienen is niet makkelijk

Dit wordt vaak gedacht, onterecht. Als het makkelijk zou zijn geweest, zou iedereen het wel doen. Nee, online geld verdienen is voor een klein groepje weggelegd. Deze groep wist dat het niet makkelijk is, maar zette de schouders eronder en werkte er hard voor.

Als je weet hoe het moet, wordt het steeds makkelijker. Tot die tijd is het kunnen omgaan met tegenslagen en willen werken. Als je dat kan, gaat het je lukken.

Wees niet iemand die vandaag met online geld verdienen begint omdat je wel even denkt ermee geld te kunnen verdienen. Zo ga je dik de mist in.

online geld verdienen is makkelijk voor de aanpakkers die altijd doorzetten.

Laat je niet demotiveren door tegenslagen

Je eerste project of business gaat waarschijnlijk hard falen. Dat maakt niet uit, aangezien je ervan kunt leren.

Het is niet voorbij. Het algemene beeld is echter dat na een keer falen er geen succes kan volgen. Onzin. Je kunt het altijd opnieuw proberen en wel slagen.

Ik lees vaak verhalen van mensen die mislukten met bijvoorbeeld dropshipping, webdesign en copywriting voordat ze succes vonden met een ander verdienmodel.

Met andere woorden: je kunt niet slagen door even iets te doen. Je moet volharden.

Moed is goed, maar volharding is beter. Volharding, dat is de hoofdzaak.

Theodor Fontane

Je moet het heel graag willen, dan ga je altijd door, en zul je slagen. Als je het niet graag genoeg wilt, zijn er in een wereld vol afleidingen genoeg verleidingen. Denk aan Netflix.

Bekijk in deze video hoe je kunt leren van je failures, en wel kunt slagen.

Reflecteer regelmatig

Als je start met online geld verdienen, is het verleidelijk om op een automatische piloot te werken. Je hebt het zo immers geleerd.

Als je op de vertrouwde voet verder gaat, zul je ook dezelfde resultaten krijgen. Verander je strategie om steeds betere resultaten te krijgen. Je zult ook je neus stoten, maar na veel proberen zul je een winstgevende strategie vinden.

Heb voor jezelf heel duidelijk wat je wilt

Het nadeel van online geld verdienen is dat je op een dag met verschillende verdienmodellen kunt starten.

Dit heet het Shiny object syndrome – je ziet steeds een nieuwe kans, die je aantrekkelijk lijkt, omdat het nieuw is. Vervolgens begin je ermee, en na een tijdje stop je alweer en richt je je pijlen op weer wat anders.

Mensen die ergens in slagen, hebben heel duidelijk voor zich hoe ze willen slagen. Denk aan een gouden plak halen, een marathon rennen, 20 kilo afvallen.

Met dit doel is het een kwestie van de stappen zetten die nodig zijn om te slagen. De les: schrijf een plan hoe je wilt gaan slagen en houd je hieraan vast.

Mijn ervaringen met online geld verdienenLuister naar jezelf, niet naar anderen

Voor de meeste mensen is online geld verdienen een ver van hun bed show. Ze hebben er geen ervaring mee, en vinden het daardoor vaak maar raar. Hierdoor zullen ze je niet aanmoedigen om je dromen en doelen te volgen.

Weet dat dit erbij hoort. Dit kan je eenzaam maken. Maar zoals ik al zei; je moet het heel graag willen. Als je deze instelling hebt, maakt het niet voor je uit wat een ander zegt. Je hebt een groot doel waarvoor je hard wilt werken.

Heb daarom schijt aan de negatieve meningen en ontmoedigen. Als jij hebt besloten om bijvoorbeeld fulltime copywriter te worden, brengt niemand je daar vanaf.

Verder leren

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *