Online geld verdienen als student: zo haal je het meeste uit je tijd

Studenten die het hebben over online geld verdienen

Table of Contents

Ik vind dat studenten moeten studeren. Maar er moet ook geld worden verdiend om niet te afhankelijk te worden van een studiefinanciering. Gelukkig leven we in een tijd waarin we ook online geld kunnen verdienen zonder daar fulltime mee bezig te zijn.

Dit is aantrekkelijk voor jou. Want jij moet natuurlijk ook nog colleges volgen, je opdrachten maken en tentamens afronden om voldoende studiepunten binnen te sprokkelen. Daarnaast heb je ook feestjes en waarschijnlijk een baantje waardoor er weinig tijd overblijft. Toch zijn er kansen.

Hoe je met weinig tijd toch online geld kan verdienen

Je hebt niet veel tijd nodig om met de meeste online verdienmodellen te beginnen.

  • Tekstschrijver: een goede tekst heb je vaak in een uur geschreven. Plak er een extra uur bij waarin je zinnen goed zet, kijkt naar de grammatica en de tekst naar de opdrachtgever verstuurt
  • Dropshipping: het verwerken van orders kan op het begin in een uur.
  • Crypto/beleggen: je kan uren naar het beeldscherm staren, terwijl een keer per dag ook voldoende is.

Tijd is niet je grootste probleem. Je grootste probleem is dat er te veel online verdienmodellen zijn. Je kan in twee weken overstappen naar verschillende manieren. (Dit heet het Shiny Object Syndrome). Je weet zelf dat dan de kans op succes klein is. Jij moet je focussen. Ik blog over affiliate marketing. Daarmee zeg ik niet: begin ook met affiliate marketing. Maar ik denk wel dat affiliate marketing het beste past bij jou leven als student. Omdat je geen kapitaal nodig hebt om te starten, en het kost slechts een paar uurtjes in de week om mee te starten.

Ik begon met affiliate marketing toen ik een student was

Tijdens mijn studie voelde ik de behoefte om te schrijven. Ik schreef altijd al graag, een blog was voor mij de perfecte manier om meer uit deze passie te halen. Ik droomde daarnaast ervan om ook geld te verdienen met mijn blog – dus zocht ik naar mogelijkheden. Ik stuitte op affiliate marketing. Hiermee moest ik alleen linkjes van producten plaatsen in mijn blogs. Als iemand vervolgens drukte op die link en het product kocht, kreeg ik daarvoor een commissie.

Ik wist toen dat er geen beter verdienmodel bestaat – ik hoefde geen pakketjes weg te brengen, een administratie bij te houden of aan klantenservice te doen. Dat regelde de andere partij.

Ik ging me daarna verder verdiepen in affiliate marketing, melde me aan bij het partnerprogramma van Bol.com, startte met het promoten van boeken, en verdiende mijn eerste commissie door het boek De football toerist succesvol te promoten. Ik weet nog dat ik ontzettend blij was met die commissie. Ik verdiende immers geld terwijl ik in de woonkamer mijn schoenen aan het zoeken was.

Die dag veranderde mijn leven. Ik studeer niet meer, maar ben nog wel elke dag bezig met affiliate marketing.

Dit deed ik toen ik nog wel studeerde

Ik las dat het plaatsen van een blog per week de minimum is om bezoekers naar je blog te krijgen. Het schrijven van een blog kost gemiddeld 2 uur. Het hangt er voornamelijk van af hoe goed je je kunt concentreren. 😉

Ik sprak daarom met mezelf af dat ik eens per week een blog zou gaan schrijven. Hierdoor groeide mijn blog en inspireerde ik onder andere een vriend om ook te gaan bloggen.

Infographic over hoe affiliate marketing werkt voor studenten

Dat laatste hoop ik nu weer te bereiken. 😊

Affiliate marketing heeft een groot voordeel – de tijd die je erin steekt blijft hetzelfde, maar je inkomsten zullen groeien.

Hoe langer je goede content blijft produceren, hoe meer bezoekers Google naar je doorstuurt. Aan de kant hoef je niet harder te werken om meer bezoekers te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen, is een keer in de week een blog te publiceren.

De eerder geplaatste artikelen blijven ook van waarde – mensen kunnen steeds deze artikelen lezen en klikken op je links. Dit is dan de fundatie van je passief inkomen.

Ik hoop nu niet dat je denkt dat je morgen rijk bent. Dat gaat helaas niet gebeuren. affiliate marketing is vergelijkbaar met de tocht van een schildpad – een traag proces maar het doel wordt wel behaald.

Je moet deze kwaliteiten in huis hebben

Geduld

Het kan 6 maanden tot een jaar duren voordat je je eerste commissie binnenhaalt. Echter: als dit punt is bereikt, is een passief inkomen een feit en kun je gaan opschalen. Maar de periode daarvoor is pittig. Je tikt iedere week een artikel, hoopt op nieuwe bezoekers. De inkomsten blijven alleen uit.

De meeste starters, waaronder ook veel studenten geven in deze periode op. Verklaarbaar – maar weet dat dat doorzettingsvermogen en geduld altijd lonen en de basisingrediënten zijn voor een fulltime inkomen via het internet.

Leergierig

Nee affiiliate marketing is niet makkelijk. Lees hier waarom.

Je wilt door te bloggen bezoekers krijgen vanuit Google. Om dat te kunnen doen, moet je weten hoe SEO werkt. SEO is het optimaliseren van je blogs zodat Google ze vertoont in de zoekresultaten. De regels daarvoor veranderen continu. Dus moet je steeds op zoek naar de nieuwste trends.

Plezier in het schrijven

Je moet niet starten met affiliate marketing omdat je alleen slapend rijk wilt worden. Dat kan wel. Maar op het begin is het belangrijk dat je schrijft met veel plezier. Daardoor lezen lezers je stukken graag en houd je het bovendien langer vol.

Mijn laatste tip is daarom: pak een onderwerp waarover je graag praat en begin met schrijven. Je bent jezelf na je studententijd hier dankbaar voor.

Wil je ook beginnen met affiliate marketing?

Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie voor 47,00. In deze cursus leer je van de beste affiliate marketeer hoe je het beste begint en een passief inkomen opbouwt. Zo verdien je geld wanneer je slaapt. 💪🏻😊

Verder lezen?

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *