Beginnen als affiliate

Hoe kan ik meer geld verdienen met affiliate marketing?

de banner voor de blog meer geld verdienen met affiliate marketing

Table of Contents

Als je eenmaal geld hebt verdiend met affiliate marketing kun je je inkomsten verhogen. Daarvoor zijn verschillende strategieën.

Waarom het belangrijk is om meer geld te verdienen met affiliate marketing

Als je eenmaal je eerste commissie hebt verdiend, smaakt het naar meer. Het is ook noodzaak: je moet immers een brede affiliate website bouwen om in de toekomst nog relevant te zijn. Anders raak je achterop. Terwijl je dat met een beetje ambitie heel mooi kunt passeren. Kortom, denk groter en de resultaten zullen volgen.

Hoe kan ik meer geld verdienen met affiliate marketing?

De manieren daarvoor zijn duidelijk:

  • Andere producten promoten
  • Meer content schrijven
  • Een mailinglijst opbouwen
  • Kortingscodes geven
  • Producten met elkaar vergelijken
  • Een nieuwe website opzetten

Andere producten promoten

Misschien promoot je nu een paar producten waarmee je iedere maand commissies binnenhaalt. Waarom vergroot je het aantal producten niet dat je promoot? Hierdoor kun je over veel meer onderwerpen schrijven.

Je kunt andere producten gemakkelijk vinden door de adverteerders te bekijken van verschillende affiliate netwerken. Er zit er vast wel een bij die past bij het onderwerp van je website.

Kijk vervolgens naar de keywords, en de plannen om meer geld te verdienen met affiliate marketing gaan al door je gedachten.

via GIPHY

Maak hiervoor wel een plan. Zonder plan lukt het je immers niet goed om de producten op een goede manier te promoten en loop je commissies mis.

Je weet al hoe je een commissie kunt verdienen. Dus je kunt makkelijker opschalen. Het is nu zaak om een verzameling te maken aan affiliate programma’s die je affiliate inkomsten fors laten stijgen.

Waarom je andere producten moet promoten

Het is niet alleen leuk, het is ook pure noodzaak. Een affiliate programma kan immers stoppen. Als je dan maar een soort product promoot, moet je op zoek naar iets anders. Voorkom dit en breng een diversiteit aan in de producten.

Meer content schrijven

Even een wet in de wereld van affiliate marketing: meer bezoekers = meer inkomsten.

Natuurlijk zijn er niet oneindig commerciële zoekwoorden die je kunt pakken. Maar er zijn altijd termen waarop je je kunt focussen.

Doordat je meer content schrijft, ziet Google dat je een expert bent, en zal daardoor meer bezoekers naar je toe brengen.

Het concept is hiervoor hetzelfde als je deed om je eerste commissie te verdienen: schrijf een goede blog en promoot daarbij een product.

Moeilijk is het niet. Toch slaagt een minderheid erin om dit goed te doen.

Zo schrijf je steeds goede blogs

Ga altijd voor kwaliteit

Je kent Google, die wil alleen kwaliteit in huis halen. Dus schrijf alleen blogs die waardevol en goed zijn. Kijk eerst naar de blogs die al ranken in de niche die je op het oog hebt, en zorg dat jouw blog beter is.

Dit moet altijd je insteek zijn, aangezien Google niet zoveel kan met een matige blog. Kwaliteit is de motor achter jouw affiliate succes.

Wees consistent

Het is een cliché maar wel waar: consistentie zorgt voor betere resultaten. Dat komt doordat je steeds bouwt aan een sterkere website. En als je blijft bouwen, pluk je daar vroeg of laat de vruchten van.

Het minimum is om 1 keer per week een blog te plaatsen. Daarvoor kun je zelf aan het werk of het uitbesteden aan een copywriter.

Plaats interne links

Je gaat meer schrijven waardoor je kunt linken tussen je blogs. Bijvoorbeeld tussen een blog over de werking en review van een product. Door goed interne links te plaatsen, creëer een goed overzicht waar iedereen wat aan heeft. Ook het algoritme. 👀

Als je bloggen goed aanpakt, ben je ervan verzekerd dat je meer gaat verdienen met affiliate marketing.

Bouw een mailinglijst op

De beste manier om meer geld te verdienen met affiliate marketing, omdat je keer op keer je doelgroep kan bereiken en een product aanbieden.

Met de tijd heb je een mailinglijst opgebouwd en kun je mensen attenderen in een e-mail op een product. Super effectief. Want de mailbox is de plek waar mensen vaak komen en dus snel klikken op iets waarnaar jij verwijst.

3 tips om vandaag nog te starten met je mailinglijst

Geef een gratis e-book weg

Mensen moeten een reden hebben om zich in te schrijven natuurlijk. Of je moet een grote blog hebben en makkelijk veel inschrijvingen kan krijgen op je nieuwsbrief. Waarschijnlijk heb je nu (nog) een onbekende website, waardoor het beter is om te focussen op een gratis weggever. Bijvoorbeeld een e-book.

Mensen zijn immers gek op gratis dingetjes. Voordat ze de gratis weggever kunnen downloaden, moeten ze hun e-mailadres achterlaten. Zo kun je ze mails sturen.

Stuur niet te vaak een e-mail

Jij kent ze ook: bedrijven die heel veel mails naar je sturen. Dit is storend. Niemand wil namelijk iedere dag een mail krijgen met de nieuwste aanbiedingen. Doe dat dan ook niet met jouw mailinglijst. Dit levert alleen maar uitschrijvingen op. Als je bijvoorbeeld een keer per week een mail stuurt raken de lezers geïnteresseerd, in plaats van geïrriteerd.

Wil niet altijd iets verkopen

Je moet eerst een band opbouwen. Dan willen mensen het product aanschaffen waarover je verteld. Ze moeten eerst warm worden gemaakt met aanbiedingen en voorbeelden. Als je dit hebt gedaan kun je een salesmail sturen. Geef ook waardevolle informatie in je mails. Het is je voornaamste doel om de mensen te helpen. Niet een product aan te smeren.

Kortingscodes geven

Iedereen is gek op een kortingscode. Kijk maar naar black friday. Kortingscodes zijn voor jou ook een kans om de inkomsten een boost te geven. Want als je verwijst naar een product en zegt dat ze met een bepaalde kortingscode 20% korting krijgen, heb je snel een extra sale binnen.

Sommige affiliate websites zijn ook ingericht op kortingscodes. Je kunt je voorstellen dat dit een goed verdienmodel is. Je kunt het beste een combinatie maken van gewone en afgeprijsde producten.

Wat je ook kunt doen, is in je nieuwsbrief zetten dat je je lezers op de hoogte houdt van de nieuwste kortingscodes.

Je kunt dus alle kanten op met affiliate marketing als verdienmodel.

Waar vind ik kortingscodes?

Je kunt deze makkelijk vinden op de website van een bedrijf dat je promoot. Linken naar de homepagina is daarna voldoende.

Tip: vertel over de korting in de CTA

Als je vertelt in de CTA over de kortingscode kunnen mensen meteen drukken en de code invullen. Dat is nog eens goed zaken doen.

Producten met elkaar vergelijken

Kopen we toch product A of B? Het is de vraag die menig consument heeft gesteld tijdens het aankoopproces. Het beste voorbeeld daarvoor is een schoenenzaak. Jij bekijkt in een schoenenzaak meerdere schoenen. Uiteindelijk maak je een keuze. Hier gaan echter nog best wat twijfels aan vooraf.

Iedereen die iets wil kopen, zit net deze vragen. Het maakt niet uit of het gaat over een playstation, de hosting of een onderbroek. We leggen graag de mogelijkheden naast elkaar.

Hier ligt voor jou een mooi kans. Want als je de perfecte vergelijking maakt, de voor en nadelen goed naast elkaar legt en advies geeft, zullen mensen een product kopen via jouw affiliate link.

Dit vergt wat werk, maar als je dit goed doet, ben je van enorme waarde. De successen kunnen niet lang daarna uitblijven.

Een nieuwe website opzetten

Op een gegeven moment kijk je om je heen en zie je nog veel meer interessante niches. Tijd om je horizon te verbreden en een nieuwe website op te zetten. In principe is dit altijd een mogelijkheid. Je gaat op dezelfde manier te werk, alleen is het onderwerp anders.

Als je een nieuwe website opzet, heb ik 2 tips voor je om er een succes van te maken.

Richt je eerst op een onderwerp

Het is belangrijk om eerst topical Authority te krijgen. Dit betekent dat je als een expert wordt gezien over een onderwerp. Laten we zeggen: beleggen. De financiële wereld is echter veel groter, aangezien je ook kunt investeren in crypto, vastgoed of kunst. Als je over al deze dingen gaat schrijven op het begin, weet Google niet meer zo goed waar je heen wilt gaan met je website. Zorg daarom eerst voor duidelijkheid en bouw later pas uit.

Blijf bouwen aan een nieuw project

We leven in een wereld waarin onze aandacht snel kan afdwalen naar wat anders. Dit is funest voor je nieuwe website doordat dit project de volledige aandacht nodig heeft om te groeien en succesvol te worden.

Kortom, het gaat over toewijding. Als je toewijding hebt, werk je hard en maak je het mogelijk voor jezelf om resultaten te krijgen. Als je een nieuwe website er maar een beetje bij doet, kan ik al vertellen wat er gaat gebeuren: het wordt een vergeten website.

Begin alleen een nieuwe website als je zeker bent dat je eraan blijft werken.

Kansen zijn er genoeg

Voeg een moneystrategie aan je huidige strategie toe en je kunt vandaag al meer geld verdienen met affiliate marketing. Dit gaat niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk zul je een stijgende lijn zien.

Vergroot je kennis over affiliate marketing

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *