Beginnen als affiliate

Maakt concurrentie uit voor affiliate marketing?

Twee rivalen zijn klaar om tegen elkaar te schermen

Table of Contents

Nee. Je krijgt wel te maken concurrentie in iedere niche waardoor het langer kan duren voordat je geld verdient en hoog scoort in de zoekmachines.

Dit maakt niet uit omdat affiliate marketing een business is voor de lange termijn. Je hoeft alleen consistent te zijn en goede blogs schrijven om uiteindelijk er een succes van te maken.

Je wint door je uithoudingsvermogen 

Ik las vandaag deze post van Tom Polke 

Het gaat ervoor dat je concurrentie meer getalenteerd kan zijn, meer winst nu maakt of beter scoort in Google. Maar daar gaat het niet om. Het gaat over uithoudingsvermogen: het vermogen om als langste in the game te blijven.

Als je er nu van overtuigt bent dat je beter niet in bepaalde niche kunt beginnen of beter kunt stoppen, moet je niet stoppen maar werken aan je uithoudingsvermogen. Dit doe je door bijvoorbeeld te denken aan de vrijheid die affiliate marketing je geeft, nooit meer te werken voor een baas en het helpen van anderen met je werk.

Dit geeft je zoveel energie, dat je de concurrentie ver achter je laat.

Moet ik dan mijn concurrenten negeren?

Nee, lees hun blogs om te leren hoe je betere blogs kunt schrijven.

Hoe kan ik sneller geld verdienen ondanks de concurrentie?

Dit zou je kunnen doen door te adverteren. Dit is echter geen goede strategie richting de toekomst, omdat je dan steeds moet betalen, terwijl scoren in Google met organische zoekresultaten niets kost en duurzaam is. Kortom: er bestaan geen shortcuts, geduld is een vereiste.

Kan ik content van mijn concurrenten kopiƫren?

Doe dit niet. Als Google dit namelijk ziet, krijg je een penalty waarmee je website een tijd minder/geen bezoekers krijgt. Ga altijd voor unieke content.

Andere kennisbank artikelen:

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *