Beginnen als affiliate

Wat Kost Het Om Te Starten Met Affiliate Marketing?

de banner voor de blog over affiliate marketing kosten

Table of Contents

Kosten horen bij het runnen van een online business. Maar welke kosten heb je en kun je deze omlaag brengen?

Waarom maak je kosten met affiliate marketing?

Omdat je moet investeren om deze business te kunnen starten. Er is geen andere manier om het goed te doen.

De kosten zijn aan de andere kant niet hoog, vergeleken met andere online verdienmodellen. Je zult echter wel moeten betalen.

Door de kosten ben je online zichtbaar en kun je gaan commissies gaan verdienen. Kortom: de kosten zorgen ervoor dat je kunt gaan beginnen.

via GIPHY

Maar ik kan toch ook gratis een website beginnen?

Het klopt dat je voor 0,00 een website kan starten. Dit raden we echter af om te doen, want het voegt niets toe aan je business. Het staat ook erg onprofessioneel, omdat je dan een domeinnaam hebt met bijvoorbeeld daarin de naam jouwweb. Iedere bezoeker van je website weet dan dat je niets hebt betaald, en dat je de website eigenlijk niet beheert. Als jouwweb je website uit de lucht wilt halen, kan dat namelijk. Het helemaal gratis willen betekent dat je niet volledige zeggenschap hebt over je website.

Aan de andere kant zijn de kosten niet te hoog om het beginnen uit te moeten stellen.

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Je moet rekening houden met een domeinnaam, hostingpakket en een sitebuilder. Er kunnen ook nog andere kosten bij kunnen komen. Maar dit is optioneel.

Domeinnaam

Kost gemiddeld 19,00 per jaar. Als je start met een affiliate website sluit je als eerste een domeinnaam af.

Je kunt bij veel bedrijven een domeinnaam vastleggen, voor zowel een hoge als een lage prijs.

Je moet een domeinnaam vastleggen bij een hostingbedrijf waar je ook de hosting gaat bestellen. Kijk voordat je een domeinnaam registreert of je ook een hostingpakket ziet dat naar je wensen is.

Vaak komt het voor dat de domeinnaam die je in gedachten had al weg is. In dat geval moet je een nieuwe domeinnaam verzinnen. Hier kan ChatGPT je bij helpen.

We gaven aan Chatgpt de opdracht om 10 domeinnamen te verzinnen voor een website over lego. Dit kwam eruit:

de 10 domeinnamen voor een website over lego van chatgpt

Je hoeft niet alles meer alleen te doen. AI kan je helpen. fun fact: de domeinnaam legoliefhebber.nl was ook echt beschikbaar.

Nadat je hebt bekeken of een domeinnaam geldig is en deze hebt gekocht, is het tijd om een hostingpakket te kopen.

Hostingpakket

Je kunt op hosting heel veel besparen. Je betaalt dan bijvoorbeeld 1,95 per maand. Deze hosting is vaak slecht. Dat geldt ook voor de klantenservice. Je kunt daardoor beter wat meer betalen en hele goede hosting hebben. Dit levert je meteen meer op, want je krijgt bijvoorbeeld hulp met het bouwen van een WordPress website, je bouwt daarnaast deze ook stap voor stap.

We raden aan om hosting te kopen bij Cloud86. Voor een website krijg je 46% korting. Dit is 1,95 per maand en 23,40 op jaarbasis.

Cloud86 is een gewoon Nederlands bedrijf. Je wordt daardoor geholpen in het Nederlands. Niet verkeerd als je vragen hebt over bijvoorbeeld een probleem met de hosting.

Sitebuilder

Je moet uiteindelijk een hele mooie website gaan bouwen. Hiervoor moet je een sitebuilder hebben. Daarvoor zijn verschillende gratis mogelijkheden, zoals Gutenberg. Toch is het beter om te kiezen voor een betaalde sitebuilder zoals Divi en Elementor omdat je meer mogelijkheden hebt.

Als je kiest voor een betaalde sitebuilder kun je gewoon meer. Zo word je website beter en mooier. Het kost ook niet zoveel – 50,00 tot 90,00 per jaar.

Probeer eerst een gratis versie uit van een sitebuilder. Als deze bevalt kun je overschakelen naar de betaalde versie. Je weet dan immers ook hoe alles werkt waardoor je meteen aan de slag kan.

Zijn er ook nog andere kosten?

Je kunt het zo bont maken als jezelf wilt. Je kunt kiezen voor een betaald template. Dit is geen vereiste. Maar het maakt je website nog beter. Dit kost 50,00 per jaar.

Verder ga je ook op zoek naar tools om nog makkelijker met je website te werken. Affiliate Held is daarvan een voorbeeld. Met deze software maak je namelijk makkelijk een goed overzicht van de producten. Hierdoor hoef je niet meer te kloten met zelf de aanbieders te vergelijken.

Je betaalt voor een licentie van een website eenmalig 97,00.

Dan kun je ook nog samenwerken met tekstschrijver. Dit kost je vaak 70,00 per blog. Maar dat is voor later. Eerst moet je je richten op beginnen, daarbij horen een domeinnaam, hosting en een sitebuilder als de essentiële factoren.

Wat zijn de voordelen van de kosten?

Dat je een stok achter de deur hebt om keihard te gaan werken om er een succes van te maken. Als iets helemaal gratis is, hecht je er minder waarde aan waardoor je minder gemotiveerd bent. De succesvolle ondernemer legt uit hoe dit werkte met zijn voormalige bedrijf drukwerkdeal. Daarnaast start je met goede tools, die je helpen om meteen de juiste dingen te doen.

Wat zijn de nadelen?

Dat je moet gaan betalen. Als het gratis kan, doen we dat natuurlijk het liefst. 😉

Echter werkt het niet zo. Het is ook niet erg om kosten te maken. Dit betekent namelijk dat je aan het investeren bent. Als je investeert haal je er meer winst uit. Dit is een mindset, maar als je zo denkt, ben je niet bang om te investeren, want je weet dat je er op de lange termijn er meer uithaalt.

Zie kosten dus niet als een last maar als een hulpmiddel om in de toekomst meer te gaan verdienen met affiliate marketing.

De kosten zullen groeien

Dit is een grappige gedachte, want als je een tijdje bezig bent met affiliate marketing wil je je business vergroten. Daardoor ga je een nieuwe website beginnen. En daar horen ook kosten bij.


Hoe snel verdien ik de kosten terug?

Je verdient de kosten in minder dan een jaar terug als je het goed doet. We weten dat dit te lang duurt, maar wat is een jaar vergeleken met 5 jaar? Niets. In het eerste jaar leg je de fundering en speel je breakeven. In de jaren die volgen maak je winst.

Als laatste een overzicht van de kosten

Een domeinnaam: 19,00 per jaar

Hostingpakket 50,00 per jaar

Een sitebuilder 50,00 per jaar

Samen 119,00.

Het is aan jou om deze kosten eruit te halen. Werk daarvoor hard en blijf doorzetten. Deze investeringen helpen je immers om de kosten sneller om te zetten in winst.

Vind je het te duur? Dan is affiliate marketing wellicht niet een geschikt verdienmodel voor je.

Verder lezen over affiliate marketing

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *