Beginnen als affiliate

Kan je echt geld verdienen met affiliate marketing?

de banner voor de blog kan je echt geld verdienen met affiliate marketing

Table of Contents

Voor eens en voor altijd: JA, je kunt geld verdienen met affiliate marketing. Het beeld is echter anders. Ik ga in dit kennisbank artikel in op de reden en hoe je dit verandert.

De mythe van online geld verdienen

Veel mensen geloven niet dat je online geld kunt verdienen. Laten we eerlijk zijn: het is ook wel iets bijzonders, vanaf je laptop gewoon commissies verdienen.

Toch is het veel mensen gelukt om een online inkomen op te bouwen. Ze zijn daarmee het keiharde bewijs geworden van dat je geen ‘normale’ baan hoeft te zoeken om te bestaan.

Toch denkt de meerderheid dat online geld verdienen een sprookje is. En dat is het niet. Het is gewoon een keiharde business, waarmee je een dikke boterham kunt verdienen.

Denken dat je snel rijk wordt

Als beginners zich vervolgens gaan verdiepen in affiliate marketing denken ze meestal dat je wel even snel rijk gaat worden.

Dit is niet zo. Affiliate marketing is een businessmodel waarvoor je keihard moet werken. Niets komt je aanwaaien.

Als het iedereen zou komen aanwaaien, hadden nu wel een grotere groep gehad die kan leven van affiliate inkomsten. Dit is echter niet zo.

Het kost je jaren van hard werken, falen, opstaan en blijven knokken om een inkomstenstroom op te bouwen waarmee je je baan gedag zegt.

Het begint echter allemaal met de eerste commissie. Als je nog nooit een commissie hebt verdiend, is het lastig gevoel dat je echt geld kan verdienen met affiliate marketing. Het is een soort droom waarin je ziet dat anderen het doen, maar jij het niet ziet gebeuren voor jezelf. Daar gaan we iets aan veranderen.

We become what we think about

Earl Nightingale

Je moet denken dat je geld kan verdienen met affiliate marketing voordat je daadwerkelijk het hebt gedaan.

Dit is moeilijk, maar niet onmogelijk. Gebruik deze manieren om je denkwijze te beïnvloeden

Lees elk dag over de successen van anderen

Zonder je jaloers te voelen natuurlijk. Als iemand anders het kan, kun je het ook. De mensen die succesvol zijn, zijn niet slimmer of beter dan jou. Ze dachten alleen anders over affiliate marketing. Ze twijfelden niet, en gingen meteen aan de slag.

We worden wat we denken. Ze dachten dat het ze zou lukken. En wat blijkt achteraf: het lukte ook.

Laat dit de eerste stap zijn voor jou om te denken dat jij ook geld kan verdienen met affiliate marketing

Onderneem actie

Dit is het belangrijke medicijn als je twijfelt of je wel echt geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Want als je actie onderneemt, zul je resultaten gaan boeken. Je verdient dan je eerste geld (en hebt je oude overtuiging verslagen) of je verdient nog niets. Ook prima. Het belangrijkste is namelijk dat je begint. Zo denk je er steeds niet aan, daarentegen ben je gewoon aan het werk. En als je eraan werkt, weet ik zeker dat er uiteindelijk een succes uitkomt.

Dus pieker niet over wat er allemaal kan misgaan. Dat is nutteloos.

Je faalt sowieso

Iedereen die actie onderneemt, ontkomt niet aan het feit dat je projecten gaat mislukken. Niemand staat te juichen als iets mislukt. We ontkomen er echter niet aan.

We weten immers nog niet wat ons helemaal te wachten staat, weten nog niet hoe het moet, welke valkuilen we moeten vermijden, en hoe we kunnen slagen. Dat leer je alleen door te falen. Falen is dus niet het eindstation. Het is een tussenstation waarop je reflecteert en een plan maakt om het de volgende keer anders te doen.

Je faalt alleen als je opgeeft.

Ontwikkel een groei mindset

Het is niet mogelijk om in een keer je denkwijze te veranderen van: kan het echt? Naar ik ga geld verdienen.

Wat hierbij helpt is de groei mindset. Mensen met een groei mindset geloven namelijk dat ze hun skills kunnen vergroten door te falen, hard werken en blijven proberen.

Ze denken dus nooit: het gaat me nooit lukken.

De groei mindset stimuleert je dus om in jezelf te blijven geloven en continu te werken om in de toekomst wel het doel te bereiken wat nu nog ver weg voelt.

Toon doorzettingsvermogen

Je weet inmiddels dat je telkens moet doorgaan. Ik heb het dan dan niet over blind doorgaan als een stier die op een rood doek afrent. Je weet dan namelijk zeker dat de resultaten hetzelfde blijven.

Je kreeg bepaalde resultaten met een plan. Waarom zou je andere resultaten krijgen als je doorzet met hetzelfde plan?

Doorzettingsvermogen is slim zijn en je plan veranderen. Kijk naar wat succesvolle affiliates goed doen, haal hier inspiratie uit, en pas je plan aan.

Zo heb je een nieuwe kans om wel te slagen. De informatie die je uit deze poging krijgt, is waardevol om de ‘winnende’ strategie uit te stippelen.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Als je vandaag start met affiliate marketing zul je zien en horen dat anderen eerder dan jou geld verdiend hebben.

Zie dit als een inspiratiebron, (als een teken dat het echt kan), niet als een bedreiging of teken dat het jou niet lukt.

Tuurlijk kijk je op forums wat anderen doen. Daarvoor ben je mens.
Dit is gevaarlijk, omdat je jezelf naar beneden kunt praten. Doe dit niet. Is nergens voor nodig. Iedereen heeft een andere tijdslijn om ergens in te slagen. En dat is prima.

Geef waarde

Als ik je een tip zou mogen geven als het gaat om de eerste inkomsten te genereren, is het om waarde te geven in je blogs.

Help de bezoeker met zijn of haar problemen, biedt een oplossing aan, vertel alles over deze oplossing, verwijs naar jouw en de ervaringen van anderen.

Met andere woorden: laat alles aan de bezoeker zien en zet een stapje extra. Zo is het zeker dat je ook geld gaat verdienen.

Want je helpt je bezoeker maximaal. Zo krijg je hogere rankings (je blogs zijn van een hoge kwaliteit) en meer kliks op je affiliate links.

Daarmee komt de eerste verkoop steeds dichterbij.

Maar eerst: verdien het in je hoofd voordat het in je leven gebeurt

Meer leren over affiliate marketing

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *