Hoe word je affiliate bij bol.com?

de banner voor de blog hoe word je affiliate bij bol

Table of Contents

Laatste update: 27-11-23

Iedereen die een website heeft met blogs kan Affiliate worden bij bol.com. Je moet echter wel echter wel voldoende content op je website hebben dat van goede kwaliteit is. 

Het heeft dus niet zoveel zin om je een lege website aan te melden. De kans is groot dat je website dan wordt afgewezen. 

Maar als je minimaal die 10 blogs hebt staan op je website bijvoorbeeld kun je je aanmelden via deze link bij bol.com.

Hier vind je ook aan welke voorwaarden je moet voldoen om goedgekeurd te worden en wat je kunt verdienen. Ook belangrijk. 🙂

Zorg eerst voor een goede website

Dit is het belangrijkste om te doen. Je wilt bol een reden geven om met je samen te werken. Dit is er niet als je een paar blogs hebt geschreven en het wel goed zo vind. Nee, werk eraan om eerst een goede, waardevolle website te maken en daarna je aan te melden bij bol, of een ander affiliate netwerk.

Als je website is goedgekeurd kun je alle producten van bol promoten. Je maakt een affiliate link aan in de Sidebar, rechts op je website.

Hoe snel kan ik me aanmelden bij Bol?

Dit gaat heel snel. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en je website te vermelden. Vul deze gegevens wel goed in zodat de beoordelaars een goed beeld van je website kunnen vormen.

Hoe kan ik producten gaan promoten als mijn aanvraag is goedgekeurd?

Ga naar je bol.com account als affiliate en activeer het promotiemateriaal. Als je daarna naar de website van bol gaat, zie je aan de rechterkant van het scherm een hamburger waarmee je een affiliate link kunt maken. Dit doe je door naar het product te gaan dat je wilt promoten en klik op het ronde icoontje. Als je dit hebt gedaan, heb je een eigen affiliate link en is het tijd om te gaan promoten.

Als je een affiliate bent geworden, is het handig om deze drie punten te kennen.

Je krijgt uitbetaald bij 50,00 aan goedgekeurde commissies

Je moet dus eerst 50,00 hebben verdiend. Bol betaalt immers niet een lager bedrag uit. Zie dit als motivatie en werk hard om je eerste 50,00 te verdienen. Dit kun je doen door meer blogs te schrijven, zoeken naar andere producten om te promoten en je website groter te maken.

Houd je aan de regels

Het is sowieso een goed idee om je aan de regels te houden, maar in dit geval is het nog eens stuk slimmer.

Als je je niet houdt aan de regels kan Bol de overeenkomst ontbinden. Daar worden we niet vrolijk van. Je mag bijvoorbeeld niet via je eigen affiliate links een product bestellen. Hetzelfde geldt voor je huisgenoten. Mijn moeder had weleens iets besteld via een affiliate link van me. Feest ging niet door.

Het is slim om eerst even de voorwaarden door te nemen om onhandige fouten te ontwijken.

Je kunt een product op verschillende manieren promoten

Je kunt op de website van bol op verschillende manieren een affiliate link maken. Als een echte link of als een stortcode waarmee je een kleine advertentie op je website hebt.

Het is geen uitgemaakte zaak welke manier het beste werkt voor jouw website en doelgroep. Dus probeer ze allebei uit om erachter te komen op welke het meeste wordt geklikt.

Hierin kun je verschillende varianten uitproberen. Een manier levert vaak het meeste op.

Wat kost het om affiliate van bol te worden?

Je kunt je gratis aanmelden voor het partnerprogramma van bol. Daaraan zitten geen kosten verbonden.

Hoeveel kan ik verdienen?

Er zijn affiliates die enkele euros verdienen en je hebt affiliates die er een fulltime inkomen uithalen. Dit verschil komt door kennis, gekozen producten en hoogte van de commissie.

Wat is het commissiemodel van bol?

Je hebt vier categorieën:

  • platina: 7% commissie
  • Goud: 6% commissie
  • Zilver 4% commissie
  • Brons: 2,5% commssie

Bekijk hieronder welke productgroepen waaronder valt:

de commissies van bol

Andere Kennisbank artikelen:

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *