Beginnen als affiliate

Hoe werkt een affiliate website?

de banner voor de blog hoe werkt een affiliate website?

Table of Contents

De werkwijze van een affiliate website is niet zo moeilijk. Het is wel handig om te weten wat je moet doen. Zo kun je namelijk meteen het juiste doen, en maak je geen onnodige fouten. Als je weet hoe het werkt, kun je meteen starten. Met andere woorden, maak het niet moeilijker dan het is.

De werkwijze achter een affiliate website gaat als volgt:

  • Content maken
  • Een onderwerp (niche)
  • Producten
  • Aanbevelingen
  • (how to) blogs
  • Verbeteringen, onder andere van blogs
  • Over ons pagina

Content

De eigenaar van een affiliate website plaatst zoveel mogelijk content op de website. De content moet uiteraard wel goed. Door te bloggen, kan Google je content gebruiken om mee te nemen in de zoekopdrachten. Hoe meer goede content je hebt, hoe meer bezoekers je krijgt, en hoe harder je inkomsten stijgen.

Het is dus slim om vanaf de eerste dag te gaan schrijven. Zo geef je Google een teken dat er content op je website staat die kan worden geïndexeerd. Stel regels aan jezelf: want zo leer je wat je moet doen om in korte tijd toch al bezoekers te krijgen.

Bill Gates zei: content is king. Dit is waar uiteraard, maar wat je plaatst, moet wel het beste zijn voor de zoekterm. Anders maakt de blog geen kans om hoog te scoren in Google. Leer in deze video hoe je een blog maakt die hoog gaat scoren in de zoekmachines.

Een onderwerp

Een goede affiliate website is gericht op een onderwerp en op subonderwerpen. Niet op talloze onderwerpen. Dit is voor een bezoeker niet te overzien en Google snapt er dan weinig meer van waardoor je moeilijker gaat ranken. Het is dus beter om je te richten op een onderwerp. Bijvoorbeeld tuinieren. Je hebt dan na een tijdje een overzicht waardoor je eenvoudiger kunt gaan ranken en commissies verdienen.

Dit kan lastig zijn, omdat je over zoveel wil schrijven. Behoudt wel de discipline om artikelen te schrijven die verwant zijn met het onderwerp. Dan lukt het je om sneller succes te boeken.

Producten

Uiteraard de producten. Affiliate marketing draait om het promoten van andermans producten waarvoor de eigenaar een commissie ontvangt.

Je moet alleen wel de producten promoten op een wijze dat mensen het gaan kopen. Het beste daarvoor is een product vinden dat heel goed aansluit op de vraag van je lezer.

Hiervoor moet je even onderzoek doen, maar als je blijft zoeken naar betere producten, en ook kijkt naar wat er beter kan (zoals andere producten promoten), ga je commissies verdienen.

Het is dus niet zo dat je een product promoot en dat je verder niets meer hoeft te doen. Er valt altijd iets te veranderen voor meer winst.

Aanbevelingen

In het Engels heet dit social Proof. Je verwijst naar mensen die dit producten ook hebben gekocht, en vertelt daarbij wat voor resultaten hebben behaald.

Dit noemen we reviews bij de Nederlandse webshops.

Plaats alleen reviews die zin hebben, dus geen onzin.

Een review moet de bezoeker helpen om te begrijpen of hij dit product wel of niet moet kopen.

Zoek daarom naar reviews die mensen verder helpen. Denk aan een resultaat, negatieve ervaringen of tips.

Dit helpt een lezer om het product te kopen uiteindelijk. Reviews helpen jou dus om meer geld te verdienen met affiliate marketing.

How to blogs

Een Engelse term dat kan worden vertaald naar hoe je iets kunt doen.

Mensen gebruiken Google omdat ze willen weten hoe ze bijvoorbeeld een grasmaaier kunnen gebruiken. Als je vervolgens een goede blog kunt schrijven met een uitleg over het gebruik van een grasmaaier kun je ook verwijzen naar de producten die de bezoeker kan gebruiken om morgen het gras te maaien.

Deze strategie hielp mij om maandelijks een vaste stroom aan commissies te verdienen. Kijk naar welke hoe-vragen jou doelgroep heeft en werk eraan om daar een product aan te koppelen. Als ze immers een oplossing vinden, kunnen ze het ook kopen.

verschillende pijlen die een andere kant opwijzen

De website verbeteren

Wat ik al net zei geldt ook waar voor de rest van de website. Je moet steeds je website verbeteren om er betere resultaten mee te krijgen.

Als je nooit je website verbetert, ziet Google geen reden om je website een hogere ranking te geven. Maar als je steeds blijft werken aan je website gaat het je lukken om je website te laten groeien. Dit is wel een proces waarmee je steeds bezig bent. Vergelijk het met een plant: hoe meer water betekent ook meer groeien.

Het kost tijd maar het brengt resultaten.

Over ons pagina

Een over ons pagina heeft niets van doen met de werkwijze van een affiliate website. Toch is het wel belangrijk om er een te hebben.

Want met een goede over ons pagina bouw je vertrouwen op. Kijk maar naar jezelf: vertrouw je eerder een website waarop duidelijk wordt verteld wat het doel is en hoe de website jou kan helpen, of een vage website waarop je niets kunt vinden, en je denkt: klopt dit wel?

Als iemand jouw over ons pagina leest en denkt: leuk, zal die ook eerder iets via jou kopen. Dat is het doel.

Inspiratie voor jou

Ik hoop dat de werkwijze van een affiliate website jou inspireert om ook een affiliate website te beginnen.

Het is absoluut niet moeilijk. Het vergt wel discipline. Want je moet steeds een onderwerp verzinnen om over te schrijven, een goed product promoten, GEWELDIGE blogs schrijven en bereid zijn om als een mierenneuker te zoeken naar punten die beter kunnen.

Affiliate marketing klinkt heel mooi, en dat is het ook. Begrijp me niet verkeerd: het is het mooiste verdienmodel ever.

Maar je moet ervoor werken.

Ben je bereid om hard te werken?

Dat is de vraag die ik aan je heb. Het opbouwen van een affiliate website is niet moeilijk. Iedereen kan. Het is alleen de vraag of je wilt werken dag in dag uit om je dromen waar te maken.

Geloof niet de verhalen die zeggen dat je zomaar 10K per maand gaat verdienen. Het kan, maar eerst komt er een periode van werken en volhouden. Want wie volhoudt bereikt uiteindelijk de top en is een winnaar.

Daarvoor hoef je geen speciale talenten te hebben. Iedereen kan het!

Begin en werk ervoor.

Meer leren over affiliate marketing

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *