Hoe werken affiliates?

de banner voor de blog hoe werken affiliates

Table of Contents

Affiliates werken op de volgende manier: ze zetten een website op, bepalen een niche, gaan bloggen, zoeken geschikte producten uit en promoten deze. 

Een website opzetten

De eerste stap. Eerst registreren ze een domeinnaam, daarna bouwen ze de website. (dit is niet moeilijk.)

Als de website vervolgens staat, hebben ze een homepagina, blogpagina en een contactpagina. Dit is alles wat nodig is met een website. Het enige punt is dat de website nu nog leeg. We gaan hem opvullen met content. Eerst een niche bepalen.

Niche bepalen 

Wie er is voor iedereen, is er voor niemand. Daarom moet je een bepaald deel van de markt pakken om een gerichte groep aan te spreken. Hierdoor is het scoren van commissies makkelijker.

Voor een goede niche zijn twee eisen:

  1. Het is een rendabel. Er zitten aantrekkelijke commissies op of de markt is groot 
  2. Je hebt er passie voor, want je moet veel gaan schrijven. Dit lukt je niet als je met tegenzin de teksten produceert 

Blogs schrijven 

De blogs zijn de gesprekken die jij hebt met je doelgroep. Jij vertelt wat de problemen zijn, en hoe ze worden kunnen worden Je moet echter niet zomaar gaan bloggen. Je blogs moeten namelijk verschijnen in Google. Dit proces noemen we SEO. Vind dus de onderwerpen waar jouw doelgroep naar googelt en beantwoordt hun vragen.

Een website moet regelmatig worden bijgewerkt om relevant te blijven voor je doelgroep en te blijven scoren in Google. Ze publiceren hierom iedere week een nieuwe blog.

Geschikte producten om te promoten 

Het werk van de affiliates zit er bijna op. Ze moeten alleen nog de geschikte producten vinden om te promoten. Ze zijn aangesloten bij een affiliate netwerk, een stroom aan producten is tot hun beschikbaar. Hieruit pikken ze een paar.

Dit is hoe affiliates werken. Het is hun taak om een website te creëren die bezoekers maximaal helpt. De voorwaarde om geld te verdienen. 

Deze werkzaamheden zijn eigenlijk eenvoudig, je kunt ze zo overnemen 🤓

Andere kennisbankartikelen

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *