Beginnen als affiliate

Hoe kun je het beste online ondernemen?

de banner voor de blog over hoe je het beste online kunt ondernemen

Table of Contents

Je kunt ook online ondernemen. Je moet het wel goed aanpakken. Zo doe je dat om je eerste omzet te boeken.

Kies een manier die bij je past

Je kunt tegenwoordig op zoveel manieren online ondernemen. Doe hiervoor eerst onderzoek voordat je besluit om te starten met een online verdienmodel.

Bekijk deze video, en vraag je daarna af:

  • welk verdienmodel het beste bij je past, en waarom?
  • Zie je jezelf vele jaren met dit verdienmodel een business opbouwen?
  • Geeft het je genoeg plezier?

Het is belangrijk om voor jezelf te weten dat je nog jaren met dit verdienmodel wilt werken. Wat online ondernemen is leuk. Het lukt echter maar een klein deel om er jaren mee bezig te zijn. Dit komt omdat ze het voor zich zagen richting de komende jaren.

Als je dit hebt gevonden is het natuurlijk feest, ook al is het een begin. Je kan dan immers starten met online ondernemen!

Maak een plan

Vervolgens moet je een plan maken om te bepalen hoe je gaat online ondernemen. Je bent pas echt aan het ondernemen als je geld verdient. Geld verdienen doe je niet zomaar. Het is geen toeval, maar een lijn die je volgt.

Deze lijn komt uiteindelijk uit bij een mooie winst. Hiervoor moet je wel weten waar het plan aan moet voldoen.

Zoek daarom naar een plan voor jouw verdienmodel dat werkt. Een succesverhaal dus. Haal daar inspiratie uit, en bedenk je hoe je dit plan kunt verbeteren.

Als je het gewoon zo overneemt, is het niet van jou en breng je geen verbeteringen aan. Ook prima. Je business groeit echter alleen als je een goed plan volgt waarmee je stap voor stap weet hoe je omzet genereert.

Mensen die zomaar iets doen, krijgen geen resultaten. Je moet ervoor zorgen dat jouw plan SMART is. Op school vond ik deze quote maar niets, maar nu weet ik steeds beter de waarde van deze uitspraak.

een to do list op een notitieblok

Budget

Een budget is niet bedoelt om in kaart te brengen hoeveel je gaat uitgeven, het is vooral bedoelt om te weten waaraan je geld uitgeeft.

Want je moet aan een hoop zaken geld uitgeven. Als je dit al in kaart hebt gebracht, kom je later niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Als je vanaf het begin al weet wat je gaat uitgeven, kun je daar ook geld voor reserveren. Dit helpt je om financieel gezond te zijn.

Probeer niet alles gratis te doen. Dit is natuurlijk aantrekkelijk. Je groeit echter harder als je investeert in betaalde tools. Dat is toch wat je wilt?

Eerste omzet

Een fantastisch moment; je hebt je eerste omzet geboekt. Dit moet je groots vieren. Voordat het zover is moet je eerst weten hoe je de eerste omzet gaat boeken.

Denk hiervoor niet te moeilijk – kijk in je omgeving naar vrienden en familie die je zou kunnen helpen.

Het is niet erg om dit te doen. Je moet namelijk ergens starten. Als je goed werk aflevert, bevelen mensen je graag aan, en krijg je meer omzet.

Phil Knight, de oprichter van Nike begon zijn bedrijf door een paar aan zijn moeder te verkopen. Het is dus niet erg om je eerste omzet te boeken in de buurt.

Droom groot

Je kunt alles bereiken wat je maar wilt, alleen moet je wel groot dromen. Het is ook belangrijk om groot te dromen, want je stelt jezelf dan ook meteen doelen die je kunt volgen.

Dus waar droom je van?

Beschrijf deze droom bij je plan, en zet er ook bij hoe je deze droom gaat bereiken.

Dromen hoeven niet alleen maar abstract te zijn. Kijk naar hoe je op een praktische manier je droom kan verwezenlijken.

Zit dus niet te dromen, maar ga aan het werk met een haalbaar plan.

Wees zichtbaar

Klanten, omzet en winst komen niet zomaar naar je toe. Je moet zichtbaar zijn. Gelukkig heb je social media waarop je meteen je klanten kunt aanspreken.

Wees niet het zoveelste account op Instagram dat probeert om klanten aan te spreken. Ga echt voor een nieuw geluid, kies voor nieuwe invalshoeken en je zult volgers krijgen. Kopende volgers wel te verstaan.

Werk hard

Online ondernemen lijkt natuurlijk fantastisch. Het is ook leuk. Je moet het niet te erg romantiseren, aangezien het ook hard werken is iedere dag.

Dit is een mindset die je moet aannemen. Als je deze mindset hebt, ben je niet meer te stoppen.

Als ik je een tip mag geven: kies voor affiliate marketing. je hoeft namelijk met deze manier van online ondernemen geen voorraad bij te houden, aan klantenservice te doen of pakketjes rond te brengen.

Het enige wat jij moet doen is het promoten van andermans promoten via jouw unieke link. Als iemand vervolgens op deze link klinkt en het product koopt, krijg je daarvoor een commissie.

Ik raad je ook om met affiliate marketing te starten, omdat het prima te combineren valt met een baan of studie en het lage opstartkosten heeft.

Wil je meer weten over affiliate marketing? Bekijk de Affiliate Marketing Revolutie.

Andere kennisbank artikelen:

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *