Beginnen als affiliate

Hoe kan je het best geld verdienen als student?

de banner voor de blog hoe kan ik het beste geld verdienen als student?

Table of Contents

Studeren, dat moet je als student. We leven ook in de tijd van het internet waardoor er voor jou ook kansen liggen om (extra) geld te verdienen. Met deze 4 verdienmodellen kun je beginnen naast je studie.

De kracht van deze verdienmodellen

Als student kun je er meteen mee starten. Dit betekent niet dat je meteen geld gaat verdienen, maar wel dat je de eerste stap zet, en daarmee ook dichterbij een eerste succes bent gekomen.

Je hebt ook geen talent. Doorzettingsvermogen en leergierigheid zijn wel een vereiste.

Bijles geven

Volg je een hbo of universitaire studie? Dan kun je je aanmelden bij een bedrijf dat bijlessen verzorgt voor scholieren. Steeds meer kinderen krijgen bijles. Daar moet echter wel een bijlesdocent voor zijn. Als je op de middelbare school ergens heel goed in was, kun je je aanmelden en binnenkort beginnen.

Wat schuift het?

Je verdient ongeveer 20,00 per uur. Dus als je iedere week 6 uurtjes bijles geeft over bijvoorbeeld wiskunde verdien je 500,00 bij. Dit bedrag kan je goed gebruiken in de kroeg.

Hoe kan ik beginnen?

Meld je aan bij een bijlesbureau. Zorg voor een goede CV, en vertel welke vakken je goed liggen. Als ze potentie in je zien, krijg je uren.

Een voorbeeld van een student:

Houd de social media voor andere bedrijven bij

Als jong persoon weet je als geen ander hoe social media werkt. Met deze kennis kun je geld verdienen in je studententijd, want veel bedrijven zijn op zoek naar iemand die hun social media wilt bijhouden met mooie en goede content.

Hiervoor moet je wel weten hoe je goede content maakt. Dat kun je leren door een YouTube video te kijken, daar zit je toch al de hele dag op. ­čśť

Als je weet hoe het moet, kun je bedrijven gaan benaderen en starten. Doe wel eerst goed onderzoek: kijk welke bedrijven nog geen instagram bijvoorbeeld heeft, of een die niet goed loopt, en vertel in een e-mail dat je hiermee graag aan de slag wilt en ze wil helpen. Je zal niet meteen een reactie krijgen, maar als je doorgaat, kom je zeker in contact met een geïnteresseerd bedrijf.

Wat schuift het?

De gemiddelde Agency vraagt voor een social media account 225,00 per maand. Als je de social media bijhoudt voor 3 bedrijven verdien je daarmee 675,00. Dat is nog eens lekker verdienen.

Hoe kan ik beginnen?

Kijk op welke social media je actief wilt zijn voor andere bedrijven. Want je moet je wel specialiseren om meer klanten te krijgen.

Hierna stuur je een goede e-mail naar meerdere bedrijven. Leg uit wie je bent, wat je gaat doen en wat het oplevert voor het bedrijf.

Een bedrijf kijkt hoe de winst en omzet kan worden vergroot. Als je aantoont dat je dit kan doen, heb je een match.

Een voorbeeld van een student

Schrijf teksten voor bedrijven

We gaan van het bijhouden van social media naar het van teksten schrijven voor andere bedrijven. Bedrijven hebben allemaal teksten nodig zoals toneelspelers ook steeds nieuwe teksten moet leren om hun werk te doen – het is noodzaak. Een bedrijf heeft echter niet de mogelijkheden, tijd of inspiratie om goede teksten te schrijven. Ze hebben immers zoveel aan hun hoofd. Wel weten ze dat je met teksten veel kunt bereiken, denk aan SEO. Ze hinken op twee gedachten, en jij kan hier de verbinder voor zijn.

Je moet wel over schrijftalent beschikken, foutloze teksten kunnen schrijven en lezers aanspreken. Als je dit kan, heb je een skill ontwikkelt waarmee je (veel) geld kan verdienen. Het is natuurlijk niet zeker dat dit ook gaat gebeuren. Maar als je bereid bent om hard te werken, kan het schrijven van teksten een leuk zakcentje opleveren.

Wat schuift het?

Een beginnende tekstschrijver vraagt gemiddeld 50,00 euro voor een tekst. Dit tarief kun je ook hanteren als je begint. Dit lijkt een aantrekkelijk bedrag. Je moet daarbij ook weten dat je meerdere uren met een tekst bezig bent, daar hoort schrijven, bewerken en testen bij. Het gemiddelde uurloon ligt eerst ongeveer op 10,00.

Hoe kan ik beginnen?

Ontwikkel eerst een skill waarmee je teksten kan schrijven. Daarvoor zijn cursussen en YouTube videoÔÇÖs beschikbaar. Als je op een gegeven moment waardevolle en goede teksten kan schrijven, is het tijd om bedrijven te gaan benaderen. Vertel in een e-mail wat voor teksten je schrijft, wat voor resultaten daaruit komen en hoeveel dit gaat kosten. Schrijf in de tussentijd verder om er nog beter in te worden.

Een voorbeeld van een student:

Maak een affiliate website

Als student kun je ook heel goed een affiliate website maken en bijhouden. Dit kost je immers een paar uur in de week.

Hoe werkt een affiliate website?

Op een affiliate website ga je bloggen, en promoot je in deze blogs de producten van andere bedrijven. Als mensen op jouw affiliate link klikken en het product kopen, krijg je daarvoor een commissie. Dit maakt een affiliate ideaal voor studenten, omdat ze gedeeltelijk een passief inkomen hebben, en niet altijd met hun website bezig te hoeven zijn.

Wat schuift het?

Het nadeel van een affiliate website is dat je er pas na gemiddeld 3 maanden geld mee gaat verdienen. Dit is best lang. Dat komt doordat je blogs eerst in Google moeten ranken om bezoekers te krijgen. Daar gaat een tijd overheen. Niet getreurd, aangezien je ondertussen je affiliate website steeds kan verbeteren om later meer te verdienen. Er zijn affiliates die meer dan 10K per maand verdienen. Dit geeft wel aan hoeveel potentie er is als je het goed aanpakt.

Hoe kan ik het beste beginnen?

Kies eerst een niche uit waarover je gaat schrijven, zoals hardlopen. Daarna ga je op zoek naar affiliate netwerken waar je je kunt aanmelden om aan affiliate links te komen, en bouw je je website. Een voorbeeld van een affiliate website van een student is skerestudent.nl.

Word steeds beter

Je moet weten dat je niet in een keer geld gaat verdienen met een van deze verdienmodellen. Je zult te maken krijgen met tegenslagen, dingen die niet goed zullen lopen en twijfels. Zet altijd door, aangezien echte doorzetters elk verdienmodel laten draaien als een tierelier.

Met welk verdienmodel kan ik het beste starten als student?

Met een affiliate website. Dit groeit immers steeds, terwijl je er niet langer meer hoeft bezig te zijn. Kortom: perfect te combineren met een studie.

Hoeveel kan ik naast een studie verdienen?

Dat hangt helemaal van je inspanningen. Als je het goed, kun je er een fulltime inkomen uithalen en meer. Zo hoef je straks op zoek naar een baan.

Met welk verdienmodel verdien ik het snelste geld?

Met het geven van bijles. Je hoeft namelijk maar bij een bijlesbureau te worden aangenomen om te kunnen starten?

Hoe kan ik geld verdienen het beste combineren met een studie?

Maak er tijd voor vrij, plan het in. Als je op vaste tijden werkt aan je business zul je erin groeien, dat zie je ook terug in je inkomsten.

Andere kennisbank artikelen:

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *