Hoe kan een affiliate website aan backlinks komen?

de banner voor de blog over hoe een affiliate website aan backlinks kan komen

Table of Contents

Backlinks zijn voor affiliates websites net zo belangrijk als voor websites waar geen affiliate marketing op wordt toegepast. Want door het vergaren van backlinks krijgt je website meer autoriteit. Zo kom je aan backlinks.

Ik kan toch ook backlinks kopen?

Dit is volgens de richtlijnen van Google niet toegestaan. Als Google hier achterkomt, kun je een penalty krijgen waardoor je lagere rankings hebt.

Koop daarom nooit backlinks. Het wordt vaak gedaan onder het nom van linkbuilding uitbesteden. Ik vind het echter een beter idee om aan je website te werken, gast te bloggen of links te ruilen.

Hoe krijgt mijn website backlinks?

Je website krijgt een backlink als een andere website naar jouw website linkt. Google registreert dit, en geeft je website later een hogere beoordeling. Hierdoor ga je meer geld verdienen. Zie je de kracht van een backlink?

Daarom moet je ermee aan de slag gaan.

Maak hele goede content waar mensen naartoe willen linken 

Dit is natuurlijk het beste. Het kan ook: ik heb gezien dat andere websites linken naar een reviewpagina. De eigenaar van deze webste zal hier erg blij mee zijn, omdat een review die goed scoort in Google regelmatig commissies binnenbrengt. 

Voor de meeste affiliates is het echter lastig om aan backlinks te komen. Je website is toch gericht om te verkopen. Waarom zou een ander daarnaartoe linken?

je kunt hiervoor toch iets doen: hele goede content maken waar mensen zelf naar linken, of meer informatieve content schrijven.

Je blog moet dan ook wel heel goed zijn. Door de gestegen concurrentie ligt de lat hoog. Maar iets wat goed is, willen mensen altijd wel aanbevelen. Schrijf een blog die het allerbeste is voor een zoekwoord, zorg daarnaast voor afbeeldingen die de lezer verder helpt en inspireert. De allerbeste blogs trekken backlinks aan, omdat mensen ook externe links moeten geven om te ranken.

Maak alleen content dat het beste is. Zo heb je de grootste kans voor succes.

iemand is met een notitieboekje en een laptop content aan het maken.

Blog voor andere websites

Oftewel: gastloggen. Iedere website heeft nieuwe blogs nodig, want bloggen altijd een van de beste manieren blijft om bijvoorbeeld meer te verkopen. Alleen lukt het de meeste websites niet om structureel nieuwe blogs te plaatsen. Daar kun je verandering inbrengen: ga naar de contactpagina, stel jezelf voor en vraag of je een blog mag schrijven voor ze inruil voor een backlink. Het handigst is om een plan mee te sturen zodat ze meteen zien wat je idee hen oplevert. 

Tip: blog alleen voor websites die in dezelfde markt zitten 

Als jouw website gaat over kabouters is het natuurlijk niet het ideale scenario als je een backlink krijgt van een website die in de hondenmanden zit. Het levert je niet zoveel op. Een backlink heeft pas echte waarde als de website die de backlink geeft uit dezelfde markt komt. Benader dus gericht andere bedrijven. In plaats van te schieten met hagel. 

Mik op een autoriteit website 

Een backlink van een website met een hoge autoriteit is waardevoller dan van een website met een lagere autoriteit. 

Zoek in de gratis tool van Ahrefs op wat voor autoriteit een andere website is en streep de minst goede opties af. Dit bespaart je veel werk en levert sneller resultaat op.

via GIPHY

Ruil links uit 

Je hoeft niet een blog te schrijven. Je kunt ook links ruilen met een andere website. Stuur ze een bericht en vertel daarbij waarom het voor ze nuttig is om deze samenwerking aan te gaan. Geef daarnaast ook aan waar ze naar je website kunnen linken en waar je naar hen linkt. En je hebt je doel bereikt.

Waarom backlinks belangrijk zijn 

Backlinks zijn een van de belangrijkste rankingsfactor. Het geeft immers aan dat jouw website te vertrouwen is waardoor Google er een hogere waardering aanhangt. Kortom: een essentieel deel in de strategie voor je affiliate website.

Wat kan ik nu het beste doen?

Je kunt je het beste focussen op het maken van goede content, en gastbloggen.

Backlinks heb je niet zomaar. Je zult ervoor moeten werken. Als je vanaf vandaag afspreekt dat je alleen goede content plaatst die waardevol is, zullen hier mensen naar toe linken.

Dit kan een lang proces zijn. Het is het echter helemaal waard. Andere websites zoeken altijd naar pagina’s om naar te linken. Dit verbetert namelijk ook hun SEO.

Je moet ze alleen een reden geven om te linken naar jouw content. Wees daarom streng voor jezelf en schrijf alleen blogs die gewoon fantastisch zijn.

Gastbloggen

Sommige kenners vinden gastbloggen tijdsverspilling. Ik vind het echter een goed idee. Omdat je:

Beter wordt in schrijven

Als je een blog schrijft voor een andere website moet deze goed zijn. Anders zal de blog worden afgewezen.

Deze voorwaarde zorgt ervoor dat je een goede blog schrijft, zo weet je een nieuw niveau aan te tikken. Vervolgens schrijf je ook betere blogs voor je eigen website waardoor je blogs hogere rankings krijgen.

Je netwerk vergroten

Gastbloggen is ook netwerken. Je komt met iemand anders in contact. Je leert van deze persoon nieuwe dingen, en misschien word je doorverwezen naar een andere website waarvoor je ook mag gastbloggen.

Gastbloggen levert dus nieuwe kansen op.

Is het moeilijk om backlinks te krijgen naar mijn affiliate website?

Makkelijk is het niet. Maar het is zeker wel mogelijk. Je moet daardoor niet opgeven als het even tegenzit.

Hoe snel krijg ik backlinks?

Als je start met gastbloggen kan dit snel gaan. Ook hiervoor is doorzettingsvermogen nodig, aangezien niet iedereen met je wil samenwerken. Soms mag je pas na 100 mails met iemand samenwerken.

Kan ik ook zonder backlinks succes hebben?

Dit kan zeker. Backlinks zorgen anderzijds wel voor een sterkere autoriteit waardoor ze niet te negeren zijn.

Heb je nog vragen over backlinks? Stuur me een bericht. Ik help je graag verder. 

Andere kennisbankartikelen

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *