High ticket affiliate marketing Nederland: dit is de weg naar succes

de banner voor de blog High ticket affiliate marketing Nederland

Table of Contents

Ook in Nederland kun je ervoor kiezen om je pijlen te richten op high ticket affiliate marketing. Wat is dit precies en hoe kun je ermee beginnen?

Wat is high ticket affiliate marketing?

We spreken van high ticket affiliate marketing als de commissie hoog is. Denk aan de 100 tot 1000 euro. Ik vind daarbij dat een sale van 30,00 ook tot deze categorie behoort. Stel je voor dat je dit zou verdienen. Is toch geweldig? 🤩

Ik wil je graag op weg helpen om als Nederlandse affiliate te starten met high ticket affiliate marketing, en alles te vertellen wat je nodig hebt om er ook een succes van te maken.

Dit moet je weten:

Er is veel concurrentie

Omdat de opbrengsten aantrekkelijk zijn, kiezen meer affiliates ervoor om op de Nederlandse markt te beginnen met high ticket affiliate marketing. Dit is een goede keuze, omdat een affiliate ook moet kijken naar wat een verkoop oplevert. Als je bijvoorbeeld alleen maar producten succesvol promoot waarop een lage commissie zit, wordt het lastig om bijvoorbeeld een fulltime inkomen eruit te halen.

Kansen pakken

In iedere Nederlandse markt zijn er kansen voor high ticket affiliate marketing. Want over ieder onderwerp is een cursus gemaakt of er is een affiliate programma waarop je een hoge commissie krijgt. Doe onderzoek naar de affiliate programma’s in jouw niche en schrijf de aantrekkelijke commissies op. De kansen worden echter niet besproken in blogs, omdat het nog een relatief onbekende manier is van online geld verdienen.

Waar kan ik het beste high ticket affiliate marketing producten vinden?

Je kunt het beste high ticket affiliate marketing producten vinden bij de Plug&Play en PayPro. Op deze twee netwerken zitten voornamelijk adverteerders van digitale producten. Daardoor kunnen ze een hoge commissie.

Je kunt het beste bij PayPro kijken om high ticket affiliate marketing producten te vinden. Dit platform heeft immers diverse adverteerders die in deze categorie vallen.

Je kunt ook bij andere affiliate netwerken producten spotten waarop een hoge commissie zit, maar je kunt het beste je aanmelden bij PayPro of Plug&Play.

De voor en nadelen van high ticket affiliate marketing

Zo maak je je beeld compleet.

De voordelen

Goede inkomsten

Dit had ik al even aangestipt. Maar dit is wel het grootste voordeel. Je bent nooit afhankelijk van kleine commissies om de maand winstgevend te maken.

De producten blijven

Wat we veel zien in affiliate marketing is dat een product na een tijdje weer verdwijnt, omdat bijvoorbeeld het matig verkoopt. Je zult hier met high ticket affiliate marketing niet zo snel last van hebben. De maker heeft het product een keer gemaakt om het daarna continu te kunnen verkopen. Het moet wel verkopen natuurlijk. Daar zorg jij voor.

De nadelen

Je zult minder sales draaien

Goedlopende producten als uitzondering daargelaten. Maar deze productgroep zal nooit massaal verkocht worden. De prijs is daarvoor te hoog. Je hebt al met al wel een dikke commissie, maar meer verdienen aan een product is moeilijk.

Je promoot het duurste product

Je weet van jezelf dat je nooit meteen het duurste product koopt. Eerst kijk je naar alternatieven. Waarom zouden anderen dan wel het duurste product kopen?

Beginnen met high ticket affiliate marketing

Dit is de weg die we willen bewandelen. Beginnen met het promoten van producten uit deze prijsklasse is gelukkig niet zoveel anders als andere producten.

Vind de producten bij een affiliate netwerk

Ga hier even voor zitten. Je moet namelijk de producten vinden die het beste passen bij het onderwerp van je website. Je kunt gewoon kijken bij de categorieën om te kijken of er een geschikt product voor jou erbij zit. Loop alle affiiate netwerken na om leren of je ideale producten kunt toevoegen aan je strategie.

Maak een website

Dit heeft niet zoveel te maken met high ticket affiliate marketing, haha. Behalve dat je je affiliate website helemaal naar de producten kunt inrichten.

Bekijk ook deze video

De affiliate website hoeft alleen te beschikken over een homepagina, blogs en over jou-pagina. Al met al heb je dit in een paar minuten gedaan. Dan is het tijd voor:

Content schrijven

Door het schrijven van content ga je uiteindelijk ook geld verdienen aan high ticket affiliate marketing. We hebben het hier dus over het duurdere segment. Neem dat mee in je strategie. Je wilt namelijk niet ranken op keywords goedkoop of korting. Dan ben je bezig met low ticket affiliate marketing, in plaats van high ticket.

Daarnaast moet de content ook beter zijn dan die van je concurrenten. Je zult immers niet zomaar ranken met een kleine blogje. Nee, ga de diepte in, voeg meer waarde toe en vertel meer over de voordelen, werking en ervaringen dan de rest doet.

Google is altijd op zoek naar betere informatie voor een zoekterm. Geef ze deze optie en je zal verschijnen op de eerste pagina. Dit is de grootste regel in deze game. Dit zal geen abctje worden. Maar als je hard werkt, trek je zeker op de lange termijn meer bezoekers.

Call to action

Uiteindelijk moet een bezoeker klikken op jouw affiliate link om de cyclus te voltooien. Bezoekers zijn over het algemeen lui. Ze lezen nooit een blog volledig. Of doe jij dat nu wel? 😜
Je moet daardoor je affiliate link aanbieden op een opvallende manier. Met andere woorden, een bezoeker moet meteen en zonder te veel nadenken op je affiliate link kunnen klikken. Leer in deze blog hoe je een goede CTA maakt.

Verder gaan

Na de opstartfase moet je verder bouwen om er een echt succes van te maken. Hiermee bedoel ik niet zoeken naar nog meer producten. Ik bedoel dat je kijkt naar je aanpak en deze aanscherpt.

Testen

Als je een ding moet weten over marketing, is dat je steeds moet testen. Door te testen, leer je wat en niet werkt. Waardoor je nog meer geld gaat verdienen.

Het is belangrijk om te testen. Je begrijpt daardoor je doelgroep beter, weet welke CTA’s de meeste kliks krijgen en wat voor blogs het hoogste scoren in Google.
Start eerst met het doen van A/B testen.

Strategie en doelen

If one does not know to which port one is sailing, no wind is favorable.

Seneca

Je moet een plan hebben om je ideeën over high ticket affiliate marketing te laten slagen. Stel daarnaast ook doelen op om motivatie te krijgen en keihard te gaan werken.

De beste strategie voor deze opzet is om content te schrijven voor keywords waarbij mensen honderden tot duizend euro willen betalen, bijvoorbeeld vliegtickets kopen, en daarbij het doel te stellen dat je er elke dag meerdere sales hebt.

Robert Jansen legt uit hoe je een goede strategie uitrolt.

Denk ook aan low ticket affiliate marketing

Iedereen is steeds aan het kijken voor vergelijkingen. Zo kunnen ze een goede keuze maken. Promoot daarom ook producten waarop je een lagere commissie krijgt. Dit helpt je lezer namelijk nog beter. En dat is het doel.

Ook al klinkt high affiliate marketing erg aantrekkelijk, omdat je goed kunt verdienen. Het gaat er nog steeds om dat je je doelgroep de beste producten aanbiedt.

Meer content schrijven

Je verdient de meeste commissies met enkele blogs, die zijn gericht op een koopgerichte zoekterm.

Dit betekent niet dat je andere zoektermen moet negeren. Als je over de zoektermen schrijft, maak je je website sterker en kun je ook verwijzen naar de blogs waarmee je het geld verdient door interne links.

Inkomsten

Het uiteindelijke doel. Als de eerste inkomsten binnenstromen, moet je ze zien uit te breiden. Dat doe je zo:

Houd je inkomsten bij

Als je niet weet wat er binnenkomt kun je ook niet je inkomsten vergroten. Schrijf op wat je hebt verdiend. Daarna zul je ook manieren vinden om deze te vergroten. Je kunt ook zo je inkomen uitbreiden.

Zoek naar alternatieven

Er is altijd een alternatief beschikbaar. Je moet het alleen weten te vinden, een alternatief is een goede zaak voor jou. Je kunt er bijvoorbeeld een hogere commissie op verdienen of het verkoopt beter.

Bouw nooit een strategie om een product heen. Het product kan namelijk verdwijnen en er zijn meer vissen in de zee.

Wederkerende commissie

Officieel gezien vallen wederkerende commissies niet onder high ticket affiliate marketing, maar het is een te mooie kans om te laten lopen. En in de meeste niches heb je ook wederkerende commissies. Tel uit je wist.

Korting

Zijn we allemaal gek op. Kijk maar naar de gekte rondom black friday.

Bovendien is het verwijzen naar korting ook een prima manier om je inkomsten te verhogen. Korting is namelijk een trigger om toch te kopen. Hoppa. 🤩

Je kunt de verkoper van een product ook vragen of je een kortingscode mag. Het is daarbij wel belangrijk dat je wat te bieden hebt in bezoekersaantallen. Anders heeft het geen zin.

Opschalen

Dit is de laatste fase, waar de experts spelen. Ook al is de fase voor nu nog niet relevant, het is wel een prachtig vooruitzicht.

Je kunt opschalen door meerdere websites op te bouwen, je content te verbreden en taken uit te besteden zodat je je aandacht kunt richten op de nodige zaken. Of gewoon kan chillen. Dat hoort ook bij opschalen, zelf minder doen

3 tips om high affiliate marketing te laten slagen

Heb een plan en houdt eraan vast

Het is heel leuk om te dromen van high ticket affiliate marketing. Je zult echter wel een plan moeten hebben om succesvol te worden. En vasthoudendheid. Dat is de sleutel tot succes.

Leer de strategieën van anderen

Andere affiliates hebben bewezen dat je veel geld kunt verdienen met high ticket affiliate marketing. Leer van ze door te luisteren naar hun aanpak en hun tips te vertalen naar je eigen business.

Geloof erin

Misschien lijkt het onwerkelijk dat je zoveel kunt verdienen met een klik/sale. Het is zeker mogelijk. Alleen de mensen die er echt in geloven, zullen het ook daadwerkelijk bereiken.

Starten met high ticket affiliate marketing?

Volg de affiliate marketing revolutie om te leren hoe je met een high ticket product geld kunt verdienen. Je leert voor 47,00 hoe het stap voor stap moet.

Lees meer over affiliate marketing

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *