Zo kun je gratis beginnen met affiliate marketing

de banner voor de blog over gratis beginnen met affiliate marketing

Table of Contents

Ook al zijn de kosten voor affiliate marketing laag, je moet geld betalen om een affiliate website te beginnen. Daarnaast kun je gratis beginnen door een social media account te maken. Deze drie platforms zijn daarvoor geschikt.

Kan ik echt gratis beginnen met affiliate marketing?

Ja. Je maakt immers gratis een account aan, kan via onder meer Canva gratis content creëren en je kunt je bij een affiliate netwerk gratis aanmelden. Vervolgens kun je al je affiliate links plaatsen. De commissies kunnen daarna komen. 

Investering: 0 euro. 

Is het slim om gratis te beginnen met affiiate marketing?

Voor de korte termijn kan het zeker slim zijn. Voor de lange termijn is social media minder aantrekkelijk. 

Bepaal of je succes wilt hebben met affiliate marketing op de korte termijn, of meer risico wil lopen op de lange termijn. Maar dan heb je wel een website nodig voor stabiele bezoekersaantallen. En jij wilt zonder 1 euro te investeren een affiliate worden? Het kan met deze drie social media kanalen.

1: Instagram 

Dagelijks zitten miljoenen Nederlands op Instagram, kijk eens voor de aardigheid in de trein wat er te zien is op de telefoons van je medereizigers. Je zult veel Instagram zien. 

Dit gezegd hebben: er zijn heel veel mogelijkheden om commissies te verdienen. 

Hoe kan ik geld verdienen als affiliate op Instagram?

Iemand moet klikken op de link die in je bio of verhaal staat. Hiervoor maak je content die bezoekers aanmoedigt om te drukken op deze link. Bijvoorbeeld door te verwijzen naar de link in bio.

Deze link leidt naar het gepromote product. Als iemand het product koopt, heb je een commissie te pakken.

Dit is natuurlijk het ideale scenario. In de praktijk gaat het een stuk moeilijker, omdat mensen nog niet warm genoeg zijn om een product te kopen of ze moeten jou nog vertrouwen.

Dit betekent dat je hele goede content moet maken om succesvol te worden op Instagram. Denk daarbij er ook aan dat mensen je eerst moeten vertrouwen. Zonder vertrouwen geen sales. Je wint het vertrouwen door behulpzaam te zijn. Druk nooit een sale door.

Hoe kan ik beginnen?

Bij elk platform verwijs ik naar een video waarin een deskundige verteld hoe je commissies kunt scoren. Chad Bartlett legt uit wat je moet doen om meer volgers te krijgen en ook geld te verdienen. 

2: YouTube

Wat je ook kunt doen als je in de trein zit, is tellen hoeveel mensen een YouTube video aan het kijken zijn. De aantallen tonen de populariteit aan van YouTube.

Van de 3 manieren is YouTube de beste. Mensen kijken ten eerste graag video’s, en ten tweede wordt YouTube ook dagelijks miljoenen keren gebruikt. Voor de meeste gevallen om vermaak te vinden, maar ook om een uitleg te krijgen, denk aan de beste doeken om te starten met schilderen. Je kunt vervolgens verwijzen naar de beste doeken van Bol in de beschrijving van de video. 

Kijkers lezen immers vaak de beschrijving om onder andere te leren over de muziek van de video. Grote kans dat ze dan ook klikken op je affiliate link. YouTube pakt ook direct je video op. Met andere woorden; je kunt al dezelfde dag een commissie verdienen. De kans hierop is helaas niet zo groot.

Hoe kan ik beginnen?

Robert Jansen, een succesvolle affiliate vertelt hoe hij geld verdiend op YouTube door affiliate marketing toe te passen. Dit Nederlandse voorbeeld is het perfecte voorbeeld om te zien dat het echt kan. Hij laat het stappenplan zien om commissies te scoren met jouw YouTube kanaal. Bam.

3: Pinterest 

De meeste mensen zijn nog niet bekend met Pinterest. Zonde, aangezien Pinterest een perfect platform is om te starten met je ideeën. 

Voor jou als affiliate is Pinterest ook perfect. Mensen zoeken op dit medium naar inspiratie en om te starten met een idee is een artikel vaak nodig. Hier kun je tussen zitten door te vertellen over een idee en daarbij te verwijzen naar een product. 

De markt voor affiliate marketing op Pinterest is nog lang niet verzadigd. Kansen genoeg. 💪

Hoe kan ik beginnen?

Doe mee aan de Pinterest Challenge. Je bekijkt video’s waarmee je leert hoe je een extra inkomen kan opzetten met Pinterest. Het kost wel 27,00, maar dit bedrag haal je er eenvoudig uit. 

Waarom staat TikTok er niet bij?

Omdat je om een affiliate link te plaatsen op TikTok eerst 1000 abonnees moet hebben. Dit kan best een tijd duren. En het gaat op het begin niet op het geld, toch is het wel fijn om snel je eerste commissie te kunnen verdienen. Ik kom hier later op terug.

Hoe snel kan ik geld verdienen?

Dit kan snel gebeuren, aangezien je posts meteen verschijnen voor bezoekers. Je verdient meestal in de eerste maand je eerste sale.

Is het moeilijk om succesvol te worden met social media?

Makkelijk is het zeker niet. Je moet een strategie hebben en deze steeds verbeteren. Verder moet je de producten vinden die anderen willen kopen. 

Kortom: door zomaar iets te doen, krijg je weinig tot geen resultaten.

Hoe kan ik een goede strategie maken?

Voer deze 5 stappen uit.

Kies een niche 

Social media is big. Je moet daardoor een onderwerp waar je je op focust. Denk aan tuinmeubelen. Vervolgens doe je onderzoek naar de onderwerpen waar je doelgroep in geïnteresseerd is en is het tijd om goede content te maken.

Zorg voor een betrouwbaar account of kanaal 

Ik zie vaak accounts of kanalen waarvan de vaagheden van afdruipen. Je weet zeker dat iemand zo niet van je wilt kopen. Mensen drukken alleen op de links van de accounts die ze vertrouwen. Geef ze geen reden om aan je te twijfelen.

Wees consistent 

Door consistent te zijn, krijg je resultaten doordat je continu nieuwe content plaatst. Stel je voor dat je een jaar iedere week een bericht publiceert. Dit zijn 52 berichten. Je gaat hier sowieso groeien en commissies verdienen.

Test 

De content die je nu maakt, is waarschijnlijk onvoldoende om er geld mee te verdienen. Dit is niet erg, omdat je aan het leren bent. Test een ander idee en kijk wat er uitkomt. Als de resultaten je bevallen, ga je verder op deze route. Als de resultaten je niet bevallen doe je wat anders. Dit is de manier om beter te worden en de ideale content te maken.

Promoot digitale promoten 

Je kunt ook fysieke producten verkopen, die zijn alleen een stuk moeilijker om te verkopen. Op ee digitaal product krijg je een hogere commissies gemiddeld 30,00. 

Digitale producten, zoals een cursus of e-book zijn ook een stuk makkelijker om te promoten. Mensen kunnen het meteen gebruiken en hun vraag beantwoorden. 

Als je trouw blijft aan je niche, een betrouwbare speler wordt, vasthoudt aan je schema, continu test en de beste producten promoot, komen daaruit verkopen. 

Hoeveel kan ik verdienen?

Er zijn mensen die een fulltime inkomen halen uit Instagram, Pinterest of YouTube. Terwijl ze er eens gratis mee begonnen.

De inkomsten zijn afhankelijk van je inspanningen en aanpak. Gebruik deze drie tips om te starten met de juiste aanpak.

Bouw een autoriteit op

Een, twee of drie commissies verdienen is natuurlijk leuk. Maar het kunnen er nog veel meer zijn. Dat bereik je door een autoriteit’ account of kanaal op te bouwen. Dat doe je door je vanaf dag 1 te focussen op kwalitatieve content en mensen helpen, in plaats van commissies binnenharken. Zo krijg je eveneens volgers.

Wees onderscheidend 

Je ziet snel dat je concurrentie hebt. En dat deze concurrentie allemaal hetzelfde doet. Ze maken min of meer dezelfde content. Durf om een ander soort content te maken. Dit is eigenlijk een voorwaarde, omdat je anders niet opvalt.

Geef nooit op

Het is makkelijk om na 2 weken of een paar maanden op te geven. Het kost je immers toch niets. Dit moet je nooit doen. Affiliate marketing is op alle vlakken een traag proces. Maar daarna gaat het snel en groei je.

Gun jezelf deze groei en zet altijd door.

Begin vandaag nog gratis met affiliate marketing 

Je kunt je vandaag al aanmelden bij YouTube, Instagram en Pinterest. Maak een mooie post, video of pin en je bent on running.

Het is verder slim om dit gratis e-book te lezen.

Lees dit gratis e-book over geld verdienen met affiliate marketing op social media 

Je kunt het beste het e-book Social Media Affiliate Marketing in 1 dag downloaden. Je leert door dit e-book hoe je binnen 1 dag je eerste commissies kan verdienen in 7 stappen.

★★★★★

Leer dankzij dit gratis e-book hoe je zonder opstartkosten je eerste commissie kan verdienen in 1 dag door 7 stappen te volgen.

  • Voor je favoriete platform geschikt
  • Snel een commissie verdienen 
  • Leer om gratis te beginnen en succes te boeken

Download het gratis e-book social media fortuin

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *