Zo kun je gratis beginnen met affiliate marketing

Zo kun je gratis beginnen met affiliate marketing

Table of Contents

Waar de meeste affiliates geld investeren om met hun business te starten, kun je gratis beginnen. Bovendien heb je alles al in huis om een online inkomen te genereren.

Je kunt gratis beginnen met social media

Ik weet zeker dat je een smartphone hebt, en daarnaast weet ik ook zeker dat je meerdere uren per dag op Instagram en-of TikTok zit.

En juist deze mediums zijn de ideale kans om gratis met affiliate marketing te beginnen. Omdat je vandaag al een account aanmaakt, je eerste post plaatst en misschien al meteen geld online verdient.

Dit is zo makkelijk dat iedereen het kan. Al is het niet eenvoudig. Maar: jij kunt ook online geld verdienen.

Snel rijk worden bestaat niet met affiliate marketing

Het is waar dat je rijk kunt worden met affiliate marketing. Alleen gaat er normaal een tijd overheen voordat je echt geld verdient omdat je website eerst een positie moet veroveren in Google.

Met social media werkt dit anders. De post die je vandaag plaatst, zal meteen worden gezien door andere mensen. En als jouw content goed is en je verwijst op een goede manier naar je link komen daar commissies uit voort.

Hierdoor heb je binnen enkele uren je eerste online euro binnen geharkt.

Dit is echt mogelijk. Het is echter geen abcā€™tje, maar een kwestie van een lange adem om echt succesvol te worden. Want dat wil je toch? šŸ˜‰

Verander je mindset: wordt een content creator

Het grootste punt waaraan je moet werken, is je gedrag op social media. Je zit nu waarschijnlijk iedere dag te scrollen langs de content dat je leuk vindt. Dat moet veranderen, want jij moet content gaan maken om geld te gaan verdienen met affiliate marketing

Ga als eerste rechtop zitten en maak bijvoorbeeld je eerste video. Check in deze video welke gratis tools er zijn om content te gaan maken.

En ook al kun je binnen een uur al geld verdienen, je moet content blijven plaatsen om te groeien. Dus is er een contentplan nodig.

Dit is bovendien makkelijk om te doen: blijf bij een onderwerp en wordt een expert. Vervolgens bekijken mensen graag je content om geĆÆnspireerd te raken of om een antwoord te vinden op hun vraag.

Ik raad je daarom aan om een onderwerp te pakken waarmee je affiniteit hebt, zo kun je iedere dag een contentbericht plaatsen. En daar houden algoritmes van, met als gevolg dat meer mensen je posts zien.

Consistentie is dus belangrijk om van je affiliate business een succes te maken.

En maak je geen zorgen dat je op een gegeven moment zonder een idee zit. Als je begint, komen de ideeƫn vanzelf naar je toe.

En dit is een heerlijk gevoel.

Terug naar het contentplan.

Pak pen en papier erbij en schrijf zoveel mogelijk ideeƫn voor een post op. Als je een idee hebt gebruikt, zet je hierdoor een streep.

Werk eens deze lijst af. Wedden dat je daarna nog talloze ideeƫn hebt?

Als je consistent bent, dus minimaal een keer per dag content plaatst, groeit je account vanzelf.

Gebruik dit stappenplan om succesvol te starten

Registreer een zakelijk account

Voor een zakelijk account betaal je niets extraā€™s om inzichten te krijgen in hoe je posts het doen. Je ziet dan hoeveel mensen een bericht hebben gezien en of ze ook klikken op je affiliate link. Daardoor kom je erachter wat wel en niet werkt.

Bekijk hieronder hoe je zowel op TikTok als Instagram een business account maakt.

Kies een onderwerp waarin producten zijn te promoten

Je kan natuurlijk alleen affiliate marketing toepassen als je een product kunt promoten. Check daarom eerst of er een digitaal product beschikbaar is in de niche die je op het oog hebt.

Wat is een digitaal product en waarom zou ik daarvoor moeten kiezen?

Een digitaal product is een e-book of een onlinecursus. Op digitale producten zit vaak 50% commissie, terwijl op een fysiek product gemiddeld 7% commissie zit. Kortom: je kan met digitale producten een stuk meer verdienen.

Je vindt de beste digitale producten bij PayPro, dat is een affiliate netwerk dat verschillende waarop je digitale producten kunt promoten. Bijvoorbeeld een handboek voor honden en een mindfulness cursus.

Tip: meld je eerst aan bij PayPro om inspiratie op te doen voor potentiƫle onderwerpen.

Focus op geven in plaats van geld verdienen

Ik hoop dat ik je enthousiast heb gemaakt om te gaan starten met social media. Maar wat ik veel fout zie gaan, is dat mensen veel te veel verwijzen naar hun affiliate link in plaats van mensen te helpen. Ik heb hier net zo goed aan meegedaanā€¦ toets @beginnenalsaffiliate in op Instagram om te zien hoe het niet moet.

Daarnaast zijn er ook goede voorbeelden te vinden die laten zien hoe het wel moet. Zoals Chad Bartlett.

En daarnaast wil je volgers krijgen. En je krijgt volgers als je behulpzaam bent. Niemand volgt iemand die alleen maar verwijst naar link in bio.

En als je behulpzaam bent, zullen de nieuwe volgers ervoor zorgen dat je continu meer volgers krijgt.

Kies voor Instagram

Je mag pas een affiliate link plaatsen in de bio van TikTok als je duizend volgers hebt. Best een groot aantal, dat je niet zomaar even haalt.

Bovendien kun je bij Instagram meteen een affiliate link plaatsen.

Zo kun je vandaag al een imperium opbouwen en commissies verdienen.

Daarnaast is TikTok een Chinees bedrijf en Het Westen staat niet bepaald positief tegenover de groei van TikTok. De kans is groot dat TikTok vroeg of laat verboden wordt in Amerika en de meeste Europese landen.

Dan heb je mooi pech als je een TikTok account hebt met duizenden volgers.

Maak je eigen affiliate links

Een afiliate link als bijvoorbeeld deze

https://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/91467

is natuurlijk niet heel mooi op te plaatsen in je bio.

Mensen zullen dan denken: wat is dit voor rare link.

Maak zulke links korter met de website bit.ly.

Met deze website creƫer je unieke affliates links die aantrekkelijker zijn om op te klikken.

Een link ziet er dan zo uit.

Https://bit.ly/3Km1hib

bit.ly is gratis om te gebruiken.

Leer van de beste hoe het moet

Er zijn mensen die maandelijks duizenden euroā€™s verdienen door affiliate marketing toe te passen op Instagram.

Op de website socialmediafortuin.nl laat een expert zien hoe hij iedere maand 10.000 euro verdient met onder andere Instagram.

Hij deelt ook zijn strategieƫn, die je zo over kan nemen.

Stop nooit

Het maakt niet uit hoe je begint met affiliate marketing, je zal moeilijkheden kennen. Laat zulke momenten geen reden zijn om te stoppen, jij kunt ook duizenden euroā€™s verdienen als je doorzet.

Ga dus altijd door.

Verder Lezen?

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *