Gebruik Elementor Pro om een goede affiliate website te maken 

een vrouw steekt haar duim om aan te geven dat het goed is

Table of Contents

Een goede affiliate website is de voorwaarde om een succesvolle affiliate te worden. Elementor Pro is de tool om dit doel te bereiken.

Wat is een goede affiliate website?

Een goede affiliate website scoort hoog in Google, weet bezoekers door te sturen naar partners (waar $$$ uitkomen) en is overzichtelijk. 

Ondanks dat het ‘maar’ drie punten zijn, is het voor de meeste affiliates een hele klus om hieraan te voldoen. Hiervoor zijn verschillende redenen. Er springt er een bovenuit: het maken van een website. Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om een website te maken, toch zie ik heel veel websites die er slecht uitzien. Ze schrijven bijvoorbeeld rommelige blogs waardoor Google ze moeilijk kan indexeren, de CTA is onduidelijk, hierdoor krijgen ze weinig kliks en het is niet helder waar de site overgaat. Mensen komen vervolgens niet terug. 

De websites waar dit overgaat, gebruiken meestal gratis tools. Daar is natuurlijk niets mis mee. Anderzijds kun je met kosteloze middelen een website maken die gewoon goed is. Hiervoor heb je verschillende plugins nodig, en verschillende plugins maken je website langzamer en ingewikkelder om iets moois neer te zetten. Kortom: niet doen Je zult daardoor moeten investeren in betaalde tools om je affiliate idee te laten slagen. En als je dan toch moet investeren, investeer dan in Elementor Pro. Want Elementor Pro is een van de beste tools om een goede affiliate website te bouwen. 

Maak hier kennis met Elementor Pro.

Het waarom 

De reden waarom ik Elementor Pro aanraad, is omdat ik zelf absoluut geen techneut ben. Maar ik wil toch een affiliate website maken, waarmee ik geld ging verdienen. Na een zoektocht langs de mogelijkheden kwam ik uit bij Elementor Pro als ideale sitebuilder, omdat:

De kosten laag zijn 

Je betaalt voor een licentie van Elementor Pro 49,00 dollar per jaar. Dit is echt spotgoedkoop, vergeleken met de alternatieven. Ik bespreek de alternatieven onderaan deze blog.

Deze kosten heb je er snel uit als je een goede contentstrategie hanteert en consistent gaat bloggen. 

Snel te leren is

Je hoeft met Elementor niet te coderen. experts hebben namelijk van de belangrijkste benodigdheden zoals het plaatsen van reviews over een product een vooropgezet blok gemaakt, dat je kan slepen naar de plek waar je de reviews wilt tonen. Vervolgens bepaal je de kleuren en is dit onderdeel afgevinkt.

De rest doe je op dezelfde manier: daarom is Elementor zo populair: je sleept alleen met blokken om vorm te geven aan je ideeën.

Je hoeft dus niet zelf allemaal codes te schrijven om een hompagina te maken. Sterker nog: je kunt ook een kant en klare template gebruiken voor een homepagina, die ook nog eens de juiste knoppen en kleuren bevat. 

Het leren van Elementor Pro gaat snel - op youtube en in cursussen vind je veel informatie. 

Alles in een is 

De blokken van Elementor zorgen ervoor dat jouw affiliate website overal aan voldoet. Ook dat mensen je een bericht kunnen sturen, een blog de juiste structuur heeft en krachtige CTA’s makkelijk de attentie grijpen van de lezers.

Met andere woorden, je hoeft geen andere plugins te downloaden om je website optimaliseren. 

Hierdoor blijft je website snel en houdt je ruimte over voor andere plugins of afbeeldingen. 

Eenvoudig te installeren is

Zoals ik al schreef, is Elementor gewoon een plugin, die je eenvoudig downloadt bij het kopje nieuwe plugins. Eerst moet je een licentie kopen, maar daarna heb je het installatieproces binnen enkele minuten afgerond.

Dit is allemaal in het Engels. Ik ga er echter vanuit dat je de kennis van de Engelse taal voldoende is om deze stappen te begrijpen. Anders zijn er genoeg vertaalsites beschikbaar. 

Je kunt ook de gratis versie van Elementor downloaden. Deze is echter qua functies beperkter waardoor je vroeg of laat nadenkt over betaalde tools. 

Je een duidelijke CTA maakt

Je affiliate website moet een duidelijke en vooral opvallende CTA hebben. Bezoekers hoeven niet lang te zoeken en je leidt ze door naar de pagina’s waar ze een aankoop kunnen verrichten. (dit is wat je wilt)

Bovendien heeft het team van Elementor CTA’s gemaakt die goed zijn en je meteen kunt gebruiken. Let op: deze functies zijn alleen beschikbaar in Elementor Pro. In de gratis versie moet je zoeken naar andere mogelijkheden om een pakkende CTA te maken. Nog een goede reden om te starten met Elementor Pro.

via GIPHY

Er een perfect pakket is om op te schalen 

Als je echt goed wilt verdienen met affiliate marketing, denk aan 10K per maand verdienen, zul je moeten gaan opschalen. Je kan opschalen door over meer onderwerpen te schrijven. Maar het beste is om ook andere website op te zetten. Je bent dan actief in verschillende niches waardoor je eerder een stabiel inkomen hebt. 

Elementor heeft hier een speciaal pakket voor, namelijk 25 licenties voor 200,00 per jaar. Een goede deal voor jou, want voor een licentie betaal je 49,00 euro. 

Tuurlijk moet je eerst affiliate marketing leren en weten wat je moet doen om bijvoorbeeld een fulltime inkomen te genereren. Maar als je dat weet, kun je erg gemakkelijk opschalen. Kortom: denk groot, het pakket van 25 licenties is daarvoor een geschikte partner.

Alles naar eigen smaak in te richten valt 

Ondanks dat je voortborduurt op het werk van anderen kun je je website helemaal naar je eigen smaak inrichten – je kunt de vormen en kleuren zelf bepalen waardoor de website jouw stijl krijgt.

Technische kennis niet nodig is 

Als je iets wilt neerzetten met Elementor volg je een stappenplan. Daardoor hoef je geen technische kennis te hebben. Het schrijven van de code is al gedaan – je hoeft alleen na te denken over de inrichting.

Wat zijn de alternatieven?

De meeste affiliates maken een website met Marketheme, een thema waar je 700 euro per jaar voor betaald of kosteloze plugins.

Elementor zit met de prijs en functionaliteit hier perfect tussen. Hierdoor vind ik dat er geen alternatief bestaat. 

Hoe kan ik beginnen met Elementor Pro?

Kies een van de pakketten uit, betaal met creditcard of Paypal, installeer de plugin, maak een account aan en je kunt starten om een goede affiliate website uit de grond te stampen. 

Hoe snel maak ik een affiliate website met Elementor Pro?

Binnen een dag heb je de website waarmee je kunt scoren in Google en geld kan verdienen. Niet alles zal er meteen perfect uitzien. Dat is ook niet belangrijk. Het belangrijkste is dat je een eerste versie live zet en gaat schrijven. Het perfectioneren is daarna van belang. 

Kan ik ook per maand betalen?

Je kunt alleen per jaar betalen. Na een jaar kun je bepalen om de licentie wel of niet te verlengen. Je betaald voor een jaar. Daarnaast kun je je geld tot 30 dagen na betaling terugkrijgen. 

Kan ik Elementor pro ook promoten als affiliate?

Jazeker. Je krijgt 50% commissie, dat is veel. Minimaal 25,00 per sale. Meld je hier aan voor het affiliate programma van Elementor.

Verder lezen?

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *