Beginnen als affiliate

Geld verdienen vanuit huis: is affiliate marketing de beste manier?

Geld verdienen vanuit huis: is affiliate marketing de beste manier?

Table of Contents

Geld verdienen vanuit huis wordt steeds populairder. Je kunt daarnaast op verschillende manieren beginnen. In mijn ogen is affiliate marketing de beste manier door lage opstartkosten en het opbouwen van een passief inkomen.

Waarom iedereen geld kan verdienen vanuit huis

Je hebt tegenwoordig maar een paar dingen nodig, zoals een advertentie bij dorpshipping, een kleine ruimte als je pakketjes inpakt of een computer voor copywriting. Smoesjes om niet te starten, zijn niet geldig.

Iedereen kan hierdoor een online inkomen genereren vanaf de bank in de huiskamer.

Maar iedereen kan ook beginnen met affiliate marketing, mijn favoriete verdienmodel, dat ideaal is voor thuiswerkers.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten inruil voor een commissie. Hiervoor maak je een website en blog je over de producten die je anderen aanraadt om ook te gebruiken. Als een lezer vervolgens klikt op je link en het product aanschaft, rinkelt de kassa bij jou. Dit maakt affiliate marketing een fantastisch verdienmodel: je verdient geld terwijl je bijvoorbeeld een serie aan het kijken bent.

Ik ben nu een paar jaar bezig met affiliate marketing en ik kan je vertellen dat het nog steeds een heerlijk gevoel is om een commissie te scoren met een blog dat ik een half jaar terug heb geschreven.

Kan ik mijn huidige baan opzeggen door affiliate marketing?

Dat kan zeker. Op het internet lees je genoeg voorbeelden van mensen die dankzij affiliate marketing hun baan konden opzeggen, en nu dagelijks genieten van binnenkomende commissies.

Dit is echter niet in een dag gerealiseerd. Affiliate marketing is een verdienmodel voor de lange termijn. Dat komt doordat het tijd kost om bezoekers op je website te krijgen, maar als dat is gelukt, blijven de bezoekers komen als bijen op een pot honing. En kan je duizenden euro’s per dag verdienen.

Ik vertel hier later meer over

Wat als ik liever met iets anders begin?

Ik hoop dat ik je nu helemaal enthousiast hebt gemaakt, en dat je nooit meer denkt aan iets anders. 😉

Grapje. Ik snap best als je liever start met een ander verdienmodel. Het is daarbij slim om affiliate marketing niet uit het oog te verliezen – het valt immers goed te combineren met andere verdienmodellen:

  • Als je copywriter wordt, schrijf je blogs voor je eigen website. Hierbij kun je affiliate links plaatsen
  • Met dropshipping is het slim om ook te verwijzen naar andere producten om mensen meer keuzes te geven. Dit kan prima een affiliate link zijn
  • In de beschrijving van een YouTube video is er ruimte voor een affiliate link waardoor je niet alleen afhankelijk bent van het aantal views.

Kortom: verdiep in je affiliate marketing: het helpt je namelijk om een extra inkomstenbron op te zetten.

Waarom affiliate marketing niet voor iedereen is weggelegd

Niet iedereen kan succesvol worden met affiliate marketing. Dit is omdat een paar maanden kan duren voordat je je eerste commissie verdient. Dan is de vraag: ben je bereid om eerst meerdere maanden te werken voor 0 euro?

Waarschijnlijk zeg je nee. En dat is ook logisch. Maar weet dat op de lange termijn er iets heel moois kan gebeuren, namelijk het hebben van een online bedrijf dat dag en nacht sales binnen harkt. Klinkt natuurlijk schitterend. Zo begon ook het verhaal van Jacko Meijaard, de inspiratiebron voor velen. Luister naar het verhaal en de lessen van Jacko.

https://www.youtube.com/watch?v=fx7Dal40xRI

Alleen zitten er in de weg daarnaartoe genoeg obstakels waardoor je ieder moment kan besluiten om de handdoek in de ring te gooien.

Alleen de mensen met doorzettingsvermogen en geduld zullen uiteindelijk goed kunnen leven van hun online business.

Waarom er geen beter verdienmodel bestaat in mijn ogen

De bekendste voordelen van affiliate marketing zijn dat je geen voorraad hoeft bij te houden en pakketten te versturen.

Zo staat niet een deel van je huis vol met dozen.

Maar het belangrijkste voordeel is voor mij is de vrijheid die je krijgt:

  • Werken waar, wanneer en hoelaat jij wilt
  • Je bent niet afhankelijk van een werkgever
  • Er zit geen grens aan wat je kan verdienen
  • En ga zomaar door

Je kan door affiliate marketing een digital nomad worden en overal heen reizen. Jij bepaalt dus hoe je leven eruitziet.

Je kunt klein beginnen

Je hoeft niet meteen je baan op te zeggen om je het maximale uit je affiliate business te halen. Een paar uur iedere dag om een bijvoorbeeld een blog te schrijven is voldoende.

Iedereen kan starten met affiliate marketing

Het maakt niet uit of je een moeder, iemand van 16 of een ouder persoon uit de bijstand bent: iedereen kan starten met affiliate marketing. Dat komt doordat het draait om het maken van content. (Blogs)

Ook als je jezelf van nature geen schrijver vindt, kun je vandaag starten en bezoekers krijgen op je website. Als die vervolgens klikken op je links en het producten kopen, heb je gewoon geld verdiend met affiliate marketing.

Oké: je moet dus gaan bloggen. Hiervoor moet je een website opzetten, de kosten daarvoor zijn ongeveer 100 euro per jaar. Je leert in de Affiliate Marketing Revolutie hoe je dat het beste kunt doen. Dit is een van de beste cursussen om te starten met affiliate marketing.

Dit is het enige wat je nodig hebt

Voldoende geduld en motivatie zijn de sleutels om veel geld te gaan verdienen met affiliate marketing.

Het kan namelijk een tijdje duren voordat de eerste commissies binnenkomen. Grote kans dat je je geduld verliest en je motivatie kwijtraakt als het te lang duurt.

Doe dat nooit. Omdat het ontzettend jammer zou zijn. Daarbij zul je altijd slagen als je doorzet en content blijft plaatsen.

Een passief inkomen

Dit wil iedereen, jij ook. 😉

Het is dichterbij dan je denkt: het enige wat je moet doen, is waardevolle content publiceren en daarmee doorgaan.

Hierdoor laat Google je artikelen steeds hoger ranken in de zoekresultaten en is het slechts een kwestie van tijd voordat je eerste online euro een feit is.

Start meteen goed

Nu je weet wat de beste manier is om geld te verdienen vanuit huis is het tijd om te beginnen met het bouwen aan je affiliate website.

Je leert in de Affiliate Marketing Revolutie hoe je stap voor stap een succesvolle affiliate website maakt. De Affiliate Marketing Revolutie kost 47,00 en is al gevolgd door duizenden mensen.

Het enige wat je nu moet doen is: starten. 💪🏻

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *