Beginnen als affiliate

Geld verdienen met affiliate marketing – jouw gids naar commissies

de banner voor de blog geld verdienen met affiliate marketing

Table of Contents

Geld verdienen met affiliate marketing is geen utopie, maar keiharde realiteit. Volg de gids in deze blog om je eerste commissies te pakken en een passief inkomen op te bouwen.

Waarom je een gids moet volgen als je geld wilt verdienen met affiliate marketing

Ondanks dat geld verdienen met dit verdienmodel geen hogere wiskunde is, lukt het veel mensen niet om winst te halen uit hun project. Wat er vaak ontbreekt, is vaak een plan waarmee je inkomsten kan generen op een passieve manier.

In deze gids lees je niet alleen hoe het moet, maar ook hoe je een structureel geld kan verdienen. Dat is natuurlijk het allerleukste: steeds je inkomen verhogen door te bloggen en daarbij mooie producten promoten.

Ook geschikt voor jou

Misschien lees je deze blog en wil je graag succesvol zijn met affiliate marketing. Je bent echter nog niet overtuigt dat je de persoon bent die deze prestatie kan neerzetten. Verwijder deze gedachte uit je hoofd. Je hoeft immers geen grote talenten te hebben om succesvol te zijn met affiliate marketing. Het enige wat telt, is een enorme toewijding. Zoals Mike Tyson die had.

Als ik en zoveel anderen commissies kunnen scoren met affiliate marketing, waarom zou je het dan niet kunnen? šŸ˜ƒ

Hoe ziet de gids voor geld verdienen met affiliate marketing eruit?

In deze gids neem ik je mee langs de belangrijkste punten om je eerste commissie te scoren.

Dat zijn:

 • Geschikte producten vinden
 • Goede zoekwoorden erbij betrekken
 • De beste blogs schrijven
 • Producten promoten
 • Nog meer blogs plaatsen
 • Het proces in de gaten houden
 • Geduld hebben
 • Content verbeteren
 • Je website optimaliseren
 • Waar je rekening moet houden

Dit klikt nu nog veel, maar het zijn stappen die je makkelijk kunt volgen. Ze leiden bovendien naar verkopen.

Goed om te weten: het duurt gemiddeld 3 maanden tot een jaar om je eerste commissie te verdienen

De eerste commissie is het meest van belang

Als je begint met affiliate marketing heb je veel verhalen gehoord. Over duizenden euroā€™s per maand verdienen, een passief inkomen hebben, je baan opgeven om fulltime internetondernemer te worden.

En het is ook een geweldig bestaan. Feit is wel dat je aan het begin dit zelf nog niet hebt ervaren: een commissie verdienen met je website.

Daarom is het zo belangrijk om dit succesje te boeken, want het geeft je net dat ene duwtje, waardoor je nog meer gelooft dat het kan.

via GIPHY

Vraagje: hoeveel verdient een affiliate?

Goeie vraag en logisch. šŸ˜œ

Het antwoord op deze vraag is breed, lees daarover meer in deze blog.

Is het mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing?

Ja, waarom niet?

Omdat zoveel mensen al aan affiliate marketing doen?

Dat affiliate marketing steeds populairder wordt, betekent niet dat je geen geld meer kan verdienen. Je zal te maken krijgen met meer concurrentie. Maar er is altijd ruimte voor betere content.

Met andere woorden: jij kunt je concurrenten nog heel goed verslaan door betere content dan hen te maken en het langer vol te houden.

Daarbij komt ook een stukje mindset kijken. Je moet op een bepaalde manier denken om een online inkomen op te bouwen.

Mensen die bijvoorbeeld denken dat het niets gaat worden, kunnen beter niet beginnen. Mensen die er positief tegenover staan, kunnen beginnen. Ze moeten wel rekening houden met tegenslagen en onzekerheden. Die horen ook bij deze business. Deze factoren bespreek ik onder het kopje waar je rekening mee moet houden.

Wat is het belangrijkste?

Dat je goede blogs schrijft. Mensen lezen deze blogs vervolgens en drukken op je affiliate link. Iedereen kan een blog schrijven, een enkeling kan echter een blog schrijven die ook goed is. Dit zijn de eisen voor een goede blog.

Dus als je wilt beginnen met comissies binnenhalen, richt je dan vanaf dag 1 op het schrijven van de beste blogs en niet op zomaar een blogje plaatsen. Je zal later zien waarom.

Ik ga ervan uit dat je een website hebt

Heb je nog geen website? Lees dan deze blog, waarin ik stap voor stap uitleg hoe je een affiliate website maakt.

Pas als je website live staat, kunnen we nadenken over commissies. Regel dat eerst.

Daarna kun je starten met het stappenplan

Dit is het stappenplanā€¦

Stap 1: geschikte producten vinden

Dit is de belangrijkste stap, want als je niet de goede producten promoot, zullen mensen niet klikken op je affiliate links. Laat staan het product kopen. Loop de affiliate netwerken af, en bekijk wat voor adverteerders een affiliate programma hebben. Kijk of dit programma aansluit bij het onderwerp van je website. Als dit het geval is, kun je je aanmelden. Als dit niet het geval is, kun je beter elders kijken. Het bespaart immers veel tijd.

Bekijk daarnaast hoelang een affiliate programma actief is. Als een affiliate programma nog maar net online is, is het beter om even te wachten met aanmelden. Een programma kan immers ook zomaar offline worden gehaald. Vaak is een programma een blijvertje als het meer dan een jaar online staat.

verschillende producten bij elkaar op de grond

Een goede website hebben

Een adverteerder wil alleen samenwerken met goede affiliates. Er moeten sales komen. Meld je dus niet aan voor een programma als je website haast geen content heeft of er weinig tot geen bezoekers heeft. De kans is dan dat je vervolgens wordt afgewezen. Kortom, eerst een goede website, dan pas aan geld verdienen denken.

Wanneer is een product geschikt om te promoten?

Als het aansluit bij je doelgroep. veel affiliates promoten soms een product dat helemaal niet aansluit bij hun doelgroep. Bijvoorbeeld een cursus over online geld verdienen, terwijl het onderwerp van de website tuinieren is. De persoon achter de website zag een kans om deze cursus te promoten.

Dit gebeurt regelmatig.

Vraag je dus af voordat je een product gaat promoten of het product goed aansluit bij je doelgroep. Dit doe je door te kijken naar de wensen van je doelgroep en of het product hen helpt.

Door een product te toetsen aan de wensen van je doelgroep zit je altijd goed en hoef je niet meer verder te zoeken.

Wat als het product niet zoā€™n hoge commissie oplevert?

Dat maakt niet uit. Als het een product is dat aansluit bij je doelgroep, maakt het niet uit hoe hoog de commissie is. Daar kun je later nog naar kijken.

Je kunt geschikte producten vinden bij verschillende affiliate netwerken, zoals:

Je weet natuurlijk niet meteen of het product dat je kiest om te promoten ook het juiste product is. Daar kom je achter door te proberen en producten te vervangen.

Als je maar blijft testen, zo kom je uiteindelijk bij de producten die geld opleveren.

Maak een lijst van ongeveer 10 producten die je gaat promoten. Zo kun je een goede vergelijking maken.

Stap 2: Goede zoekwoorden erbij betrekken

Je blogs moeten gericht zijn op een zoekwoord om lezers te krijgen. Je wilt namelijk bezoekers krijgen via Google. Google koppelt lezers aan blogs doormiddel van zoekwoorden. Een zoekwoord is getypt in de zoekmachine en de blog is geschreven rondom het zoekwoord.

Je moet zoekwoorden gebruiken waarbij de bezoeker geneigd is om te kopen. We willen immers geld verdienen met affiliate marketing.

De zoekwoorden waar we naar op zoek gaan, zijn commerciƫle zoekwoorden. Denk hierbij aan een review, het woord kopen of beste.

Als deze termen in een zoekwoord zitten, weet je dat een lezer een aankoop wil gaan doen. Dan is het een goed zoekwoord.

Je hoeft heus niet alleen maar commerciĆ«le zoekwoorden te gebruiken. Is ook niet handig, aangezien je een brede website moet maken. Het is echter wel slim om regelmatig een blog te schrijven met een commercieel zoekwoord in gedachten. De inkomsten lopen dan namelijk sneller op. šŸ¤‘

Leer hier hoe je goede commerciƫle zoekwoorden vindt

Tip: maak een lijst van zoekwoorden die je wilt gebruiken. Zo kun je gemakkelijk iedere week een blog schrijven, en niet steeds moeten graven naar een geschikt onderwerp.

Stap 3: De beste blogs schrijven

Als je wilt winnen en geld verdienen met affiliate marketing is het schrijven van de beste blogs de eerste vereiste. De beste blogs komen namelijk altijd bovendrijven in de zoekresultaten, omdat ze de beste zijn.

Maar hoe schrijf je de beste blogs?

Het recept daarvoor is simpel. Zoek het keyword op waarop je wilt ranken en bekijk wat er staat in de top 3.

Analyseer vervolgens deze blogs en kijk wat er beter kan. Het kan altijd beter.

Als je weet hoe je een betere blog kan schrijven, ga je aan de slag om dit ook te doen.

Er komt natuurlijk meer bij kijken, namelijk: SEO goed toepassen, een CTA plaatsen, intern en extern linken en door blijven schrijven.

Het schrijven van de beste blogs is moeilijk. Je moet het immers keer op keer doen. Natuurlijk zullen er ook dagen zijn waarin je er geen zin in hebt, of er weinig op papier komt. Dit maakt niet uit. Wat belangrijk is, is dat je blijft bloggen. Zo schrijf je automatisch ook betere blogs.

Alles uitbesteden aan ChatGPT?

AI heeft ook zijn weg gevonden in deze wereld. Het is de vraag of je alles moet laten schrijven door een tool als ChatGPT of moet vasthouden aan het zelf schrijven. Ik denk een combinatie. Jouw schrijfstijl, inzichten en ideeƫn zijn uniek, daar kan geen computer tegenop. AI is wel een goede assistent.

Leer in deze blog meer over AI en affiliate marketing

Stap 4: Producten promoten

Om de cirkel compleet te maken, ga je de producten promoten. Dit is de laatste stap om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing. Als je het goed doet, stromen de commissies binnen. Als je het wat minder doet, moet je steeds blijven draaien aan de knoppen totdat het wel lukt.

Hoe kan ik het beste producten promoten?

Door een call to action te maken. Je zet de lezer daarmee aan om te klikken op je aflfiliate link.
Dit moet je op een goede manier doen, want je wilt dat er geklikt wordt op je links zodat je een commissie verdiend.

Je kunt op allerlei manieren een CTA plaatsen. Het beste is om een knop te plaatsen waarmee je naar het product verwijst. Deze knop kun je makkelijk vinden in WordPress.

Als je een affiliate link hebt geplaatst, moet je ook een Rel=ā€nofollowā€ code plaatsen om aan te geven aan Google dat het hier om een commerciĆ«le link gaat. Je kunt hiervoor anders een penalty krijgen. Dit gebeurt niet snel, je kunt maar beter overal op voorbereid zijn.

Wat voor tekst zet ik in een CTA?

Je moet iemand activeren om op de knop te drukken. Schrijf dus een actieve CTA, bijvoorbeeld start met de cursus.
Nog meer blogs schrijven

Hoe meer content er op je affiliate website staat, hoe meer je gaat verdienen. Dit komt doordat je nog meer wordt gezien als een autoriteit.

Stel je hebt 20 blogs geschreven over Volvo, dan zien de zoekmachines jou als een autoriteit op het gebied van Volvoā€™s. Je hebt immers verschillende onderwerpen besproken, zoals de prijs, kleuren en uitgaves.

Hierdoor stuurt Google meer bezoekers naar je door en kun je meer geld gaan verdienen. Het is dus belangrijk om veel te gaan schrijven. De blogs die je plaatst, moeten wel van een hoge kwaliteit zijn. Als je dit op een consistente wijze doet, zul je groeien op alle gebieden.

Aan de andere kant is het lastig om genoeg content te hebben. Waar haal je de tijd vandaan? Waarover moet je schrijven? En wat voor producten moet je promoten?

Het antwoord op deze vragen is voorbereiding. Door een goede voorbereiding weet je immers altijd wat je onderwerp is, wanneer je gaat schrijven en welk product je promoot.

Maak eerst een plan waarop je alle onderwerpen noteert, schrijf op wanneer je schrijft en welke producten je promoot.

Daarna schrijf je week in en uit de blogs. Dit kan saai aanvoelen omdat de resultaten er nog niet zijn. Maar als je vasthoudt aan je plan gaan de resultaten komen. Veel affiliates geven hierop. Doe niet hetzelfde. Je blogs moeten nog hun plek veroveren in de zoekmachines.

Het is belangrijk om iedere week minimaal een blog te schrijven. Meer is beter, mits ze van een hoge kwaliteit zijn.

Stap 5: Het proces in de gaten houden

Geld verdienen met affiliate marketing is niets meer dan het proces goed zetten en wachten totdat de commissies binnen komen.

Het proces wordt hierboven beschreven. Je ziet dat het niet moeilijk is.

Het is een kwestie van het proces herhalen en genieten van de inkomsten. Maar je moet ook het proces in de gaten houden. Als je niet de juiste dingen doet, raken de commissies immers uit het zicht.

Je hoeft niet alles grondig te onderzoeken. Het stellen van deze vragen is voldoende om het proces in goede banen te leiden:

Promoot ik nog de juiste producten, en test ik voldoende?
Kies ik nog steeds voor de goede zoekwoorden?
Schrijf ik de beste blogs?

Door het juiste proces te volgen, ga je automatisch geld verdienen met dit verdienmodel

Stap 6: Geduld hebben

Geduld en geld verdienen met affiliate marketing zijn niet los van elkaar te zien.

Dat zit zo:

De blogs die je hebt geschreven komen niet meteen in Google. Daarvoor moet je meerdere blogs schrijven, interne en externe links plaatsen en backlinks verzamelen.

Je begrijpt zelf ook dat dit niet even is gedaan.

Daar gaat tijd overheen.

In de tussentijd bouw je verder en stijgen je rankings. Daarvoor moet je wel blijven bouwen, bouwen en bouwen.

De meeste mensen hebben niet het geduld om continu te bouwen. Hierdoor haken ze vroeg of laat af. Terwijl de eerste commissie eraan zat te komen.

Als je een ding moet weten over affiliate marketing, is dat het niet gaat over wat je nu kunt verdienen, maar wat je over een tijdje kunt verdienen. Daarvoor moet je echter het werk doen en blijven doen.

Zo lukt het je om in de toekomst een hoger inkomen te creƫren.

Hierbij zit een sleutelwoord: geduld.

Stap 7: Content verbeteren

Na een tijdje heb je veel geschreven, de blogs pronken op je website, en als het goed is, heb je eerste bezoekers en misschien al je eerste commissie? šŸ˜Š

Je bent in de tussentijd gegroeid. Je weet immers beter hoe je het moet aanpakken. Je ziet nu dat dingen beter kunnen in je blogs. Denk aan een CTA een nieuwe zin geven, de blogs breder maken en andere producten vinden.

Het is slim om dit te doen, aangezien Google je een hogere ranking geeft en jij je bezoekers nog meer waarde kan bieden.

Anders gezegd: je vergroot de kans om geld te verdienen met affiliate marketing.

Lees in deze blog hoe je het beste je blogs kunt verbeteren, en doe het constant. Betere resultaten zullen volgen.

Stap 8: Je website optimaliseren

Een van de laatste dingen die je moet doen, is je website optimaliseren. Met optimaliseren bedoel ik:

 • Genoeg interne links plaatsen
 • Een over jou pagina schrijven
 • De footer compleet maken
 • Een omschrijving maken voor elke pagina
 • De website overzichtelijk maken

Jij wilt dat je website veel bezoekers gaat trekken, dan moet je Google laten zien dat jouw website voldoet aan de voorwaarden.

Stap 9: Waar je rekening mee moet houden

Als laatste moet je er rekening mee houden dat je geld verdienen met affiliate marketing een bumpy ride is. Je zult namelijk niet zomaar commissies gaan binnenhalen.

Daar gaat een proces aan vooraf. Ik heb dat proces in deze blog beschreven. Volg het, en je gaat binnen een paar maanden de geldteller zien lopen. Die kan oplopen tot duizenden euro’s per maand. De meeste affiliates verdienen echter minder. Hoe maak jij het verschil?

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *