#1 tip voor iedere affiliate: geef nooit op

de banner over de blog om nooit op te geven met affiliate marketing

Table of Contents

Als je er nu over na denkt om op te geven met affiliate marketing, heb ik een advies voor je. Doe het niet, want je kunt zoveel bereiken met dit verdienmodel. 

De reden waarom je nooit moet opgeven met affiliate marketing 

Je website, deze groeit nog steeds. Ook als je hem al maanden niet hebt voorzien van nieuwe content en van plan bent om te stoppen. Deze groei is niet zichtbaar, maar het is er wel: er komen meer bezoekers op je website, je artikelen krijgen betere rankings en je hebt ideeën voor nieuwe blogs. 

Als je ermee kapt, is al dit werk en groeipotentieel voor niets geweest. Daarbij heb ik nog meer redenen om nooit op te geven

1: je eerste commissie is dichterbij dan je denkt 

Er kan op elk moment iemand je blog lezen, drukken op je affiliate link en het product kopen. Jouw eerste commissie is dan een feit!

Meestal verdient een affiliate de eerste commissie als hij er geen zin meer in heeft en stoppen overweegt. 

Dit plaatje is vaak gebruikt als voorbeeld van hoe dichtbij je bent. Nog een paar keer rammen op de muur en je hebt het eerste resultaat binnen.

een plaatje als voorbeeld van dat je nooit moet opgeven

2: het ligt niet aan je vaardigheden, maar puur aan je mindset 

Je hoeft geen geweldige schrijver te zijn of een groot salesman om succes te worden met affiliate marketing. De beste affiliates zijn vaak mensen die niet of weinig gestudeerd hebben. Hun kracht ligt niet bij de vaardigheden, maar bij hun mindset. Je moet het namelijk heel graag willen. 

Ondanks de pijn, de onzekerheid, het gevoel van falen, weinig resultaten en continu werken zonder directe beloning.

Ik snap dat de bovenstaande punten niet prettig zijn. Aan de andere kant zijn dit de woorden die opgevers ook vaak gebruiken. 

Je kunt beter zeggen: ik voel pijn en onzekerheid, ik heb vaak gefaald, de resultaten zijn er nog niet en ik werk voortdurend aan m’n business zonder resultaat. Maar het gaat me lukken. 

Dat zijn de woorden van iemand met een sterke mindset 

Hoe kan ik mijn mindset veranderen als affiliate?

Bekijk deze video van Michael Pilarczyk, hij is de man die je helpt om je mindset te veranderen. Daarmee groeien je vaardigheden mee.

3; je kunt je droomleven leiden 

Ben je die baan zat en wil je volledige vrijheid ervaren? Affiliate marketing is daarvoor de weg. Je bepaalt hoeveel je verdient, waar en wanneer je werkt en met wie. Je kunt alles ook uitbesteden namelijk. Nog meer vrijheid. 😍

Visualiseer dit leven, zodat je hersenen het gaan geloven. Als je vervolgens leeft in deze realiteit ben je ernaar op weg en ga je je doelen behalen.

4: je bent geen slachtoffer – je situatie is niet definitief 

Sommige mensen kruipen graag in de slachtofferrol, omdat het veilig is, je geen onbekende dingen hoeft te doen en je geen verantwoording hoeft af te leggen.

Je komt echter niet verder – je blijft op hetzelfde punt hangen. Terwijl niemands situatie altijd hetzelfde blijft. 

Ik ben zelf fan van de uitspraak Amor Fati – ik word er sterker door. Deze uitspraak helpt me om telkens door te zetten, en nooit aan opgeven te denken.

De affiliates die in de slachtoffer gebruiken weet meestal niet zo goed wat ze moeten doen. Geen punt. Ga terug naar de tekentafel, vind een aantrekkelijke niche en begin opnieuw.

Als je dit doet en een bewezen strategie volgt, is succes niet meer uitgesloten.

Bonusreden om uit de slachtofferrol te komen: het is zoveel lekkerder om jezelf uit te dagen in plaats van telkens de dingen te doen, die leiden tot dezelfde resultaten. Joel Beukers heeft een passend advies.

5: je doet steeds hetzelfde, dat levert ook hetzelfde op

De meestvoorkomende regel voor affiliates is om elke week een nieuwe blog te plaatsen van gemiddeld 1000 woorden. Het succes komt dan vanzelf wordt er gedacht.

Niet waar, helaas.

Je blogs moeten tegenwoordig beter of unieker zijn dan de concurrentie om een echte kans te maken in de zoekmachine. 

Schrijf niet zomaar een blog om het aantal woorden te bereiken. Schrijf een blog om mensen echt te helpen, zodat ze het allerbeste antwoord krijgen. Dat verdienen ze.

Kijk dus telkens naar wat je anders kunt doen. Er zijn altijd manieren om het anders aan te pakken. Ik heb alles al geprobeerd is dus onzin.

6: je kunt een geweldig bedrijf opbouwen 

Je bent nu bezig met affiliate marketing, maar er is nog zoveel meer mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing. Ik kwam laatst deze tweet tegen.

Bouw geen niche sites, bouw gewoon een mediabedrijf. Bouw een Legacy. Dat is ook het mooie aan ondernemen. Je hebt impact op de wereld. Je kunt het helemaal doen op jouw manier. Maar dan moet je niet opgeven. 🙃

7: je kunt rijk worden met affiliate marketing 

Geld maakt niet gelukkig. Geld geeft wel rust en laat je dromen uitkomen over droomhuizen, inkomen, leven en business. Rijkdom als affiliate is hiervoor het middel.

Geld is niet slecht. Waarschijnlijk rijd je elke dag langs een auto of huis waarbij je denkt: zoiets zou ik ook wel willen hebben. Je kan dat huis of auto hebben. Je denkt alleen dat je het niet kan. Verander deze gedachten en werk er hard voor. Vol overgave. Dan is alles mogelijk.

8; grote affiliates willen je helpen 

Doe affiliate marketing nooit in je eentje. De rij aan succesvolle affiliates wordt steeds langer, waardoor er ook meer cursussen bijkomen. Volg een van deze cursussen en neem de tips over. Je bent weer een stuk gegroeid en weet hoe je een succesvolle affiliate website moet opzetten.

Ik vind dat je het beste de Affiliate Marketing Revolutie kunt volgen voor 47,00.

9: je hoeft er maar een paar uur per week aan te werken 

Affiliate marketing is makkelijk te combineren naast een baan. Je moet alleen de discipline hebben om zonder onderbrekingen op te komen dagen. Zo bouw je naast je huidige baan een succesvolle business op.

Ik zeg dit, omdat startende affiliates het zichzelf vaak veel te moeilijk maken door over talloze randzaken na te denken. Onnodig. Streef ernaar om wekelijks een goed artikel te schrijven dat beschikt over de juiste zoekmachineoptimalisatie en je website doet de rest zelf.

10: je kunt de concurrentie verslaan 

In iedere markt zitten ook andere affiliates. Deze affiliates hebben soms een website met een hogere autoriteit waardoor ze beter ranken. Geen reden om het bijltje erbij neer te gooien.

De bovenste plekken in Google staan nooit vast. Iemand die hard werkt en niet opgeeft, verslaat op ten duur de concurrentie.

Een voorbeeld.

Jitse Groen, de oprichter van Thuisbezorgd, had toen hij begon vanuit Enschede meer dan 30 concurrenten. Al deze concurrenten zijn nu weg, omdat ze het niet liever wouden dan Groen. Hij was koppig en zette voortdurend door.

Als je het ook graag genoeg wil, is geen enkele concurrent te groot. 

De bal ligt bij jou 

Opgeven is geen optie. Affiliate marketing kan echt je leven veranderen. Niemand kan het echter voor je doen. Wat doe jij? Bouw je verder of kap je ermee, omdat het nu even niet werkt?

Ik wil dat je tot slot deze zin onthoudt:

De mensen die een onbreekbaar doorzettingsvermogen bezitten, zullen dingen bereiken die groter zijn dan hun stoutste dromen.

Behoor tot dit gezelschap.

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *