Beginnen als affiliate

Kun je affiliate marketing leren zonder een cursus te volgen 

de banner voor de blog of je een cursus moet volgen om affiliate marketing te leren

Table of Contents

Ook ik maak me schuldig aan het laten zien van meerdere affiliate marketing cursussen. Moet je er een volgen als je winstgevend wilt worden? Of kun je ook de benodigde skills leren door het internet te gebruiken?

De kracht van een cursus 

Je ziet meteen in een affiliate marketing cursus hoe het moet – hoe je een affiliate website opbouwt, waar je een eigen affiliate link maakt en hoe je scoort in Google. Ik vind dat de kennis nog niet het belangrijkste is. Het belangrijkste is dat je ziet dat het kan: leven van affiliate marketing.

In een goede affiliate marketing cursus leer je ook wat voor gewoontes daarvoor nodig zijn. Zoals consistentie en groot dromen. 

via GIPHY

Gratis informatie is overal beschikbaar 

Het tegengeluid van de cursus. Je kunt de benodigde informatie ook online vinden. Blogs en video’s staan er vol mee. Je kunt door een video te bekijken al gratis beginnen met affiliate marketing. Wat wil je dan nog meer?

Ik wil in deze blog niet bepalen of je wel of niet een cursus moet volgen. Wel vertel ik je de voor- en nadelen van de twee mogelijkheden. Zodat jezelf een keuze kunt maken. 

Een Affiliate marketing cursus – de voor- en nadelen

✅ je leert hoe je een website moet opbouwen 

Een tip die ik je wel wil meegeven, is om altijd te starten met affiliate marketing door een website op te bouwen. Het hebben van een website is de beste manier om aan affiliate marketing te doen, omdat de website steeds meer waard wordt. En je inkomen laat stijgen.

Maar hoe bouw je een website op? Dat is een toch lastige vraag. Dat legt de expert stap voor stap in een cursus uit. Zet deze stappen ook en je hebt binnen een paar je eigen affiliate website.

❌ De affiliate marketing cursussen zijn op dezelfde manier ingericht 

Ik heb niet alle cursussen zelf gekocht, maar wel de inhoudsopgave bekeken. Wat me opviel is dat alle cursussen hetzelfde zijn. Het kan ook niet anders. Affiliate marketing is een best eendimensionaal verdienmodel: je verdient geld door het promoten van producten, om die onder de aandacht te krijgen, leer je hoe SEO werkt en wat bloggen inhoudt. Natuurlijk kun je je onderscheiden van de andere affiliates. Maar als we allemaal op dezelfde manier het vak leren, zullen we ook allemaal op dezelfde manier actie ondernemen. Daar ontstaat middelmaat. 

Leer om je te onderscheiden van de concurrentie. Dit maakt je succesvol. 

✅ Affiliate marketing wordt voor iedereen toegankelijk 

Mijn opinie: iedereen kan aan affiliate marketing doen. 

Het is echter wel zo dat affiliate marketing nog altijd een vage business is. Want als je aan iemand de werking van affiliate marketing uitlegt, denken ze meestal dat je een paar links plaatst in een blog en de sales rollen naar je toe.

Dit maakt van affiliate marketing een onjuiste methode, die je beter kunt ontwijken. Dat is niet zo. Het is een goede manier om mensen te kunnen helpen. Dit leer je in een cursus, omdat de expert aantoont hoe het zit. Kortom: de cursussen zijn nodig om affiliate marketing transparanter te maken. 

❌ Succes is niet gegarandeerd 

Wist je dat maar een enkeling echt succesvol wordt met affiliate marketing? Dat komt door het beeld dat je even een cursus volgt en daarna meteen een passief inkomen hebt. Was dat maar zo. Affiliate marketing is en blijft een verdienmodel waarvoor je hard moet werken. Dit wordt overigens ook verteld in de cursussen. Niettemin verdwijnt het beeld niet van een klein beetje werken en heel veel verdienen. Dat willen we allemaal natuurlijk wel. Het is slechts die 1% die het hoogste level bereikt dankzij een ijzersterke arbeidsethos. 

Affiliate marketing leren via het internet – de voor- en nadelen

✅ experts delen hun kennis in video’s 

Typ affiliate marketing in op YouTube en je krijgt een stroom aan goede video’s die je aantonen wat er mogelijk is en hoe je vandaag nog kunt beginnen. Dit is geweldig natuurlijk, aangezien je in minder dan een half uur de basics leert en begrijpt hoe het spelletje in elkaar steekt. In een cursus moet je hiervoor eerst een paar modules doorspitten. Terwijl we tegenwoordig een hele korte aandachtsspanne hebben. Daar past het leren via het internet perfect bij. 😜

Wil je affiliate marketing leren via YouTube? Bekijk dan deze video.

❌ Het hele verhaal wordt niet verteld 

Dit geldt natuurlijk niet voor alle Youtubers die video’s maken over affiliate marketing. Een groot deel belicht alleen de mooie kant van deze business en verteld er niet bij dat het even duurt om een doelgroep op te bouwen, je te maken krijgt met verschillende tegenslagen en adverteerders je kunnen afwijzen.

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: verdiep je grondig in affiliate marketing en laat je niet alleen leiden door een verhaal van een videomaker. Je moet het sowieso zelf uitvinden. 

✅ je verdient sneller je eerste commissie 

De meeste mensen die in een video uitleggen hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing, zoals Roy de Jong, maken gebruik van een social media platform, in plaats van een website. Je kunt met bijvoorbeeld TikTok veel sneller bezoekers krijgen, waardoor je eerste commissie eerder een feit is. Het is ook een gratis methode om mee te beginnen.

Dit is een heel belangrijk, omdat je met eigen ogen ziet dat het kan. Geld verdienen op het internet. Je krijgt vervolgens een motivatieboost en denkt als het goed is nooit meer aan opgeven. 

 ❌ alles moet uit jezelf komen 

Bij een cursus spar je ook met de kenner over je business via bijvoorbeeld een chat en kun je elke dag even de lessen openen om te kijken wat voor stap je vandaag moet zetten. Een blog of video is daarvoor veel te kort. Bovendien moet je veel zelfdiscipline hebben om te starten en het vol te houden als je een keer iets hebt bekeken of gelezen. 

Met andere woorden, met een cursus gaat het veel gemakkelijker 

Wat vind jij? Moet je een cursus kopen of alles via internetbronnen leren? Laat het weten in de reacties.

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *