Beginnen als affiliate

Bol.com affiliate programma – wat kun je ermee?

een techneut schrijft een code voor een programma

Table of Contents

bol.com heeft als een van de grootste webshops van Nederland ook een affiliate programma, wat houdt het in en is aanmelden de moeite waard?

Wat is het Affiliate programma van Bol?

Het affiliate programma van bol.com ziet er net even anders uit dan andere programma’s. Het bedrijf is namelijk niet aangesloten bij een groter affiliate netwerk, maar heeft zelf een software ontwikkelt waar affiliates zich bij kunnen aansluiten. Dit is voordelig voor jou, omdat je je alleen hoeft te focussen op de producten van Bol, en niet steeds denkt: zijn er nog andere leuke partijen in de zee? Scheelt tijd.

Is het slim om een affiliate van Bol te worden?

Dat hangt af van het onderwerp van je website, je strategie en wat je wilt verdienen. Dat laatste zit zo: je krijgt maximaal 7% commissie op een product van Bol. Er is voor iedere productgroep een verschillende commissie. 

Laten we zeggen dat je voor iedere aangebrachte klant gemiddeld 5,00 commissie krijgt. Je moet dan best veel commissies draaien op een dag om er een fulltime inkomen aan over te houden. Dit is niet erg. Affiliate van bol kan een mooie sidehustle zijn waarmee je ook door hard te werken duizenden euro’s per maand kan verdienen. Je moet er echter niet vanuit gaan dat dit meteen gaat gebeuren. Affiliate marketing is sowieso geen verdienmodel waarmee je snel rijk wordt. De teleurstelling zal toenemen als je eerst paar keer een commissie verdient van een euro. Je had je er immers meer van voorgesteld.

De producten van Bol moeten ook passen bij het onderwerp van je website. Ik kan met deze website over affiliate marketing alleen marketing boeken promoten, omdat dat past bij dit onderwerp. Lezers zullen gek opkijken als ik ineens link naar een koffiezetapparaat. En ja: zulke dingen gebeuren.

Ontwikkel een strategie waardoor je weet wat je gaat verdienen, welke producten je het beste kunt promoten en hoe je het beste jouw doelgroep helpt. Om het laatste gaat het. (natuurlijk)

Het leuke is dat affiliate marketing een langzaam groeiend verdienmodel is. Het maakt niet uit hoelang het duurt, als je door blijft gaan, zullen je inkomsten stijgen. Dit zie je bij Bol in de hoeveelheid uitbetalingen, die worden ieder jaar meer. Kassa!

via GIPHY

Krijg ik snel uitbetaald?

Snel wil ik niet zeggen – je krijgt pas uitbetaald als 50,00 aan commissies is goedgekeurd. Dit kan even duren. Maar: terwijl je wacht, groeit alles.

Wanneer kan ik het beste beginnen?

Bol heeft hier zelf een richtlijn voor – nieuwe affiliates worden geaccepteerd als ze 15 tot 20 blogs hebben staan op hun website. Dit is een mooi aantal om traffic vanuit Google te krijgen. Lees wat je moet doen als je verzoek is afgewezen. 

Je kunt natuurlijk eerst 17 blogs schrijven en je vervolgens aanmelden. Het is daarentegen verstandiger om een plan te maken voordat je aan geld verdienen denkt. Het plan bestaat uit de volgende ingrediënten.

Een onderwerp 

Je richten op een onderwerp met subonderwerpen is voor iedereen handig – Google begrijpt sneller je websites, jij weet waar je heen wilt met je website en bezoekers vinden producten die ze ook interessant vinden. Of zoals mijn held Henk de Haan zou hebben gezegd: het mes snijdt aan drie kanten. Zoek maar op. 

Een onderwerp is een paraplu waar de producten ondervallen die je wilt gaan promoten. Als je een deskundige bent op het gebied van hardlopen, promoot je de beste hardlooopschoenen, kleding en tape om steeds beter kunnen gaan lopen. Daar horen geen fitnesstoestellen bij, dat is voor een andere doelgroep. 

En als je dit pad blijft volgen, kun je alles aan elkaar koppelen met interne links – dat heeft een positief effect op je rankings. 

Content 

De uitspraak van Bill Gates is tegenwoordig nog steeds waardevol: content is king. Want door het produceren van veel content ga je ranken in Google. schrijf eerst eens een schema uit van 20 weken waarin je iedere week een nieuwe blog schrijft. Zoek daarnaast naar zoekwoorden die je doelgroep gebruikt, voeg er relevante producten aan toe en schrijven maar. 

Tip: kijk naar wat voor content je concurrentie maakt een schrijf blogs die beter zijn. Zo geef je Google een reden om jouw blog te laten ranken. 

Zorg voor een goede CTA 

Een CTA staat voor Call To Action en is een middel waarmee bezoekers makkelijker op jouw affiliate link drukken.

Een CTA bestaat in verschillende vormen en maten. Bovendien: die CTA die ik gebruik, hoeft niet perse voor jou ook te werken. 

Test de verschillende mogelijkheden en blijf dit doen, aangezien er altijd betere opties bestaan. Dit is niet altijd leuk om te doen, maar het helpt wel om het aantal conversies te laten stijgen. 

Doorgaan met proces 

Als je je eerste CTA hebt geplaatst, is het werk niet gedaan. Het werk is namelijk nooit af. Door te blijven bloggen en optimaliseren, wordt jouw affiliate steeds sterker. Zie je affiliate website als een plant; hoe meer water je geeft, hoe groter de plant uiteindelijk wordt.

Wees een waardevolle affiliate voor Bol 

Er zijn heel veel affiliates actief bij Bol, de een succesvoller dan de ander. Denk na over wat voor waarde jij kan bieden aan de webwinkel van ons allemaal voordat je een affiliate wordt. Want door dit uitgangspunt te hebben, lukt het om je de producten beter te promoten. 

Dit is het plan waarmee jij ook een affiliate van Bol wordt, die commissies scoort.

3 tips om meer uit het partnerprogramma van Bol te halen.

Heb geduld 

Het duurt even voordat je blogs bezoekers trekken. Raak daardoor niet ongeduldig. Je geduld zal beloond worden. Je moet je autoriteit alleen nog bewijzen aan de zoekmachines.

Vier je commissies 

Bij mij komen de commissies continu binnen. Toch is dit niet normaal en blijf ik er dankbaar voor. Om iedere commissie te vieren, heb ik een mijlpalen mapje op mijn telefoon waar ik soms doorheen ga om mezelf te zien groeien. 

Volg het proces 

Het plan hierboven is alles wat je nodig hebt om geld te verdienen als affiliate van Bol. Stick to the plan en de resultaten zullen komen.

Waar kan ik affiliate links vinden van Bol?

Als je inlogt op je partneraccount kun je je links activeren. Vervolgens ga je naar de gewone webshop en kun je rechts op het scherm je links maken. 

Waar zie ik wat mijn affiliate links opleveren?

Dit zie je ook in je account. Verder zie je ook het aantal orders, kliks, omzet, commissie en conversie.

Hoelang is de cookie geldig van Bol?

De cookie van Bol is 5 dagen geldig. Je kunt dus 5 dagen nadat iemand heeft gedrukt op jouw affiliate link een commissie verdienen.

Verder lezen?

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *