Beginnen als affiliate

Wat zijn de beste niches voor affiliate marketing + er een kiezen

Een kat in een stuk van de muur

Table of Contents

Een niche, dat moet je kiezen als je wilt beginnen met affiliate marketing. Vervolgens moet jezelf uitvogelen hoe je een positie inneemt in het affiliate landschap. Laat mij je daarbij helpen.

Wat je gaat leren

Wat een niche inhoudt, waarom er beste niches zijn en hoe je het beste een niche kiest en er een expert in wordt.

Ook beginnen met geld verdienen als affiliate?

Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie voor 47,00. Ik heb dankzij deze cursus geleerd hoe ik commissies kan scoren. Ik weet zeker dat jij ook door de lessen meer gaat verdienen.

Wat is een niche?

Met een niche wordt bedoeld dat je alleen een stukje van de markt aanspreekt. Je zou bijvoorbeeld een affiliate website kunnen maken over energie, vakanties en tuingereedschap, alleen weten bezoekers niet meer wat ze eraan hebben, en klikken dan niet door op je website of affiliate links.

En bovendien snapt Google er dan helemaal niets meer van. De zoekmachine zal je website hogere rankings toekennen als deze over een onderwerp gaat, want het algoritme kan je blogs beter categoriseren.

Daarnaast is het voor jou ook aantrekkelijker, omdat je altijd weet waarover je volgende blog moet gaan. Het schrijven gaat dan gemakkelijker.

Toch zie ik veel affiliates die alle kanten opgaan op hun website: ze schrijven de ene week over fitness en de andere over geld verdienen. Daar wordt niemand blij van helaas. Herken je jezelf hierin? Is niet erg. Zorg ervoor dat je een rode draad vindt in je content. Daar helpt deze blog je bij.

Waarom er beste niches zijn

Je kunt simpelweg in de ene niche meer verdienen dan in de andere door hogere commissies en zoekwoorden met meer zoekvolume.

Dit geldt voor deze niches:

Financieel – geld verdienen

Online geld verdienen is in opkomst en ermee beginnen wordt steeds laagdrempeliger, waardoor mensen starten met bijvoorbeeld crypto, affiliate marketing, verkopen op Bol en investeren. Een beginner zoekt altijd eerst naar informatie om een goede keuze te maken, en daar liggen kansen voor affiliates. Bijvoorbeeld ze door te verwijzen naar een platform als Bitvavo.

De markt voor geld verdienen is alleen erg breed – je doet er goed om je alleen te richten op bijvoorbeeld crypto. Er blijven dan genoeg ideeën voor het schrijfproces.

Gezondheid

Overgewicht is de grootste volksziekte van het moment. Dit is al een grote niche. Andere onderwerpen in deze niche zijn sporten, lifestyle en mediteren. Richt je pijlen op een subniche om minder last te hebben van concurrentie.

Consumentenproducten

Wat doen we als een product willen gaan kopen? Inderdaad – we gaan het googelen. Speel hierop in door alle onderwerpen te verwerken in blogs, zoals de iPhone.

Dagelijks willen veel mensen een iPhone kopen. Help ze zo goed mogelijk en de commissies komen jouw kant op.

Software

Software is prijzig, daardoor kunnen bedrijven een aantrekkelijke commissie geven, denk aan 30 tot 50 euro.

Daarbij komt nog dat er ook wederkerende commissies zijn te verdienen. Een reden voor veel affiliates om zich te mengen in deze markt.

Waarom de beste niches niet belangrijk zijn

Het is voor jou het beste om een niche uit te zoeken die aansluit op je expertise en interesse. Je kunt wel beginnen om software te promoten, maar dan kom je concurrenten tegen die het spelletje perfect kennen, terwijl jij alles nog moet leren.

Neemt niet weg dat je een van de bovenstaande niches kunt onthouden om later mee te starten.

Kies dus een niche waar je veel over weet en je interesses liggen. Dat laatste is belangrijk – het kan immers een tijd duren voordat de eerste successen zich aandienen, en in de tussentijd moet je wel steady doorbouwen om dat succes mogelijk te maken.

Pak een niche waarbij je ja antwoord op de volgende vragen:

  • Weet ik er voldoende over om mensen zo goed mogelijk te helpen?
  • Zou ik er een jaar over kunnen schrijven zonder er een 1 euro aan te verdienen?
  • Kost me het niet te veel moeite om me erin te verdiepen?

3 keer ja? Top! Tijd om aan het werk te gaan en de niche te gaan domineren.

Een man ftografeert

Vind zoveel mogelijk onderwerpen

Je website gaat alleen scoren als er een stortvloed aan content opstaat. Inspiratie voor content vind je door verschillende tools te gebruiken – Google, Ubersuggest en Answer the Public.

Verzamel ze in een bestandje en maak je klaar om jezelf te veranderen in een contentkanon.

Schrijf alleen content die goed is

Je wilt natuurlijk gaan ranken met je website. Hiervoor is goede content een vereiste. Goede content is behulpzame content – een lezer moet er wat aanhebben.

Daarnaast moet het niet volstaan met taalfouten, dat spreekt voor zich. Biedt de oplossingen aan voor een probleem en Google zal je belonen.

Wees consistent

Het grappige is dat je jouw concurrentie verslaat door consistent te zijn – iedere week weer een nieuw artikel plaatsen. Ook als je even geen zin hebt, of zonder een onderwerp zit.

Het is niet moeilijk om consistent te zijn: plan een dag waarop je gaat schrijven, geef jezelf een deadline en langzaam wordt het een gewoonte.

Uitbreiden

Je kunt zoveel meer doen om het maximale te halen uit je affiliate activiteiten, denk aan een kennisbank maken, YouTube video’s maken en interne links plaatsen.

Zo optimaliseer je het proces en help je je lezer nog beter – yes!

Geef nooit op

Het belangrijkste. 99% van de affiliates geeft op. De redenen zijn onbekend. Wat ik vaak hoor, is dat het te moeilijk is. affiliate marketing is ook niet makkelijk, maar het wordt wel continu makkelijker, omdat je:

  • Steeds beter begrijpt hoe je je doelgroep kan helpen
  • Je content een hogere plek verovert in de zoekmachine
  • De bezoekersaantallen stijgen

Het is niet zichtbaar, toch gebeurt het. Zie het als de mensen achter de schermen die ervoor zorgen dat de artiest perfect optreedt – je website is de artiest, je werkzaamheden de mensen achter de schermen. Ze kunnen niet zonder elkaar.

Samenvatting

Voor nu zijn de beste affiliate niches nog niet relevant voor je. Niet om lullig te doen, maar om je te helpen. Er liggen namelijk zoveel meer kansen als je jouw interesses en expertise verbindt aan een niche.

Hoeveel kan ik verdienen in een niche?

Dat hangt af van de hoogte van de commissie. Ik geloof wel dat je uit iedere niche een fulltime inkomen kan halen.

Hoe groot moet de niche zijn?

Richt je eerst op een onderwerp. Daarna kun je andere onderwerpen erbij betrekken.

Wat als het een kleine niche is?

Ook goed. Zolang je maar mensen kunt helpen, kun je geld verdienen.

Verder lezen?

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *