Affiliate website maken: technische skills zijn niet nodig

Affiliate website maken: binnen een dag mogelijk 

Table of Contents

Een affiliate website maken is slechts een kwestie van een paar uur vrij hebben en de juiste dingen doen. Maar wat zijn de juiste dingen en is het niet heel moeilijk om überhaupt een website te maken? Nee. Ik leg je alles uit waardoor je straks zelf aan de slag gaat.

Wat je gaat leren

Dat het maken van een affiliate website niet moeilijk is, hoe je een affiliate website kan maken en hoe je er een succes van maakt.

Affiliate website maken: hiermee moet je rekening houden

Het maken van een affiliate website begint al voordat je nog niets hebt gedaan. Want een affiliate website is pas een succes als er content opstaat dat een doelgroep helpt en verwijst naar de juiste producten. Daaruit volgen commissies. Dit bereik je als affiliate marketeer als je website het juiste onderwerp heeft.

Want door het juiste onderwerp lezen bezoekers jouw blogs langer en wordt de kans groter dat je geld gaat verdienen.

Maar hoe kies je het juiste onderwerp?

Je kan met elk onderwerp geld verdienen als je goede content erover maakt. Ik denk dat je alleen goede content kunt maken als je helemaal gepassioneerd bent over een onderwerp. Dan vind je het namelijk geen probleem om op een late avond weer achter de computer te kruipen, onderzoek te doen en lang te moeten wachten voordat de eerste commissie binnenkomt.

Ik denk dat het onderwerp al 50% het succes bepaald van je project. De andere 50% is op te delen in 25% voor goede content en 25% voor een snelle website. We starten vandaag met de laatste 25%.

Bekijk de onderstaande video om een niche te kiezen. En onthoud: kies een niche waar je met passie over spreekt. Anders ga je het waarschijnlijk niet volhouden.

Ik ga je nu mijn manier laten zien voor een affiliate website. Let op: mijn manier is anders dan dat je leert in de meeste cursussen. Ik maak namelijk mijn websites met Elementor Pro.

Wil je liever je een affiliate website maken met een andere tool? Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie om de software te gebruiken die Jacko Meijaard ook gebruikt.

Wat je eerst moet doen

Voordat ik laat zien hoe je een affiliate website maakt, wil ik zeggen dat ik klant ben bij SiteGround. SiteGround is een van de vele hostingbedrijven. Ik koos voor SiteGround nadat ik voor de zoveelste keer slecht werd geholpen door een servicemedewerker van een ander bedrijf. (Ik ga de naam van het bedrijf niet noemen, maar geloof me dat SiteGround de beste speler is) een andere goede optie is Cloud86.

Maar ik zeg: kies voor SiteGround, en hopelijk kies je ook voor SiteGround. 😉

Wat kost een website hosten bij SiteGround?

Een website hosten bestaat uit twee delen: een domeinnaam registeren en een hostingpakket afsluiten.

Een domeinnaam registeren kost 15,99 per jaar en een hostingpakket 155,88 per jaar.

In totaal kost een afiliate website je 171,87 per jaar.

Vind je dit te duur?

Haal er dan eens de kosten voor het uiteten, bier of kleding eraf en je hebt al een online business.

Bestel een domeinnaam en hostingpakket en dan zie ik je straks.

Als je hebt betaald, zie je dit scherm:

Het beginscherm van een WordPress website

Maak een account aan en log in. Wat je dan ziet is niet zoveel. Je website moet nog helemaal vanaf de grond worden opgebouwd.

En dat gaan we dus doen.

Ik gebruik hiervoor Elementor Pro. Dat is een betaalde tool en kost 50 euro per jaar. ja, je kunt ook een affiliate website maken met gratis tools, alleen maak je dan je website traag door de vele plugins die je downloadt.

Google wordt daar niet blij van, met als gevolg dat je rankings dalen. Jij wilt toch de nummer 1 positie in Google veroveren?

Gebruik dan Elementor Pro (of een andere betalende tool) om je website mee te bouwen. Wees alsjeblieft niet eigenwijs. Anders moet je in de toekomst weer allemaal dingen rechtzetten en daar heb je helemaal geen zin in.

Voor een affiliate website heb je deze pagina’s nodig: een homepagina, een over ons pagina en een plekje op je website waar je een overzicht van de blogberichten plaatst.

Ik laat je zien wat je nodig hebt voor deze pagina’s om je daarna aan het werk te zetten.

De homepagina

Ik zie vaak dat een homepagina erg ingewikkeld is gemaakt. Onnodig. Op een homepagina hoef je alleen te vertellen wat het doel is van de website en wat bezoekers erop kunnen doen. Bijvoorbeeld een e-book downloaden, contact opnemen en de blogs lezen. Plaatst het gedeelte voor de blogs altijd op de homepagina, omdat je bezoeker op zoek is naar content om te lezen.

Elementor Pro is verder een makkelijke tool. Je sleept namelijk blokken naar een plek waar je iets wilt creëren. Ik gebruik deze blokken zelf het meeste:

Hiermee maak ik een blogoverzicht, voeg ik afbeeldingen toe en zet ik titels neer. Hiervoor hoef ik alleen een blok naar de gewenste plek op de website te slepen.

Zo makkelijk is het.

Ik heb deze website binnen 5 minuten gemaakt. Omdat ik wist hoe het moest. Jij zult er langer overdoen, maar geen uren.

Dat is de kracht van Elementor.

Ditzelfde geldt voor de over ons pagina.

Verder kun je met Elementor de perfecte blog maken. Deze blog die je nu aan het lezen bent, bestaat uit een uitgelichte afbeelding, een stukje over de auteur, een inhoudsopgave en de blog zelf.

De blog stel je samen in de themebuilder. Als je dan al invult dat je een blog wilt maken, geeft Elementor al meteen suggesties om een blog mee te maken.

Bekijk deze video om te leren hoe je een volledige affiliate website maakt met Elementor Pro.

Je ziet dat een affiliate website maken niet moeilijk is.

Je hoeft alleen maar een paar handelingen te verrichten en je website is een feit.

Dit is nog maar het begin

Aan alleen een affiliate website maken heb je nog niks. Vergelijk het met een afgebouwd huis zonder meubels, daar wordt niemand vrolijk van.

Je plukt pas de vruchten van je website als er content opstaat, want content betekent scoren in Google en daardoor krijg je kliks op je affiliate links.

Met andere woorden: begin met het schrijven van content, alleen zo lukt het je om bijvoorbeeld rijk te worden met affiliate marketing.

Je hoeft gelukkig de succesformule niet zelf te vinden, andere succesvolle voorbeelden hebben al aangetoond hoe het moet.

Zo neem je hun plan over.

Content is de weg

Wat ik al zei: je moet content gaan creëren. Met content bedoel ik niet een paar blogjes, maar veel artikelen.

Je zult dus je mindset moeten veranderen van: ik schrijf om commissies te verdienen, naar: ik moet veel content creëren om mijn concurrentie te verslaan.

En de concurrentie valt altijd te verslaan als jouw content beter is dan die van hen.

Gebruikt mijn vier tips om je concurrentie te verslaan.

 1. Zorg voor betere blogs. Ga de diepte in, er valt immers altijd meer over een onderwerp te vertellen dan al staat op de eerste pagina van Google. Put hier motivatie uit om nog meer je best te doen. Ik vul bijvoorbeeld de blogs op beginnenalsaffiliate regelmatig aan om ze nog completer te maken en spelfouten- niet lekker lopende zinnen eruit te halen.
 2. Voeg video’s en afbeeldingen toe. Je zou alleen kunnen ranken op de blogpagina van Google. Dit is echter een te eenzijdige aanpak, want er liggen nog zoveel kansen. Deze kansen pak je door video en afbeeldingen toe te voegen. Zo verschijn je ook op de afbeelding en videopagina. Ranken maar!
 3. Publiceer teksten die lekker lezen. Voor de hand liggend, toch de belangrijkste factor om van je blogs een succes te maken. Met lekker lezen bedoel ik blogs die de aandacht van de lezer grijpen, of die jijzelf zou hebben willen gelezen. Vraag jezelf daarom voor publicatie altijd af; wil ik dit zelf ook lezen? Dit is de graadmeter om goed te schrijven.
 4. Schrijf iedere dag. Je wordt een betere schrijver/blogger door elke dag plaats te nemen achter je toetsenbord en te gaan schrijven. Hiervoor is harde discipline een vereiste. Leer hier hoe je van dagelijks schrijven een eitje maakt.

Dagelijks schrijven gaat overigens niet puur over affiliate marketing. Schrijf ook verhalen, gedichten of liedjes om je schrijfstijl te verbeteren.

Daarbij is er een ingrediënt belangrijk om lezers te krijgen op je blog.

Zoekwoorden

Mensen lezen je blog door een vraag in toetsen in Google. Deze vraag kan bijvoorbeeld zijn: hoeveel kost een website?

Vervolgens krijg je deze resultaten.

inspiratie voor zoekwoorden voor je in je blogs

Deze mensen schreven hun artikel met zoekwoord kosten van een website in het achterhoofd. Hierdoor kregen ze inspiratie en hadden ze een blog gepubliceerd dat de zoekmachines graag opnemen in hun zoekresultaten, omdat het een perfect antwoord is op de eerdergenoemde vraag.

Het grappige is dat jij ook op zulke pagina’s kan komen, het is immers een gratis manier om bezoekers te krijgen.

Daarvoor moet je erachter zien te komen met welke vragen jouw doelgroep zit om er vervolgens content over te maken.

We pakken het onderwerp affiliate marketing erbij. Deze opzet is te kopiëren naar iedere ander onderwerp.

In principe zijn SEO-tools niet nodig. Google is namelijk zelf een grote SEO tool die moeiteloos ideeën voor je genereert.

 De enige benodigde handeling is hiervoor de zoekbalk. Ik typ hierin affiliate marketing, en krijg vervolgens deze suggesties van Google zelf. 

Zo geeft Google je potentiële zoekwoorden

Dit is een enorme inspiratiebron – hier hebben mensen namelijk vragen over. Als jij deze kan beantwoorden, valt hierbij ook een product te promoten.

Een paar voorbeelden:

 • Uitleggen hoe PayPro werkt en daarbij de aanmeldlink van PayPro toevoegen
 • Vertellen welke andere affiliate websites er zijn en verwijzen naar een cursus van de websitemaker
 • Laten zien hoe Pinterest in combinatie met affiliate marketing werkt en daarbij een e-book aan te prijzen.

De mogelijkheden zijn eindeloos.

Note; je verdient sneller geld met affiliate marketing door je te richten op koopgerichte zoekwoorden, zoals:

 • Affiliate marketing revolutie kopen
 • Beste boeken over affiliate marketing
 • Goedkoopste hosting voor een affiliate website

De mensen die dit googelen hebben al besloten om te gaan kopen, terwijl iemand die zoekt op affiliate marketing en Paypro nog zoekende is. Dit wil niet zeggen dat je aan deze persoon geen geld kan verdienen, het is alleen wat lastiger.

Zo pak je die kansen ook

Promoot goede producten die aansluiten op je doelgroep

Promoot niet lukraak artikelen. Doe daarentegen gericht onderzoek naar wat voor product mensen zouden willen kopen.

Vergeet niet dat achter elke zoekterm een echt persoon zit die geholpen wil worden. Als het jou lukt om daar een goed product naast te zetten, stijgt de kans voor een conversie.

Interne links

Google kijkt niet alleen naar je tekst. Het aantal links is ook belangrijk. Over externe links wijd ik een aparte blog. Dat is ook een tandje ingewikkelder. Maar je hebt wel invloed op de interne links, die plaats je immers zelf.

Met interne links geef je namelijk aan dat lezers verder kunnen lezen. Google houdt hiervan en begrijpt daardoor ook beter je website – daaruit volgt een hogere ranking.

Probeer in iedere blog 3 tot 5 interne links te plaatsen. Ga niet over optimaliseren. Je ranking daalt mogelijk daardoor.

Consistentie

Zoals je al weet, red je het niet met een paar blogs. Blijven schrijven is de norm. Dit houd je vol door consistentie.

Consistentie is de vleugel waarop je vliegt naar je doelen met je website, anders gezegd: je blijft blogs schrijven die de bezoekersaantallen doen stijgen.

Blijf groeien

Je affiliate website is nooit af. Blijf daarom bouwen aan je website. Dit kun je doen op deze manieren:

 • Nieuwe blogs schrijven
 • De snelheid van je website verhogen
 • Blogs verbeteren
 • Werken aan een mailinglijst

De lijst gaat nog veel verder.

De belangrijkste manier om te blijven bouwen is door nooit op te geven. Dit is je verzekering dat je er uiteindelijk gaat komen.

Ik geef in deze blog echter geen tips om een affiliate website uit te bouwen tot een succes. Daarvoor kun je deze blogs lezen of volg de Affiliate Marketing Revolutie:

Wil je ook beginnen met affiliate marketing?

Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie voor 47,00. In deze cursus leer je van de beste affiliate marketeer hoe je het beste begint en een passief inkomen opbouwt. Zo verdien je geld wanneer je slaapt. 💪🏻😊

Samenvatting

Een affiliate website heb je al slechts in een paar stappen klaar. Vervolgens is het jouw taak om de website te vullen met relevante, goede content.

Hoe snel is mijn website zichtbaar in Google?

Dit duurt een paar weken tot een maand.

Hoe kan ik gratis een affiliate website maken?

Leer het in deze video.

Wat kan een affiliate website opleveren?

Honderden tot duizenden euro’s.

Verder lezen?

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *