Affiliate website maken: zo kan jij het ook

Affiliate website maken: binnen een dag mogelijk 

Table of Contents

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om meer te gaan verdienen als affiliate.

Een affiliate website maken is slechts een kwestie van een paar uur vrij hebben en de juiste dingen doen. Maar wat zijn de juiste dingen en is het niet heel moeilijk om überhaupt een website te maken? Nee. Ik leg je alles uit waardoor je straks zelf aan de slag gaat.

Affiliate website maken: hiermee moet je rekening houden

Het maken van een affiliate website begint al voordat je nog niets hebt gedaan. Want een affiliate website is pas een succes als er content opstaat dat een doelgroep helpt en verwijst naar de juiste producten. Daaruit volgen commissies. Dit bereik je als affiliate marketeer als je website het juiste onderwerp heeft.

Want door het juiste onderwerp lezen bezoekers jouw blogs langer en wordt de kans groter dat je geld gaat verdienen.

Maar hoe kies je het juiste onderwerp?

Je kan met elk onderwerp geld verdienen als je goede content erover maakt. Ik denk dat je alleen goede content kunt maken als je helemaal gepassioneerd bent over een onderwerp. Dan vind je het namelijk geen probleem om op een late avond weer achter de computer te kruipen, onderzoek te doen en lang te moeten wachten voordat de eerste commissie binnenkomt.

Ik denk dat het onderwerp al 50% het succes bepaald van je project. De andere 50% is op te delen in 25% voor goede content en 25% voor een snelle website. We starten vandaag met de laatste 25%.

Bekijk de onderstaande video om een niche te kiezen. En onthoud: kies een niche waar je met passie over spreekt. Anders ga je het waarschijnlijk niet volhouden.

Ik ga je nu mijn manier laten zien voor een affiliate website. Let op: mijn manier is anders dan dat je leert in de meeste cursussen. Ik maak namelijk mijn websites met Elementor Pro.

Wil je liever je een affiliate website maken met een andere tool? Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie om de software te gebruiken die Jacko Meijaard ook gebruikt.

Wat je eerst moet doen

Voordat ik laat zien hoe je een affiliate website maakt, wil ik zeggen dat ik klant ben bij SiteGround. SiteGround is een van de vele hostingbedrijven. Ik koos voor SiteGround nadat ik voor de zoveelste keer slecht werd geholpen door een servicemedewerker van een ander bedrijf. (Ik ga de naam van het bedrijf niet noemen, maar geloof me dat SiteGround de beste speler is) een andere goede optie is Cloud86.

Maar ik zeg: kies voor SiteGround, en hopelijk kies je ook voor SiteGround. 😉

Wat kost een website hosten bij SiteGround?

Een website hosten bestaat uit twee delen: een domeinnaam registeren en een hostingpakket afsluiten.

Een domeinnaam registeren kost 15,99 per jaar en een hostingpakket 155,88 per jaar.

In totaal kost een afiliate website je 171,87 per jaar.

Vind je dit te duur?

Haal er dan eens de kosten voor het uiteten, bier of kleding eraf en je hebt al een online business.

Bestel een domeinnaam en hostingpakket en dan zie ik je straks.

Als je hebt betaald, zie je dit scherm:

Maak een account aan en log in. Wat je dan ziet is niet zoveel. Je website moet nog helemaal vanaf de grond worden opgebouwd.

En dat gaan we dus doen.

Ik gebruik hiervoor Elementor Pro. Dat is een betaalde tool en kost 50 euro per jaar. ja, je kunt ook een affiliate website maken met gratis tools, alleen maak je dan je website traag door de vele plugins die je downloadt.

Google wordt daar niet blij van, met als gevolg dat je rankings dalen. Jij wilt toch de nummer 1 positie in Google veroveren?

Gebruik dan Elementor Pro (of een andere betalende tool) om je website mee te bouwen. Wees alsjeblieft niet eigenwijs. Anders moet je in de toekomst weer allemaal dingen rechtzetten en daar heb je helemaal geen zin in.

Voor een affiliate website heb je deze pagina’s nodig: een homepagina, een over ons pagina en een plekje op je website waar je een overzicht van de blogberichten plaatst.

Ik laat je zien wat je nodig hebt voor deze pagina’s om je daarna aan het werk te zetten.

De homepagina

Ik zie vaak dat een homepagina erg ingewikkeld is gemaakt. Onnodig. Op een homepagina hoef je alleen te vertellen wat het doel is van de website en wat bezoekers erop kunnen doen. Bijvoorbeeld een e-book downloaden, contact opnemen en de blogs lezen. Plaatst het gedeelte voor de blogs altijd op de homepagina, omdat je bezoeker op zoek is naar content om te lezen.

Elementor Pro is verder een makkelijke tool. Je sleept namelijk blokken naar een plek waar je iets wilt creëren. Ik gebruik deze blokken zelf het meeste:

Hiermee maak ik een blogoverzicht, voeg ik afbeeldingen toe en zet ik titels neer. Hiervoor hoef ik alleen een blok naar de gewenste plek op de website te slepen.

Zo makkelijk is het.

Ik heb deze website binnen 5 minuten gemaakt. Omdat ik wist hoe het moest. Jij zult er langer overdoen, maar geen uren.

Dat is de kracht van Elementor.

Ditzelfde geldt voor de over ons pagina.

Verder kun je met Elementor de perfecte blog maken. Deze blog die je nu aan het lezen bent, bestaat uit een uitgelichte afbeelding, een stukje over de auteur, een inhoudsopgave en de blog zelf.

De blog stel je samen in de themebuilder. Als je dan al invult dat je een blog wilt maken, geeft Elementor al meteen suggesties om een blog mee te maken.

Bekijk deze video om te leren hoe je een volledige affiliate website maakt met Elementor Pro.

Tot slot

Je ziet dat een affiliate website maken niet moeilijk is.

Je hoeft alleen maar een paar handelingen te verrichten en je website is een feit.

Ik geef in deze blog echter geen tips om een affiliate website uit te bouwen tot een succes. Daarvoor kun je deze blogs lezen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *