Affiliate website maken: de praktische handleiding

Affiliate website maken: binnen een dag mogelijk 

Table of Contents

Een affiliate website maken is voor iedereen weggelegd. Je moet alleen even weten wat je moet doen. Deze handleiding helpt je om in deze 8 stappen je eigen website te bouwen.

Is het moeilijk om een affiliate website te maken?

Nee, je hoeft namelijk geen technische hoogstandjes te kunnen om een affiliate website te maken. En: door de technologische ontwikkelingen kun je makkelijk een systeem gebruiken om je website mee te bouwen. Ik gebruik het systeem WordPress en Elementor Pro als tools in deze handleiding.

Als je de juiste stappen doorloopt, kun je binnen een uur je affiliate website maken.

Waarom het slim is om een affiliate website te maken

Tegenwoordig kun je op verschillende manieren een inkomen creëren dat passief draait. Daar is een affiliate website het beste voorbeeld van. Want je zet een website op, plaatst content en je affiliate links, en als je affiliate website bezoekers trekt, kun je geld verdienen.

Deze kleine uitleg laat zien wat er mogelijk is met een affiliate website. Zit je erover na te denken om een affiliate website te starten? Wacht niet langer en begin. Je maakt immers weinig kosten om deze asset op te starten.

Wat kost een affiliate website?

Een affiliate website kost voor mij 150. Ik host mijn website bij SiteGround. Dit is een hostingprovider die hogere prijzen rekent dan anderen. Ik vind dat je ook moet starten bij SiteGround aan je affiliate avontuur, je begint dan meteen goed.

Kies bewust voor een hostingprovider. Hierdoor bouw je altijd op een goede service. Dit zorgt voor een paar meer procent succes.

Een affiliate website kost geld. De kosten blijven vaak onder de 100,00. Maar je moet wel ervoor betalen.

Je kunt gratis met affiliate marketing beginnen door bijvoorbeeld Instagram te gebruiken.

Een website kost altijd geld. Maar het levert je ook geld op. 😏

Volg deze handleiding om je affiliate website te maken 🤩

Stap 1: registreer een domeinnaam

Je website heeft als eerste een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is de naam van je website. Je registreert een domeinnaam bij een hostingprovider. Dit kost 15,99 per jaar bij SiteGround.

Toets een idee in de balk, en je ziet of de domeinnaam beschikbaar is. Als deze beschikbaar is, leg je de domeinnaam vast voor een jaar.

Je kunt niet een domeinnaam registeren bij een hostingprovider, en je website bouwen bij een ander. Deze twee dingen moet je doen bij dezelfde hostingprovider.

Als je een domeinnaam koopt, heb je al de eerste stap gezet om een affiliate website te maken. 💪

Leer in de onderstaande video hoe je een goede domeinnaam bedenkt.

Stap 2: koop de hosting

Na de domeinnaam is het tijd om de hosting te regelen. Hosting is het zorgen dat je website in de lucht is en blijft.

Het hostingpakket voor een website kost 15,99 per maand, in de het eerste jaar krijg je een korting van 81% waardoor je 2.89 betaalt.

Bij dit hostingpakket zit alles om een eerste opzet te hebben van je website. Deze opzet is natuurlijk verre van ideaal. Daar gaan we aan werken.

Stap 3: kies een sitebuilder

Nadat je in hebt gelogd op je WordPress website moet je een sitebuilder kiezen om je website mee te bouwen.

Sitebuilders zijn een tool die je downloadt als plugin. Ik gebruik voor mijn affiliate websites de sitebuilder Elementor Pro om mijn website mee te bouwen. Elementor Pro kost 50,00 per jaar. Er is ook een gratis variant.

Een alternatief voor Elementor is Divi en Gutenberg.

Zoals je ziet, zijn er verschillende sitebuilders om een website mee te maken. Je moet toch er een kiezen.

Bekijk van iedere sitebuilder een video om te kijken of de techniek bij je past. Na afloop weet je welke sitebuilder het beste bij je past. Check hier een lijst van alle sitebuilders.

Er wordt ook in een video voorgedaan hoe je met een sitebuilder een website maakt. De stappen kun je gewoon. Heb je deze handleiding niet meer nodig. 😜

Investeer in een betaalde sitebuilder

Als je een gratis sitebuilder neemt, moet je verschillende plugins downloaden. Dit maakt je website op den duur trager. Terwijl een betaalde sitebuilder zorgt voor snelheid, en je hebt alles op een plek.

Stap 4: zet de instellingen goed

Je moet ook een paar instellingen goed zetten om je website op een goede manier te laten werken.

Zo zet je de instellingen goed:

de instellingen van een wordpress website goed zetten onder het kopje lezen

Ga naar instellingen en druk op lezen. Klik bij instellingen aan dat je een statische pagina wilt als hoofdpagina. Zo kun je makkelijker straks je website inrichten. Vervolgens vul je ook in welke pagina jouw homepagina wordt.

De rest volgt zich vanzelf in de instellingen. Maar dan kun je vooruit en staat de belangrijkste instelling goed.

Wat ook belangrijk is om de permalinks te zetten op berichtnaam. Je vult namelijk achter ieder bericht of pagina een naam. Als je de permalinks zo zet komt erachter iedere pagina de juiste benaming. Denk aan: jouwaffiliatewebsite.nl/home

Probeer niet te veel bezig te zijn met de instellingen. Dat hoeft niet. Deze twee dingen zijn de enige veranderingen die je met toepassen om te kunnen starten.

Maar bekijk de instellingen wel even, zodat je weet waar je wat kunt vinden. Een website is soms hetzelfde als een keuken.

Stap 5: leg de basis

Het grappige is dat je niet veel hoeft te doen om een affiliate website te maken die functioneert. De basis is voldoende.

De basis is een homepagina, gedeelte waar je je blogs toont, een contactpagina en over jou pagina.

Welke sitebuilder je ook kiest, je kunt binnen een minuut iedere pagina maken. Zo staat je website en kun je verder gaan bouwen.

Je moet nog een paar dingetjes doen, maar dan is het maken van je affiliate website voor nu af.

Stap 6: daarbij heb ik ook de do’s en dont’s voor je

Do’s

Zorg voor een goede structuur

Een goede website heeft een duidelijke structuur. De bezoeker weet waar hij iets kan vinden. Zorg daarom voor een overzicht. Denk aan je doelgroep: wat voor website zou hen het beste helpen om een antwoord te vinden op de vragen die ze hebben?

Meteen kunnen bloggen

Je moet gaan bloggen om bezoekers te krijgen op je website. Heb al tijdens het maken een idee voor je eerste, tweede en derde blog. Zo verdien je eerder geld met affiliate marketing.

Bouw interne links

Link de pagina’s op je website aan elkaar. Zo begrijpt een zoekmachine je website nog beter. En de bezoeker kan daardoor beter iets vinden op je website..

Dont’s

Je druk maken over het design

Ook al kun je geweldige designs maken met een sitebuilder, het gaat erom dat je een overzichtelijke website hebt. Dat is alles, meer niet.

De kleuren, vormen en effects zijn ondergeschikt. Je bezoeker zoekt straks informatie op je website. Je kunt deze informatie het beste geven als je website overzichtelijk is.

Een andere website kopiëren

Andere websites mogen bieden als voorbeeld. Neem ze echter niet over. Zo ben je een copycat. Je wordt er vervolgens snel uitgepikt.

Maak daarentegen een unieke website. Daar ben je ook trotser op. 😊

Overal je affiliate links plaatsen

Plaats alleen affiliate link als het waarde geeft aan je bezoeker. Het heeft dus niet zoveel zin om overal je affiliate link te plaatsen, in de hoop dat je kliks krijgt. Dat ziet er ook kansloos uit.

Stap 7: de inhoud van je website

Je eerste pagina

Met een pagina kun je echt vormgeven aan je website.

Ga naar het kopje pagina’s en klik op nieuwe pagina toevoegen.

Categorie

Je wilt natuurlijk je website indelen in categorieën. Je maakt een nieuwe categorie aan bij het kopje nieuwe categorie.

Je eerste bericht

Als je de rest hebt goed gezet, is het tijd om je eerste bericht te schrijven. Dit doe je bij nieuw bericht. Druk op publiceren als je er klaar voor bent om de blog met de wereld te delen.

Stap 8: plugins

Je hoeft niet veel plugins te downloaden om te kunnen werken met je website.

Je kunt het beste op begin deze plugins downloaden:

yoast

Dit is de plugin waarin je iedere pagina goed zet op je website en ervoor zorgt dat de SEO klopt. Je vult met deze plugin ook makkelijk de SEO titel, slug en meta omschrijving in.

Elementor

Dit is de sitebuilder die ik aanraad. Je kunt ook kiezen voor een andere sitebuilder. Die moet je ook downloaden als plugin.

Antispam bee

Deze plugin zorgt ervoor dat je geen reacties van bots op je blogs krijgt. Dat is namelijk best vervelend.

Zo maak je een affiliate website

Zo maak je dus een affiliate website. Ja, het is niet moeilijk, en je doet het zo.

Als je dit hebt gedaan, kun je lekker gaan bloggen, aanmelden bij een affiliate netwerk en producten promoten.

Maar het maken van een affiliate website is nooit af. Er is altijd wel iets dat verbetert kan worden.
Blijf daarom kijken naar verbeterpunten. Hiermee staat je business nog beter als een huis.

Verder lezen over affiliate marketing

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *