Beginnen als affiliate

Affiliate Programma Kiezen – Vind De Beste Partner

de banner voor de blog een affiliate programma kiezen

Table of Contents

Wanneer je gestart bent met affiliate marketing ga je je aanmelden bij affiliate programma’s. Maar bij welke programma’s kun je je het beste aanmelden, en hoe moet je kiezen?

Ken je producten

Allereerst gaat het niet om de affiliate programma’s maar om jou, omdat je affiliate programma moet vinden die passen bij je affiliate website.

Heb daarom eerst helder welke producten je wilt gaan promoten op je website. Als je dit namelijk weet, kun je heel gericht een affiliate programma kiezen. Je kunt immers makkelijk opties wegstrepen.

Dus: heb eerst voor jezelf duidelijk wat voor producten je wilt promoten voordat je je aanmeldt bij te veel programma’s.

Onderzoek de affiliate netwerken

Voordat je kunt kiezen voor een affiliate programma moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk. Nederland en België kennen talloze affiliate netwerken, die allemaal verschillende bedrijven vertegenwoordigen.

Ga daarom bij een affiliate netwerk naar de lijst die je kunt promoten, en kijk of er een bedrijf/producten bijzit dat je wilt promoten.

Als dit het geval is, is de kans waarschijnlijk ook groot dat er ook andere bedrijven zijn die je kunt promoten. Dit is goed nieuws voor jou, aangezien je nooit een product mag promoten op je website. Als dit affiliate programma ermee ophoudt, sta je namelijk met lege handen.

Het is daarom slim om vanaf dag 1 verschillende affiliate programma’s toe te voegen aan je website. Hiermee kun je verschillende producten tonen aan de lezer. Zo geef je een compleet overzicht waardoor de lezer makkelijker een keuze kan maken, en sneller een product koopt. Kortom: je moet eigenlijk niet een affiliate programma gaan kiezen, maar meerdere. Je werkt echter het beste voor stap voor stap. Dus meld je eerst aan voor de eerste.

Vervolgens wordt het makkelijker om je aan te melden voor andere programma’s. Zet dit op je to do list.

Zie je het voor je

Net zoals met het uitzoeken van een partner moet je het promoten van een affiliate programma voor je.

Het is belangrijk dat je een affiliate programma met volledige toewijding promoot. Daardoor krijg je meer kliks en commissies, en kan het bedrijf rekenen op actieve affiliates.

Als te veel affiliates een affiliate programma promoten met te weinig toewijding haalt het bedrijf er te weinig omzet uit, en sluit daarom het programma.

Dit voorkom je door je voor de volle 100% in te zetten – en het affiliate programma niet te vergeten. Dat gebeurt nog weleens als je te veel programma’s op je lijstje hebt staan.

verschillende lucifers in een doosje

Maak een plan

Nadat je een affiliate programma op het oog hebt, moet je een plan maken. Je wilt immers er zoveel mogelijk commissies mee verdienen.

Stel in een plan op welke producten je gaat promoten, en hoe je dat gaat doen. Daarmee bedoelen we de CTA.
De lezer moet namelijk drukken op een CTA. Anders verdien je geen commissies. We komen straks ook bij de CTA’s die je kunt gebruiken van het affiliate programma.

Want als je een plan hebt, kun je ook heel goed gaan testen: welke CTA werkt beter dan de andere.

Dit heet in marketingtaal A/B testen of splittesten. Bekijk in de onderstaande video hoe dit werkt.

Voor de aanmelding: maak een goede website

We zetten er bewust voor de aanmelding erbij omdat je aanmelding ook kan worden afgewezen. Dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Maak daarom eerst een complete website, denk hierbij aan:

  • Meerdere goede blogs
  • Een homepagina
  • Een over ons pagina
  • Contactpagina
  • Extra informatie, zoals referentie/reviews

Let daarbij op dat het een affiliate website wordt en geen verkoop-website. Je website moet een aanwinst zijn voor het affiliate programma. Dit gebeurt als je bouwt aan een merk dat zichzelf presenteert.

De afdeling marketing heeft daarnaast ook meteen door of je bouwt aan een merk of even snel geld wilt verdienen.

Het is daarnaast ook goed om vanaf het begin een zo specifiek mogelijke website te maken. De beoordelaar ziet hierdoor immers dat je bedrijf goed aansluit bij hun bedrijf – groen licht is vervolgens dichtbij.

Sommige affiliates doorlopen het omgekeerde proces: eerst een affiliate programma kiezen, en daarna bouwen aan een website. Zo werkt het niet.

Een bedrijf weet dan namelijk niet wat ze van je kunnen verwachten.

Kijk naar de commissie

We zitten in een commissiemarkt. Je genereert een inkomen door commissies binnen te slepen. De hoogte van deze commissies moet wel aantrekkelijk zijn, anders kun je beter een andere niche kiezen. Of je moet een complete website maken waarmee je verschillende productgroepen promoot.

Als de commissie echt aan de lage kant is, kun je beter een deurtje verder kijken. We helpen je daarmee later in deze blog.

Hoe zijn de reviews?

Affiliates helpen elkaar door reviews te schrijven over een affiliate programma. Bijvoorbeeld die van Bol.

Uit deze reviews kun je op maken of je ook je moet aanmelden of dat je beter kunt kijken naar een ander affiliate programma.

Zijn de banners voldoende en kun je eigen links maken?

Als een van de laatste acties ga je kijken naar de banners die een bedrijf aanbiedt die je kan gebruiken op je website.

Als je de banners onvoldoende vind, kun je ook altijd zelf je affiliate links maken, en deze plaatsen op je website.

Daarvoor moet wel de mogelijkheid zijn.

Anders kun je altijd nog het volgende doen.

Kijk ook naar het affiliate programma van de concurrent

Net zoals de consument hoef je niet meteen te kiezen voor een affiliate programma. Je kunt namelijk ook even verder kijken – wat de concurrenten te bieden hebben. Als ze immers betere commissies te bieden hebben, aantrekkelijkere banners of een langere cookietijd is het slim om te overwegen of je niet bij dit programma kan aanmelden.

Tot slot

Het is geen eenvoudig klus om je aan te melden bij een affiliate programma, en de juiste te kiezen. Daar gaat een secuur werkje aan vooraf.

Doorloop dit proces zorgvuldig om je eigen kansen op succes te vergroten.

Wat moet ik doen als ik gekozen heb?

Meld je aan bij het affiliate programma. De beheerders zullen je aanvraag in behandeling nemen en je goed of afkeuren.

Daar krijg je zo snel mogelijk bericht van.

Bij hoeveel affiliate programma’s kan ik me aanmelden?

Hiervoor staan geen limiet. Je kunt je aanmelden bij zoveel affiliate programma’s als je wilt. Of het slim is, is een tweede.

Moet ik een website hebben?

Dit hoeft niet bij ieder affiliate programma (zoals bij paypro), maar bij de meeste wordt wel een websitenaam gevraagd.

Verder lezen

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *