Wat is de juiste mindset voor affiliate marketing?

Mensen praten over een idee tijdens een presentatie

Table of Contents

Mindset is belangrijker dan het hebben van skills om succesvol te zijn met affiliate marketing. Het werken aan je mindset helpt je om betere resultaten te halen. Een slimme investering dus.

Wat je gaat leren

Is wat de definitie van een mindset is, hoe mindset en affiliate marketing samengaan en hoe je vandaag al je eerste succes kunt boeken met je business.

Ook beginnen met geld verdienen als affiliate?

Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie voor 47,00. Ik heb dankzij deze cursus geleerd hoe ik commissies kan scoren. Ik weet zeker dat jij ook door de lessen meer gaat verdienen.

Wat houdt een mindset in?

Mindset is een verzamelnaam voor de processen die in je hoofd afspelen. Zoals het vieren van je eerste commissie of het willen stoppen als je nog te weinig resultaat ziet.

Grofweg bepaal je met je mindset of je doorgaat of stopt.

Daarbij wil ik ook zeggen dat er geen goede of slechte mindset bestaat. Als je stopt met affiliate marketing is dat je goed recht. Weet alleen dat de winst op de lange termijn veel groter is. Daarom zeg ik altijd: keep going.

Bekijk deze video als je meer wilt weten over de technische kant van je mindset.

Waarom succesvolle affiliates dezelfde mindset hebben

De groep die het redt om echt succesvol te worden met affiliate marketing, bijvoorbeeld 10.000 tot 100.000 verdienen per maand en het ervaren van complete vrijheid, hebben een ding gemeen: onophoudelijke doorzettingsvermogen.

Affiliate marketing is een heavy verdienmodel: op het ene moment lukt alles en voel je je geweldig en op het andere moment zit alles tegen. Daar moet je mee om zien te gaan. Je moet het echt graag willen. Het helpt daarbij om het grotere plaatje te zien: je word beter als je doorgaat.

Ook al is dit heel moeilijk: als je stopt met je business weet je zeker dat de resultaten 0 zijn.

Hoe affiliate marketing en mindset samengaan

Goed, dit is een beknopte uitleg van wat affiliates met een ijzersterke mindset doen. Op YouTube kun je meer over de iron mindset vinden (de engelse benaming)

Maar er is meer dat je kunt doen om een affiliate mindset te creëren dan alleen doorzettingsvermogen aan de dag brengen.

Ik noem dit zelf de 100% mindset – volledig gaan voor je business, dat kun je hierdoor doen:

Zie affiliate marketing als een serieuze business

Je hoeft niet meteen je baan op te zeggen en het mag eerst een side project zijn. Je moet niet alleen denken dat je met een paar blogs al een volledig inkomen kunt genereren.

Dan wordt het niks. Werk hard aan je affiliate website. Dat is ook je enige kans om er een succes van te maken.

Dit is lastig, want je wilt dat in de eerste weken/maanden al de eerste successen komen. Als die vervolgens uitblijven is het lastig om vol gas als Max Verstappen door te gaan. Maar het moet wel. Anders wint de concurrentie het van je, dat moeten we natuurlijk niet hebben.

een vrouw werkt aan haar business

Wil je het 100%?

Ik stel deze vraag omdat je het alleen redt met 100%. Al doe je het voor 90%, je gaat het niet redden. Als je het 100% wil, betekent dat elke dag 100% inzet.

100% geven wordt makkelijker door dagelijkse werkzaamheden

Alles wat je elke dag doet wordt gemakkelijker.

Dit gaat er gebeuren als je iedere dag werkt aan je business:

 • Je website scoort beter in de zoekmachines
 • De eerste bezoekers worden de eerste 100, duizend bezoekers
 • Je eerste commissie is een feit. Als je al je eerste commissie hebt gescoord, worden het er nog meer
 • Je bent een stap dichterbij je doelen

Als je niet iedere dag werkt aan je business wordt het moeilijker. Je komt dan immers niet in de flow waardoor je je er echt tot moet zetten om te schrijven, nieuwe ideeën te bedenken en je doelen te bereiken.

Werk dagelijks aan je affiliate business voor betere resultaten

Hoe kan ik dagelijks aan mijn business werken?

Er is werk zat. 😉

Je kunt elke dag:

 • Een nieuwe blog schrijven
 • De kennisbank vergroten
 • De snelheid van je website vergroten
 • Oude blogs updaten

Deze werkzaamheden zijn gebaseerd op het boek Elemantaire gewoontes van James Clear. Hij beschrijft wat voor grote resultaten je kunt behalen als je dagelijks werkt aan een doel-project.

Luister naar James Clear om dit concept beter te begrijpen.

Groot denken

Affiliate marketing kan op het begin overweldigend zijn: je wilt je eerste commissies verdienen, maar je moet ook scoren in Google en goede blogs schrijven om dit te behalen. Het gevolg hiervan is dat je je focust op de kleine werkzaamheden, terwijl je groot moet denken om echt succes te bereiken met affiliate marketing. wanneer je de basisprincipes snapt, is het kwestie van herhalen, herhalen. Om dat echt goed te kunnen doen, moet je groot denken, daardoor heb je een stip op de horizon om naartoe te werken.

Met groot denken bedoel ik je droominkomen. Wat heb je nodig om iedere maand rond te komen?

Schrijf het op en denk er dagelijks aan.

Bedenk geen redenen waarom jij je droominkomen niet zou kunnen realiseren. Als anderen het kunnen, kan jij het ook.

Werk harder dan de rest

Je moet harder werken dan alle andere affiliates om ze te verslaan. Weet je nog het lijstje met dagelijkse werkzaamheden die je kunt doen. Doe dat keer 10, en verdiep je in de kans om je business te laten groeien. Hard werken is de enige manier om de nummer 1 te worden. Een lui persoon wordt dat nooit. Bovendien: word je continu beter door hard te werken. Be a warrior.

via GIPHY

Vier ieder succes, hoe klein ook

Ik heb het in deze blog gehad over de grote successen: 10K, 100K verdienen per maand. Dat ga je natuurlijk niet in een dag verdienen. Was het maar waar.

Je gaat zulke bedragen verdienen door voortdurend kleine mijlpalen te behalen. De kleinste vorderingen zijn al een succes, zoals:

 • Een domeinnaam registreren
 • Je eerste blogs schrijven
 • De eerste bezoeker verwelkomen
 • En ga zo maar door

Je moet deze successen niet vergeten, omdat je je doelen nog niet hebt gehaald. Je doet jezelf dan namelijk zwaar te kort. Als je om bijvoorbeeld het schrijven van je eerste blog juicht, krijg je energie en motivatie om door te gaan en je ziet wat je al hebt bereikt. Daarop mag je terecht trots zijn.

Samenvatting

De juiste mindset voor affiliate marketing bestaat uit verschillende factoren. Ga aan de slag met elke factor en ontwikkel iedere dag een betere mindset. Wat er dan gebeurt is complete magic.

Waar kan ik meer informatie vinden over een affiliate mindset?

Bij Jacko Meijaard. Hij legt namelijk uit in de Affiliate Marketing Revolutie hoe je de beste affiliate mindset krijgt.

Hoelang duurt het om een sterke mindset te krijgen?

Gemiddeld een maand. Het leuke is dat je altijd je mindset nog sterker kan maken.

Staat een sterke mindset ook voor meer succes?

Nee. Maar het succes is opkomst doordat je er bijvoorbeeld hard voor werkt.

Verder lezen?

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *