Affiliate marketing voorbeeld: laat je door deze website inspireren

Affiliate marketing voorbeeld: laat je door deze website inspireren

Table of Contents

We kunnen voor een affiliate marketing voorbeeld alleen maar wijzen naar een website: soChicken. We vertellen aan je waarom dit instituut de illustratie is van succesvol en wat je ervan kan leren.

Waarom is soChicken een instituut?

Omdat de website jaarlijks 12 miljoen bezoekers trekt. Neem dit even in je op als inspiratie waar jouw website over enkele jaren ook kan staan door puur consistent te bloggen op de juiste manier.

De website gaat over persoonlijke ontwikkeling in de breedste zin, want Jelle Hermus, de bedenker van dit project schrijft over:

  • Gelukkig zijn
  • Gezond zijn
  • Vrij zijn
  • Liefdevol zijn
  • Bewust leven

Hierdoor spreekt hij een ruime groep aan die toch hetzelfde hopen te behalen: groeien. We laten nu 9 dingen zien die je van soChickens succes opsteekt.

De homepage van soChicken
De homepage van soChicken

Wees grenzeloos waardevol

Veel affiliate marketeers redeneren als volgt: ik moet zo vaak mogelijk mijn affiliate link onder de aandacht brengen om een commissie te scoren. Dit is niet de goede instelling, omdat je dan de bezoeker wegjaagt in plaats van wegwijs maakt.

Stel je eens voor dat je vandaag een schoenenzaak binnenloopt en de verkopers stormen meteen op je af om hun producten aan te prijzen, dan ga je toch meteen weer weg?

Toch zijn deze handeling vaste prik binnen de affiliate marketing wereld.

Ons perfecte affiliate marketing voorbeeld beschrijft eerst de oplossingen om bijvoorbeeld beter te sparen en beveelt onderaan een blogbericht een drietal boeken aan die een lezer verder helpen. Lekker bezig Hermus!

Maak content waar mensen graag naar toe linken

Een onderdeel van een Seo strategie is om te linken naar een andere website die relevant is voor jouw onderwerp. Alleen moet het een kwalitatieve verwijzing zijn om je posities te verbeteren binnen de zoekmachines.

Dat soChicken 29.994 backlinks heeft (het aantal heeft inmiddels ruim de dertig duizend aangetikt wanneer je dit leest) is het resultaat van je artikelen op een manier opstellen waar iedereen blij van wordt. Dat komt door de schrijfstijl van Jelle Hermus dat leest als een lijstje met een aantal punten, waarnaar iemand bij het laatste aspect aan de slag kan.

Start met e-mailmarketing

Wanneer er een e-maillijst ontstaat, ben je verzekerd een terugkerende klanten. Bovendien hoeft hiermee beginnen niet moeilijk te zijn, twee balkjes met een om een naam in te vullen en een voor het e-mailadres is al voldoende. Hiervoor zijn bovendien vele gratis plugins beschikbaar.

Vergeet de commerciële insteek

De zoektermen review, goedkoopste en beste zijn populair onder internetondernemers, vanwege de koopintentie die gebruikers hebben.

Dit affiliate marketing voorbeeld publiceert daarentegen amper stukken met deze insteek. Want het draait niet om meer geld verdienen, maar mensen ondersteunen meer uit hun leven te halen, blijkt uit een interview met Schrijfvis.

Anderzijds licht Jelle Hermus in hetzelfde interview toe dat hij door veel tips, strategieën en persoonlijke ervaringen te delen goed kan leven van zijn blog.

Dus onthoudt: hoe meer je geeft, hoe meer je daarvoor uiteindelijk zult terugkrijgen. En andersom is spijtig genoeg eveneens het geval.

via GIPHY

Begin met YouTube

Even een chronologisch feit: soChicken zag het levenslicht in 2004, het jaar waarin Apple de iPod mini lanceerde. Wat we hiermee willen aangeven: we leven op het moment van schrijven in 2022, een sprong in de tijd van ruim 18 jaar. Hierdoor zie je wat mogelijk is met consistentie en een bezoekersstroom opbouwen vanuit Google. We begrijpen daarbij dat je niet zoveel zin hebt om datzelfde tijdsbestek te investeren, dus raden we aan om een YouTube kanaal te starten, omdat je daar binnen een dag al rankt op interessante zoektermen.

Op YouTube deelt Jelle Hermus door middel van video zijn adviezen en daardoor spreekt hij een nieuwe doelgroep aan en voegt hij de video’s in een artikel om een plekje te pakken op meerdere videopagina’s, oftewel: een weg aanboren om mensen te assisteren.

Zoals over Zelfkritiek verminderen:

Praten over je leven in een podcast

Mensen zijn altijd geïnteresseerd in persoonlijke verhalen, daarom veroveren de podcasts in raptempo een positie naast de andere mediums.

Jelle Hermus die bovendien een van de eerste Nederlandse podcastmakers is, gebruikt deze aanpak om met een vriendin te praten over allerlei onderwerpen uit hun levens. Je moet daarbij denken aan Mentale gezondheid verbeteren:

Denk groot

There is always room in your life for thinking bigger, pushing limits and imagining the impossible.

Tony Robbins

Affiliate marketing is een van de verdienmodellen geworden waarmee Jelle Hermus zijn boterhammen ruimhartig belegt.

Hierom is soChicken het beste voorbeeld van Affiliate Marketing, aangezien de website een leeromgeving, cursussen en boeken telt die positieve recensies mogen bijschrijven. Maar ook deze zelfhulp auteur begon ooit eens achter een laptop met een project dat uitgroeide tot de autoriteit met eigen producten.

Kortom: schets een toekomstbeeld voor jouw affiliate business waarin de zaken die nu onbereikbaar lijken een doodnormaal deeltje zijn in een groter geheel.

Draag een doel uit

Door een doel voorop te stellen, zullen mensen je onthouden en daardoor vaker websites intypen, met meer commissies als gevolg.

Omdat mensen in jouw way of life een oplossing zien voor hun vragen. We noemen dit de why en raden we aan om te luisteren naar de uitleg van Simon Sinek over een van de redenen waarom succes bij onszelf ligt.

 soChicken is kortgezegd de plek waar jij altijd inzichten te verwerven.

Wil je ook succesvol worden met Affiliate Marketing?

Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie voor 47,00. Je leert namelijk door uiteenlopende video’s hoe je je droomleven leidt dankzij dit zakenmodel.

 Verder lezen?

Over ons

Over ons

Hey! Wat leuk dat je onze website bezoekt. We hopen je te inspireren om te beginnen met affiliate marketing. Stuur ons een bericht als je vragen hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *