Affiliate marketing voor dummies: leer dit verdienmodel kennen

de banner voor de blog affiliate marketing voor dummies

Table of Contents

Ik ben een voorstander van de dummies serie, omdat ze een goede uitleg geven voor starters. Ik wil daar 5 voorbeelden aan toevoegen, waardoor je meteen de essentiële kennis hebt voor affiliate marketing.

Je bent een promoter

Dat is je enige taak. Je staat daarmee aan de voorkant van de keten. Het inpakken van pakketjes, de voorraad bijhouden en de administratie regelen, ligt in de handen van anderen. Het is alleen jouw taak om de producten onder de aandacht te brengen. Hierdoor moet je gaan denken en werken als iemand die goed kan vertellen en schrijven over een product. Steek vanaf de eerste minuut tijd in het leren van deze skills. Leer hier hoe je dat doet.

Het is hard werken

Bij sommige mensen bestaat het beeld dat je vanaf dag 1 slapend rijk wordt met affiliate marketing. Rapper Boef schreef een nummer over slapend rijk worden. De waarheid is dat je met affiliate marketing eerst hard moet werken voordat je kunt gaan dromen over geld.

Luister dus nooit naar de mensen die zeggen dat je snel en makkelijk geld gaat verdienen. Dat is onzin. Je kunt wel veel geld verdienen met affiliate marketing, maar eerst is het tijd om te werken. Volg het advies van Elon Musk op.

Het is geen volledig passief inkomen

Nog zo’n hardnekkige mythe die rondgaat. Affiliate marketing is passief doordat je geen werkzaamheden hoeft te verrichten als er een sale binnenkomt. Daarnaast moet je echter wel hard werken om bijvoorbeeld je website op orde te houden, nieuwe onderwerpen om over te schrijven verzinnen en nieuwe CTA’s te schrijven. Voel je al de noodzaak om aan de slag te gaan? Kortom, affiliate marketing kent een passief deel, maar de winnaars onderscheiden zich van de verliezers door erg actief te zijn.

Waardevol zijn is het belangrijkst

De meeste beginners storten zich op de ambitie om geld te verdienen. Daar gaat het echter niet om. Waar het wel omgaat is dat je waardevol bent. Want door waardevolle content te plaatsen, zul je meer bezoekers krijgen, waarvan je alle vragen beantwoordt.

Het is dus een denkfout om je pijlen te richten op geld verdienen. De affiliates die het meeste verdienen weten dat waardevol zijn gelijk staat aan geld verdienen. Klim weer in de pen om de waardevolste speler in je markt te worden. Eerst de waarde, daarna het geld.

Je bent van afhankelijk van anderen

Affiliate marketing klinkt als een verdienmodel met veel vrijheid, maar je bent eerlijk gezegd erg afhankelijk van anderen.

Je promoot immers een product van iemand anders, als deze persoon besluit om te stoppen met deze campagne heb je niets meer.

Ook word je niet voor iedere campagne toegelaten. Kom hier snel overheen en ga verder.

Je bent als affiliate een spil tussen diverse partijen. Zekerheid heb je echter nooit. Leer hier mee om te dealen.

Dit is wat je als dummie moet weten over affiliate marketing. Je bent al eigenlijk geen dummie meer, omdat je op de hoogte bent van de punten die de meeste invloed hebben op jouw carrière als affiliate.

Meer leren over affiliate marketing

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *