Affiliate marketing voor beginners: dit moet je weten

Affiliate marketing voor beginners: dit moet je weten

Table of Contents

Affiliate marketing is een heerlijk verdienmodel waar iedereen mee kan starten. Toch zijn er een aantal zaken die je moet weten als beginner voordat je je eigen online business start.

Affiliate marketing is moeilijker dan je denkt

Er worden door verschillende bloggers en social media accounts vertelt dat affiliate mareting zo ontzettend makkelijk is en dat jij er ook binnen een paar maanden tienduizenden euroā€™s meegaat verdienen.

Dat gaat niet gebeuren. Dit kan echter wel gebeuren op de lange termijn, maar daarvoor moet je eerst de benodigde skills ontwikkelen om van affiliate marketing een makkelijk verdienmodel te maken.

Kortom: geef jezelf de tijd om deze high income skill te leren. Als je dat doet, is the sky the limit. šŸš€

Er is een groot verschil in zoekwoorden

De zoekwoorden die je gebruikt bepalen of je veel of weinig commissies gaat scoren.

Stel je hebt een website over reizen in Italiƫ, dan zijn er veel verschillende zoekwoorden om uit te kiezen, denk aan de leukste steden in Italiƫ, hoeveel hotels zijn er nog beschikbaar in Rome en vliegtickets kopen Italiƫ.

Mensen willen alleen bij het laatste zoekwoord (vliegtickets Italiƫ kopen) daadwekelijk de portemonnee trekken.

Dit wil overigens niet zeggen dat je met de andere zoekwoorden geen geld kunt verdienen, het is alleen een stuk lastiger.

Het verschil tussen de zoekwoorden noemen we informatie en koopgerichte zoekwoorden. Leer in dit artikel daar meer over.

Kies nu niet alleen voor koopgerichte zoekwoorden, je wilt een website bouwen die een hele doelgroep aanspreekt. Soms zijn dat mensen die geĆÆnformeerd willen worden en soms zijn dat mensen die willen kopen.

Een goede regel hiervoor is om de ene week een blog te schrijven gericht op een informatief zoekwoord en de andere week op een koopgericht zoekwoord.

Een infographic over wat beginners moeten weten over affiliate marketing

Het aantal woorden is niet relevant

Als je begint met affiliate marketing sta je snel stil bij de vraag: hoelang moeten mijn blogs zijn?

Volgens de experts scoort langere content beter (lees 1500 tot 2000 woorden)

Google ontkracht dit en zegt dat het aantal woorden geen rankingfactor is.

Zet daarom de laatste punt op de plek waar jij vindt dat die nodig is. Dit kan zijn bij 500, duizend of tweeduizend woorden.

Het gaat erom dat je de lezer zo goed mogelijk helpt en waarde geeft, niet om zoveel mogelijk woorden op papier te krijgen.

Als je dat principe voor ogen houdt tijdens het schrijven, merkt Google dit op en zal vervolgens bezoekers naar je doorsturen.

Maar waarom zie ik dan langere content beter scoren?

Het klopt dat op veel zoekwoorden langere content scoort. Dit betekent echter niet dat jij hetzelfde aantal woorden moet aantikken.

Google kijkt alleen naar de kwaliteit, niet naar de kwantiteit.

Bovendien wordt het algoritme van Google constant geĆ¼pdatet waardoor vroeg of laat langere content kritisch onder ogen wordt genomen. Want in langere blogs zie je veel herhaling in inhoud.

Daar wordt een lezer nooit blij van.

Investeer in een website, niet in social media

Een website is van jou en zal altijd van je blijven. Dit is de voornaamste reden waarom ik iedereen afraadt om met social media te starten. Het is anderzijds wel een gratis manier om te beginnen, en je kunt er relatief snel geld mee verdienen.

Een andere reden is dat je met een website continu commissies kan verdienen door een artikel dat je bijvoorbeeld 2 jaar geleden hebt geschreven.

Je hoeft daarvoor alleen de domeinnaam en hostingpakket te blijven betalen. Dit is waarom ik affiliate marketing een geweldig verdienmodel vind.

Aan matige content heb je niets

Google pakt alleen de beste blogs voor een zoekterm om te tonen in hun zoekresultaten. Met andere woorden: je gaat het niet redden als je een beetje blogt in de hoop om veel bezoekers te krijgen. Dat gaat niet werken. Je blog moet goed zijn.

En natuurlijk schrijf je niet vanaf de eerste dag de allerbeste blogs, maar wat je wel meteen kan doen, zijn waardevolle blogs schrijven.

Dit zijn de kenmerken van waardevolle blogs:

  • Ze helpen de lezer om hun probleem op te lossen (daarom gebruiken ze Google)
  • Er staan haast geen spelling of grammaticafouten in
  • Hebben verwijzingen naar andere blogs en/of producten
  • Zijn mooi vorm gegeven door afbeeldingen en videoā€™s

Als je blogs beschikken over deze kenmerken heb je het goed gedaan.

Je content moet goed zijn

Consistentie is je grootste vriend

Consistentie is de shortcut naar het succes. Door consistent te zijn, word je automatisch een goede informatiebron waarnaar je hogere posities toebedeeld krijgt in de zoekmachines.

Consistentie is voor de meeste affiliates lastig, omdat ze denken na een of twee weken keihard content te maken: het is er nu niet, dus zal het er nooit zijn.

En dat is verkeerd gedacht, want het succes is opkomst. Je moet echter doorgaan om het succes te grijpen.

Dat zie je in de onderstaande afbeelding goed

De kracht van consistentie

Slotsom: je eerste commissie is dichterbij dan je denkt, je moet alleen richten op content creƫren om deze sale te verzilveren.

Het is alleen jou versus jou

Dat er te veel concurrentie is om te beginnen met affiliate marketing is onzin. Iedereen moet een hoge positie in Google continu verdienen door hun websites te blijven updaten.

Als jij je website blijft optimaliseren, zal je vanzelf de hoogste posities in Google pakken. Het is dan jouw taak om deze vast te houden.

Ik bedoel dat er geen concurrentie is, behalve jijzelf. Aangezien jij de hoogte van je succes bepaalt door bezig te blijven of te stoppen.

Ik vind de mening van Tim Stodz over dit onderwerp erg goed:

Je wordt sneller succesvol door een cursus te volgen

Ik raad iedereen die wil beginnen met affiliate marketing om een cursus te volgen, in het bijzonder de cursus Succes Met Affiliate Marketing 99,00. Het is namelijk de beste cursus.

Omdat deze cursus perfect is voor beginners, je leert immers:

  • Hoe je kunt starten met affiliate marketing
  • Wat ervoor nodig is om succesvol te worden
  • Hoe een succesvolle affiliate website eruitziet
  • Welke stappen je moet doorlopen om ook succesvol te worden

Door deze cursus zet je de eerste stappen om een stroom aan commissies op te zetten.

Meld je aan en leer hoe deze online business in elkaar steekt.

Verder lezen:

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *