Beginnen als affiliate

Affiliate marketing revolutie 5.0 review: wel of niet volgen?

de banner voor de blog Affiliate marketing revolutie 5.0 review

Table of Contents

Als je wilt beginnen met online geld verdienen (of je inkomsten wilt verhogen), denk je er waarschijnlijk over na om de Affiliate Marketing Revolutie te volgen om makkelijker je eerste succes te boeken. Maar is dat wel zo, of is het een verspilde investering? Ik zoek het uit in een review.

Laatste update: 6-12-2023

Wie zit erachter de Affiliate Marketing Revolutie?

De bekende naam achter de Affiliate Marketing Revolutie is Jacko Meijaard. Jacko Meijaard is een internetondernemer uit Zeeland en kwam op achttienjarige leeftijd in aanraking met affiliate marketing. Nu is hij een dertiger die miljonair is geworden door zichzelf te ontwikkelen als affiliate marketeer. Een unicum, want het lukt maar weinig mensen om echt grote resultaten te behalen met dit verdienmodel, blijkt uit dit artikel. Nu wil hij jou helpen om ook succesvol te worden met zijn cursus.

Jacko Meijaard
Jacko Meijaard

Waarom is het Jacko Meijaard wel gelukt?

Ik denk doordat hij niet bang was om te falen, en als hij toch faalde, altijd weer opstond en het opnieuw probeerde. Dit is bovendien de achtergrond van iedere succesvolle ondernemer. Jacko maakt over dit principe ook een video in 2022.

Kortom: als je wilt beginnen met affiliate marketing is het belangrijk om niet bang te zijn om fouten te maken. Dat hoort er namelijk bij. De rij aan succesvolle mensen die eerst keihard hebben gefaald is immers lang, maar het is een inspirerend rijtje.

Wat verdient Jacko Meijaard?

Op het moment van schrijven, verdient Jacko Meijaard ruim een ton per maand. Dit is meer dan een miljoen euro op jaarbasis. Daar gaat helaas nog belasting van af.

via GIPHY

Hoeveel kost de Affiliate Marketing Revolutie?

47,00. Hiervoor krijg je levenslange toegang, dat betekent dat je niet extra hoeft te betalen voor toekomstige updates.

Word ik ook succesvol als ik de cursus volg?

Deze garantie heb je niet. Nu hebben ruim 20.000 mensen de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd en slechts een handjevol mensen heeft nu een inkomen dat meer is dan Jan Modaal.

Hiermee wil ik niet zeggen dat het voor jou onmogelijk is om ook zulke resultaten te behalen. Maar het is ook niet makkelijk.

Met andere woorden: jij hebt zelf in de hand of je succesvol gaat worden met affiliate marketing. De Affiliate Marketing Revolutie is bovendien de perfecte plek om te leren wat je moet doen om duizenden euro’s per maand te gaan verdienen. Succes is dus een lifestyle.

80% of Success is Showing Up

. Woody Allen

Waar bestaat de Affiliate Marketing Revolutie uit?

Het is een complete training door deze modules.

 • Module 1: Welkom bij de AMR 5.0
 • Module 2: wat is affiliate marketing en hoe werkt het?
 • Module 3: inspiratie en motivatie
 • Module 4: domeinnaam bedenken, vastleggen en een website maken
 • Module 5: aan de slag met Marketheme
 • Module 6: je website opzetten
 • Module 7: zoekwoordenonderzoek en teksten schrijven
 • Module 8: bericht publiceren
 • Module 9: SEO toevoegen
 • Module 10: je website goed inrichten aan de achterkant
 • Module 11: affiliate marketing met TikTok en Instagram

Ik ga iedere detail behandelen, dus het wordt best een lange review. Maar dan loop je ook geen informatie mis.

En anders ben je straks een kenner van de Affiliate Marketing Revolutie. 😊

Ik begin bij de eerste module

De eerste module van de affiliate marketing revolutie
De eerste module

Dit is een welkomstwoord van Jacko Meijaard aan jou. Je krijgt hiermee een overzicht van de training en weet meteen waar je je kunt aanmelden als je:

 • Een domeinnaam registreert
 • Op zoek bent naar een affiliate netwerk
 • Start met e-mailmarketing

Daarnaast laat Jacko ook zien wat er nog verder bij de Affiliate Marketing Revolutie zit: een community en verdere mogelijkheden, zoals de 10K Club.

Koop je straks de cursus en ben je toch niet helemaal tevreden? Dan krijg je altijd je geld terug. Er is dus geen enkel risico.

Mijn mening over deze module

Ik vind het een goede module, omdat je direct actie kunt ondernemen, in plaats van eerst een lang en dradig verhaal aan te moeten horen over de reden waarom Jacko dit doet. Je kunt gewoon meteen van start gaan en daadwerkelijk geld verdienen op het internet. En geloof me: er bestaat geen beter gevoel dan dat. Je hebt dan je eigen passieve inkomen gecreëerd.

via GIPHY

Module 2: wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

De module voor degene die nog niet helemaal op de hoogte is van affiliate marketing. Jacko laat praktische voorbeelden zien van affiliate marketing, zodat jij meteen inspiratie krijgt voor een affiliate website.

Het leuke aan deze module is dat je vrijwel meteen begint met je affiliate business, door bijvoorbeeld een domeinnaam vast te leggen. Daarnaast bespreekt Jacko welke affiliate netwerken er zijn om producten te vinden en te promoten, en doet hij voor welke criteria hij gebruikt om een product te gaan promoten. Een handige spoedcursus als je nog niet alles weet over affiliate marketing.

Mijn mening over deze module

Een fijne module als je het lastig vindt om een plan te maken voor je affiliate business. Je kunt na deze module al dromen over de producten die je wilt gaan promoten.

Module 3: inspiratie en motivatie

Module 3
Module 3

Je kunt niet zonder te groeien als mens succes hebben met affiliate marketing. Dat komt doordat je andere dingen moet gaan doen. Het mooiste voorbeeld daarvan is niet meer blijven hangen in de kroeg in het weekend, maar gaan bouwen aan je business. Weinigen doen dit en daarom zijn er ook maar weinig mensen echt succesvol ergens in. Deze mensen zijn immers bereid het werk te doen dat anderen niet zijn bereid. Kortom: het gaat erom dat je de juiste mindset hebt. De tweede module is bedoeld om de juiste mindset te kweken aan de hand van enkele principes.

De principes gevormd in deze video’s

 • Het is mogelijk
 • Denk niet in kosten
 • Behoud je focus op een website
 • Stel regels aan jezelf
 • Geen tijd hebben
 • Nieuwe gewoontes aanleren
 • Kijk niet van dag tot dag
 • Maak het jezelf niet te moeilijk
 • Onderneem actie

Het is mogelijk

Affiliate marketing is een bijzonder verdienmodel, want het is een verdienmodel waarmee de meesten vooral mislukken. Sorry, ik wil je niet demotiveren met deze woorden. Jacko wil je daarentegen laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om grote bedragen te verdienen. Als bewijs hiervoor interviewde hij enkele cursisten van hem, die nu een behoorlijk fijn salaris maandelijks binnen harken. De les is dus dat het kan. Alleen ben je zelf daarvoor verantwoordelijk. Met andere woorden: ontwikkel jezelf.

Denk niet in kosten

Als aanstaand ondernemer, want dat ben je voor me, is het belangrijk dat je niet te veel gaat denken in kosten. Je zult eerst immers moeten investeren voordat je er iets uithaalt.

Je hebt immers pas een website als je een domeinnaam vastlegt, kiest voor een hostingpakket en betaalde tools gaat aanschaffen. En dat kost eenmaal geld. Denk dus niet: ik moet geld betalen, dus ik word armer. Maar denk: ik moet geld betalen om er later meer uit te halen. Je investeert dus in een mooiere toekomst.

Behoud je focus op een website

Deze fout heb ik zelf gemaakt door in korte tijd meerdere websites op te zetten. Vervolgens maakte ik fout op fout, en ja die fouten moeten daarna weer hersteld worden. En dat is niet erg, fouten horen erbij. Ik wil alleen zeggen: focus eerst op een website om daarvan een autoriteit te maken. Daarna kun je gaan denken aan nieuwe projecten.

Stel regels aan jezelf

Je wordt niet succesvol met affiliate marketing door eens in de zoveel tijd een blogje te schrijven. Succesvol worden en blijven is een dagelijks proces. De regel van Jacko Meijaard is om succesvol te worden met affiliate marketing is simpel: zorg ervoor dat je elke week een waardevol artikel plaatst.

Ik raad je aan om je te verdiepen in de Monk Methode. Zo maak je het makkelijker om regels aan jezelf te stellen.

Daarnaast is het slim om deze video over het groeien van een blog te bekijken.

Geen tijd hebben

Dit is natuurlijk onzin. Het bewijs daarvoor vinden we in het feit dat we uren op onze smartphone kunnen zitten zonder dat we het door hebben. Dus doe je smartphone eens uit en je hebt uren vrij om te bouwen aan je business. En als je nu denkt: maar hoe doe ik dit dan in combinatie met een fulltimebaan? Zeg ik: luister naar het advies van Noah Kagan.

Iedereen heeft dus de tijd om te werken aan een onlineonderneming. Je moet er alleen ook tijd voor willen vrijmaken.

Kijk niet van dag tot dag

Affiliate marketing werkt op de lange termijn. Verwacht dus geen wonderen als je nog maar net bezig bent. Je verdient pas na een paar maanden je eerste commissie. Dat is normaal in deze wereld. Het is dan niet slim om elke dag te kijken naar je statistieken. Daar zal weinig veranderen. Het is daarentegen slimmer om je statistieken pas na enkele maanden te bekijken. En dat zijn we nog niet gewend. En dat is ook niet erg.

Bekijk eens deze video om achter de kracht van de lange termijn te komen.

Met andere woorden: wil je meteen resultaten zien? Kies dan voor een ander verdienmodel, zoals verkopen via Amazon.

Aan de andere kant bereiken de mensen die lange termijn denken het meeste met affiliate marketing, omdat ze steeds meer gaan verdienen.

Jacko legt uit hoe dit komt.

Een tip van mij: blijf geduldig, want zo ga je uiteindelijk ook geld verdienen met affiliate marketing.

Nieuwe gewoontes aanleren

Als je de gewoontes van succesvolle mensen bekijkt, valt er een ding: ze hebben allemaal dezelfde gewoontes, denk hierbij aan vroeg opstaan, sporten en vaak nee zeggen.

Jacko geeft tips om nieuwe gewoontes aan te leren die bruikbaar zijn. Ik denk echter dat je het boek Automatic Habits beter kunt lezen om nieuwe gewoontes aan te leren.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Affiliate marketing is een eenvoudig verdienmodel.

 1. Je begint een website
 2. Gaat bloggen
 3. Plaatst in je blogs een affiliate link
 4. Mensen lezen je blogs, drukken op je affiliate link en kopen het product, waarnaar jij een commissie ontvangt
 5. Herhaalt dit proces totdat het gelukt is

Toch lukt dit maar een enkeling. Affiliate marketing vraagt dus om discipline en doorzettingsvermogen. Het kan immers lang duren voordat je bijvoorbeeld duizenden euro’s per maand gaat verdienen. Maar je kunt er zeker rijk mee worden, als je de juiste dingen doet. En een van de juiste dingen is jezelf het niet moeilijk maken en houden aan het bovenstaande stappenplan. Dan komt de rest vanzelf.

Mijn mening over deze module

Succes is gevolg van de juiste dingen doen achter elkaar. Alleen weet je nog niet wat de juiste dingen zijn. Dat leer je in deze module. Het is dus een hele waardevolle module. Je legt namelijk de fundatie voor je toekomstige succes.

Module 4: domeinnaam bedenken, vastleggen en een website maken

In deze module ga je echt aan de slag: je gaat een domeinnaam registreren en een website maken. Dit zijn de twee ingrediënten om te beginnen. 

Een domeinnaam is snel vastgelegd voor minder dan twee tientjes per jaar. Daar plak je een hostingpakket aan vast en je website is een feit. Verder maak je een website met Marketheme, de tool die Jacko voor zijn website gebruikt.

Het voordeel hiervan is dat je meteen goed begint en niet hoeft te leren hoe je een website maakt. De tools om het op de juiste manier te doen zijn immers aanwezig. Het nadeel is dat je 67,00 per maand betaald voor deze service, een erg hoog bedrag. Het kan ook op een andere manier door een WordPress website te bouwen met Elementor Pro. Dat doe ik met deze website bijvoorbeeld.

Mijn mening over deze module

Je hoeft geen techneut te zijn om een website te maken. Dat leer je namelijk in deze cursus. Het enige nadeel is dat je geen uitleg krijgt over een website bouwen met WordPress. Dit kost je op jaarlijkse basis namelijk een stuk minder en je kunt je wensen beter verwerken. Hiermee wil ik niet zeggen dat Marketheme een slechte optie is. Het kost je wel meer geld.

Module 5: alles te weten komen over Marketheme

Marketheme is het product van Jacko Meijaard en Léon Gotjé. Ze hebben ook samen een eigen podcast. En dan is het ook niet zo gek dat ze hun product promoten in de Affiliate Marketing Revolutie. Ze hebben zelfs een hele module gewijd aan hun websitesoftware. Dit kun je fout noemen, maar ik vind het een goede manier om mensen kennis te laten maken met hun product en meteen veelvoorkomende vragen te beantwoorden. Ik lees deze vragen vaak in de community en vaak beantwoorden dezelfde mensen deze vragen weer.

In deze module leer je:

 • Hoe je de website aanmaakt
 • Hoe je de instellingen goed zet
 • Hoe je een domeinnaam registreert bij verschillende aanbieders. Zo leer je meteen wat de verschillende prijzen zijn
 • Hoe je je website live zet
 • Hoe je Google Analytics instelt en daar data uithaalt

In latere modules ga je verder met je website optimaliseren

Mijn mening over deze module

Het is slim om te leren hoe alles werkt, ook al lijkt het vanzelfsprekend. Het is toch fijn als er iemand uitlegt hoe alles werkt. Een bijkomend voordeel van de Affiliate Marketing Revoutie is dat je op ieder moment de video’s kunt terugkijken om weer te leren hoe bijvoorbeeld Google Analytics werkt.

Module 6: je website verder opzetten

Nadat je website alle randvoorwaarden kent, ga je verder met optimaliseren. (Onthoud: affiliate marketing gaat steeds over optimaliseren. Zo bouw je namelijk de beste website in je niche.)

Deze module gaat over je homepagina bewerken, je logo aanpassen en datzelfde geldt voor je footer en menu.

Zo is je website klaar om bezoekers te ontvangen.

Mijn mening over deze module

Ik zie vaak dit fout gaan. Dan is een homepagina veel te druk ingericht of een footer slecht gecategoriseerd. En dan is het wel prettig als dit meteen goed staat. Een bezoeker weet dan immers wat hij moet doen en dat levert jou weer inkomsten op.

Trouwens: besteed alsjeblieft geen geld aan een logomaker. Er zijn immers zat gratis mogelijkheden om een logo te maken.

Module 7: zoekwoordenonderzoek

En dan nu het gedeelte waar je business op gaat draaien: content.

Het schrijven begint bij zoekwoordenonderzoek. Je wilt namelijk een blog schrijven die hoog gaat scoren in Google, het liefst op plek 1.

Hiervoor is het belangrijk dat je op de juiste manier onderzoekt welke zoekwoorden relevant zijn om over te schrijven. Hierna stap je achter de schrijftafel om een blog te schrijven. Of je besteedt het uit. Daarvoor zijn immers ook verschillende opties. Want het schrijven van goede teksten is moeilijk. Niet iedereen kan dat, of heeft daar zin in. En dan is het uitbesteden van je teksten een goed idee. Jacko laat zien welke partijen daarvoor het geschiktst zijn en hoe je het beste afspraken maakt met contentschrijvers.

Mijn mening over deze module

Door het uitbesteden van teksten kan iedereen aan de slag met affiliate marketing. Wel is het belangrijk om te weten dat je hiermee moet rekening houden met een fikse voorinvestering. Met andere woorden: het duurt even voordat je je geld terug hebt verdiend. Ik raad je aan om eerst zelf de teksten te schrijven, omdat je hierdoor de basisbegrippen van seo onder de knie krijgt.

Module 8: het artikel vormgeven

Kies je ervoor om zelf te gaan schrijven, dan is het slim om deze module meerdere malen te bekijken. Jacko legt hier namelijk uit wat ervoor nodig om een artikel op te maken, denk hierbij aan een afbeelding toevoegen, iets vertellen over jezelf, een affiliate link plaatsen en in een categorie zetten. Je weet daardoor wat er van je verwacht wordt om een goed artikel te schrijven voor je lezer en voor Google.

Tip: maak aantekeningen van deze module om te weten hoe je het beste je affiliate link kunt plaatsen zonder spammy over te komen.

Mijn mening over deze module

Dit is eigenlijk de kern van iedere affiliate business en daarom goed om strategisch te doorlopen. Je bent zo dan meteen op de goede weg en hoeft daarna niet verschillende fouten recht te zetten.

Module 9: ranken in Google

Affiliate marketing en SEO gaan hand in hand samen. Ze kunnen niet zonder elkaar. Dus moet je de juiste dingen doen. Jacko verteld je wat de beste manier is en hoe je het absoluut niet moet doen. Als je zijn regels aanhoudt, zul je mooie resultaten boeken. Verder leer je wat een goede SEO-titel en een META beschrijving is.

Mijn mening over deze module

Op de hoogte zijn van SEO is belangrijk om de zoekmachines te helpen om jouw blogs beter te begrijpen. Als je dit goed doet, zullen je rankings vanzelf stijgen. Bovendien kennen je rankings op deze manier een stijgende lijn. Het wordt daarnaast op een eenvoudige wijze uitgelegd.

Module 10: alles leren over Marketheme

In de een-na-laatste module leer je alles over Marketheme. Eigenlijk is dit een gratis handboek dat je kunt gebruiken om zelf een professionele website te maken. In deze module leer je voornamelijk hoe je een product op de beste manier promoot, de statistieken bijhoudt en een Call to action plaatst.

Mijn mening over deze module

Als je een business wilt bouwen die ver boven de concurrentie uitstijgt moet je deze moedule meerdere malen bekijken. Het aanbieden van producten is namelijk nog nooit zo makkelijk geweest op een manier die verkopen oplevert.

Module 11: affiliate marketing met Instagram en TikTok

Affiliate marketing is tegenwoordig ook in te zetten op Instagram en TikTok. Dat gaat als volgt: je verwijst in je content naar je link in de bio, en zo wordt erop je affiliate link geklikt. Dit wordt door veel affiliate marketeers met succes toegepast, omdat er dagelijks miljoenen Nederlanders op social media zitten die ook wel geld online willen verdienen. Jacko laat een paar succesvolle voorbeelden zien.

Mijn mening over deze module

Ik sta wat twijfelachtig tegenover affiliate marketing toepassen op bijvoorbeeld TikTok. Je bouwt namelijk niets op voor de lange termijn omdat er altijd wel een nieuw medium opkomst is. En dan moet je daar weer over op overstappen.

Hoe succesvol ben jijzelf met affiliate marketing?

Ik ben nog niet waar ik wil zijn. Maar ik heb door de stof uit de Affiliate Marketing Revolutie al een paar mooie successen mogen boeken. Die jij ook kan boeken, als je begint. 😊

Wat vinden anderen van de Affiliate Marketing Revolutie?

De Affiliate Marketing Revolutie krijgt 4 van de 5 sterren op Trustpilot. Dat is een hoog aantal.

Deze ervaring geeft de kracht van deze cursus aan.

Een review over de Affiliate Marketing Revolutie op trustpilot.
Een review over de Affiliate Marketing Revolutie

Kortom: de andere reviews over de Affiliate Marketing Revolutie zijn dus positief.

Maar is er meer

De Afiliate Marketing Revolutie is meer dan alleen een cursus, want dit zijn de verder mogelijkheden.

Dit kun je nog verder doen naast de cursus volgen
Dit kun je nog verder doen naast de cursus volgen

Ik leg je uit wat deze mogelijkheden inhouden.

 • Level Up Club: een club waarbij je een maandelijks abonnement afsluit om exclusieve informatie te ontvangen. Daarnaast ontmoet je mensen die dezelfde doelen als jou hebben tijdens evenementen en luister je naar de gouden tips tijdens de webinars van Jacko en andere experts uit verschillende sectoren.
 • De 10K Club: Dit is een besloten club die allemaal meer inkomsten uit hun affiliate business willen halen. Hierbij zit ook persoonlijke coaching van Jacko.
 • Affiliate Marketing Challenge: ga je de challenge aan om je affiliate website op te zetten in 7 dagen? Jacko stuurt je elke dag een video waarin hij je iets uitlegt. Meedoen is helemaal gratis.
 • 10K mindset audiocursus: in deze audiocursus legt Jacko uit hoe je 10K per maand mindset krijgt door je te ontwikkelen op financieel, persoonlijk en gezondheid gebied.

Daarnaast is er ook een levendige community waar andere cursisten je graag helpen om een betere affiliate te worden.

Dit is een unieke service die geen enkele andere Nederlandse cursus aanbiedt.

De voor en nadelen van de Affiliate Marketing Revolutie

✅ Een complete training voor een lage prijs

✅ Veel doorgroeimogelijkheden

✅ Een grote community

✅ Je krijgt alle informatie om succesvol te worden met dit verdienmodel

✅ Jacko reageert snel per mail als je een vraag hebt

❌ Er wordt niet uitgelegd hoe je een website zonder Marketheme

❌ Je krijgt veel mails van Jacko, omdat je staat op zijn mailinglijst

❌ Je zult veel doorzettingsvermogen en discipline moeten hebben om er een succes van te maken

❌ Je moet extra betalen voor de doorgroeimogelijkheden

Affiliate Marketing Revolutie review: moet je deze cursus kopen?

Ik vind van wel. Het is namelijk een van de beste cursus in het Nederlandse taalgebied en ik weet zeker dat jij ook betere resultaten gaat boeken als de video’s kijkt. Je leert het van een echte pro.

Groet, Jochem

Waarom je de Affiliate Marketing Revolutie moet volgen

Ik denk dat er geen betere manier bestaat om te beginnen. Jacko Meijaard is immers de expert om jou te helpen om succes te hebben met affiliate marketing. Leer hier over de andere affiliate marketing cursussen.

Verder lezen?

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *