Beginnen als affiliate

Ai En Affiliate Marketing: Hoe Ziet De Toekomst Eruit?

de banner voor de blog affiliate marketing met AI

Table of Contents

Sinds de komst van AI hoeven affiliates niet meer zelf teksten te schrijven of volledig uit te besteden. Wat betekent deze ontwikkeling voor de toekomst van de affiliate business?

Wat gaat er veranderen?

Een affiliate website is grotendeels afhankelijk van Google om verkeer te krijgen. Het verkeer gaat dalen, omdat een zoekopdracht niet meer wordt weergeven met websites die relevante blogs hebben geschreven, maar met antwoorden die een eigen AI heeft gegeven. Daaronder staan de zoekresultaten zoals we die altijd zijn gewend.

Bekijk in de onderstaande video hoe dit verder gaat uitpakken.

Moeten affiliates zich zorgen gaan maken?

Volgens ons is het niet de vraag of affiliates zich zorgen moeten maken, het is vraag of affiliates het graag genoeg willen – willen ze bijvoorbeeld een stap harder lopen dan de concurrentie, omdat ze zo een website kunnen maken die een bezoeker echt verder helpt. Of doen ze het puur om geld te verdienen?

De laatste groep zal op ten duur gaan verdwijnen. Want AI wordt steeds beter in het geven van antwoorden. Waarom zou dan nog een blog nodig zijn die eigenlijk matig is geschreven en er alleen is om commissies te verdienen via een affiliate link?

Vraag jezelf af wat voor affiliate je wilt zijn: een die puur stapt in deze business om geld te verdienen – of iemand die heel graag anderen wilt helpen door een antwoord te geven dat nog nergens is beschreven?

Verdwijnt het bloggen door ai?

Nee, bloggen gaat helemaal verdwijnen door de komst van AI. Blogs krijgen wel een andere positie in het online landschap. Ze zullen steeds vaker de zoekresultaten moeten delen met AI.

Aan de andere kant komt er meer ruimte voor goede blogs. Matige blogs zullen immers wel gaan verdwijnen, waardoor er meer ruimte komt voor blogs die de lezer graag opnieuw doorspit.

Kan ik alles uitbesteden aan chatgpt?

Dit lijkt een heerlijke optie, omdat je verder niets meer hoeft te doen. Uit de updates die Google heeft gedaan blijkt dat alles laten schrijven door een tool als chatgpt geen goede optie is. Google viste namelijk makkelijk eruit welke blogs helemaal werden geschreven door AI. Websites die volstonden met AI-content werden er afgegooid.

Kies er daarom altijd voor om een blogs te maken die grotendeels zijn gemaakt door een mens. Niet omdat we AI willen negeren, maar omdat een mens altijd een beter antwoord kan geven dan een computer. Hier komen we later op terug. Wat je wel kunt doen is AI gebruiken voor hulp en inspiratie. Income School pakt het zo aan.

Hoe ziet ai eruit in de toekomst?

Je kunt nooit helemaal in de toekomst kijken. Wat wel een feit is, is dat AI de manier waarop we zoekmachines gebruiken gaat veranderen. Het is een blijvende ontwikkeling, waar je ook je voordeel uit kunt halen.

Wat je nu het beste kunt doen

Negeer ai niet. Je hoeft het niet te gebruiken als je nieuwe schrijfbuddy. Er zijn nog zoveel andere methodes om dankzij AI je werk makkelijker te maken, denk aan inspiratie voor een blog. Zo hoef jezelf een stuk minder na te denken en werk je productiever.

Zoek altijd naar kansen

De online wereld is veranderd – en gaat alleen nog maar veranderen. Dit geeft jou een mogelijkheid om altijd te kijken naar nieuwe kansen.

Hierbij willen we wel zeggen: spring niet om iedere hype die voorbij komt. AI heeft veel nieuwe hypes bij zich, en dit gaat ook nog zeker door in de toekomst. Laat je niet verleiden om overal aan mee te doen, omdat je concurrentie het bijvoorbeeld doet.

Het is beter om eerst te kijken naar wat er gebeurt en pas te anticiperen als het is blijvertje is geworden.

Kwaliteit is key

Het gevaar in AI-tools zit in het feit dat ze je lui kunnen maken. Ze nemen namelijk al je werk uit handen. Je kunt meteen genieten van het eindresultaat.

Je hebt nu ook gezien dat volledig hangen op AI geen slimme zet. Kwaliteit is altijd een slimme zet. Bovendien wint kwaliteit het ook altijd in de zoekresultaten, doordat kwaliteit is wat Google zoekt: het beste antwoord op een vraag van een klant.

Een kwalitatieve blog schrijven moet dus je eerste prioriteit zijn. Zo win je op de lange termijn, want als je wekelijks een kwalitatief artikel publiceert krijgt je website steeds meer bezoekers, die via jouw affiliate links spullen kopen.

Je moet een stapje extra zetten

Iedereen kan nu nog makkelijker content gaan maken. Een matige content creator kan bijvoorbeeld met Chatgpt een blog opstellen die het wint van een blog die door een schrijver van hetzelfde niveau is geschreven.

Kortom: puur alleen blog schrijven is onvoldoende. Je moet meer doen – maak betere blogs, verras de lezers met de waardevolle informatie die je geeft. Hiermee win je het van iedereen, die graag het puur bij bloggen houdt.

Denk multichannel

Een stapje verder werkt het beste door multichannel te gaan. Bouw een Instagram-account op, werk aan een YouTube kanaal en zet pins op Pinterest. Hiermee boor je nieuwe bronnen aan die je verkeer opleveren en je bent daarnaast ook niet meer afhankelijk van de updates die Google om de zoveel tijd doorvoert.

Merken overleven alles

Wat we hierboven vertellen is eigenlijk niets meer dan een merk opbouwen. (volgens de SEO expert Hridoy Rehman) is het beste om aan een merk te bouwen, omdat een merk geen last heeft van updates van het algoritme.

Volg dit advies op en bouw aan je merk – maak niet alleen content voor je eigen portemonnee, maar om op alle fronten aanwezig te zijn. Denk aan content om puur te informeren (en niet alleen om te verkopen), verwijzen naar andere goede websites, een e-book gratis weggeven en coachen zonder een factuur te sturen.

Denk verder dan affiliate marketing. Dit levert je zoveel op in de toekomst. Maar begin eerst met brede content te schrijven, zodat je een echte autoriteit wordt.

We willen graag afsluiten met deze quote

Pablo Picasso zei het volgende:

Computers zijn nutteloos. Ze geven alleen maar antwoorden.

Ai zal je affiliate business niet vermorzelen. Het is wel aan jou om geen standaard antwoorden te geven. Deze antwoorden kan AI ook geven. Probeer altijd de beste antwoorden te geven, duik dieper in de materie dan wie daarvoor deed – dit is de weg naar business die constant groeit.

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *