Beginnen als affiliate

Affiliate Marketing Ervaringen: Met Vallen En Opstaan

de banner voor de blog over affiliate marketing ervaringen

Table of Contents

Mijn ervaringen met affiliate marketing zijn rooskleurig, niet omdat ik veel geld heb verdiend, maar omdat ik verschillende lessen heb geleerd, en deze kennis gebruik ik om te groeien en om aan jou vertellen hoe je mijn fouten niet ook maakt.

Wat heb je tot nu toe verdiend?

482, door producten van verschillende affiliate programma’s te promoten. Je zou hierdoor kunnen zeggen dat ik na 1.5 jaar goed heb gefaald. Want ik kan van deze inkomsten nog niet leven. Ik ben het daarmee niet eens, omdat ik wijze lessen heb geleerd, die mij verder brengen op de lange termijn.

1: zonder een doel ben je nergens

Ik wist niet wat ik wilde bereiken met mijn affiliate websites. Dit is misschien wel de grootste fout die je als affiliate kan maken. Je doet dan immers maar wat. En zomaar wat doen, is altijd een slecht idee. Dus stel een doel met subdoelen. Hiermee heb ik het niet alleen over geldzaken. De kern van affiliate marketing is immers content. En je weet bovendien beter wat je moet doen als je ook een contentdoel hebt gesteld. Bijvoorbeeld iedere week een nieuwe blog schrijven. En door het bereiken van doelen blijf je gemotiveerd en zul je sneller andere doelen behalen. Het grappige is dat een doel alleen een eindpunt is en een systeem met gewoontes de weg er naartoe. Dit leg ik uit in de volgende les.

2: creëer een systeem met goede gewoontes

Zonder goede gewoontes zul je nooit je doel behalen. En laten we eerlijk zijn: het is vandaag de dag makkelijker dan ooit om slechte gewoontes aan te nemen, je zit immers zo voor lange tijd achter Instagram of Netflix. Terwijl je er zelf bij bent om deze beeldschermen uit te zetten. Je scrolt vaak uren op Instagram door je eigen systeem. Je smartphone ligt dan telkens in handbereik, waardoor het erg makkelijk wordt om weer je telefoon op te pakken. Maar als je andere gewoontes kweekt, zul je een stuk minder zitten op je smartphone.

Dit is het principe van het boek Elementaire Gewoontes. (Atomic habits). Ik raad je aan om dit boek te lezen omdat je eenvoudig je gewoontes kan veranderen. En voor de mensen die niet het boek willen lezen, is er natuurlijk ook een samenvatting. Luilakken. 😉

Waarom zijn goede gewoontes belangrijk voor affiliate marketing?

Je gewoontes bepalen je succes met affiliate marketing. Gewoontes zijn een indicator of je het goed of minder goed doet.

We kijken daarvoor naar Jacko Meijaard en iemand die al lange tijd bezig is met affiliate marketing, helaas nog zonder succes.

Jacko Meijaard is de succesvolste affiliate marketeer van Nederland en verdient maandelijks ruim een ton. (100.000). Hij weet als geen ander hoe belangrijk goede gewoontes zijn. Hij legt zelf uit welk ritueel zorgde voor zijn succes.

En daarnaast hebben we de andere affiliate marketeer die maar wat doet zonder resultaat. Je ziet wie het meest succesvol is, door bepaalde gewoontes te volgen.

Tip: volg de cursus van Jacko Meijaard (De Affiliate Marketing Revolutie) om slimme gewoontes te ontwikkelen en succesvoller te worden.

Geloven is het halve werk

Dit is een les die ik heb afgelopen jaar dagelijks gebruik. Sommigen noemen het de wet van de aantrekkingskracht, en anderen verwijzen naar mindset boeken waarin de kracht van het denken wordt uitgelegd. Ik vind dat het boekje Zoals een Mens Denkt de beste uitlegger is van de kracht van gedachten. Omdat je leert wat gedachten teweegbrengen.

Je kunt hier Zoals een Mens Denkt gratis downloaden.

Consistentie is je grootste vriend

Als je je verdiept in affiliate marketing, kom je het woord consistentie heel veel tegen. Toch moet je dit onthouden, want door consistent te zijn, word je succesvol. Dat zit zo:

Je website groeit als je consistent artikelen publiceert. Het devies is om dit iedere week te doen, een kleine rekensom leert dat je dan 52 blogs hebt. Je hebt dan al een bezoekersstroom gecreëerd en je eerste commissies verdiend.

Dit is best makkelijk te realiseren. Je hoeft alleen consistent te zijn en aan de slag te gaan. Helaas lukt het maar weinig mensen om consistent te zijn. Kijk maar eens naar je eigen doelen. Dit is geen verwijt, maar een aanmoediging.

Consistentie is de motor waarop je meer gaat verdienen.

Hoe kan ik consistent zijn?

Door iedere week een stappenplan te volgen.

  1. Kies een dag uit waarop je de meeste tijd hebt om een artikel te publiceren
  2. Werk vervolgens op de momenten dat je de meeste energie hebt, zoals de ochtend en avond
  3. Elimineer alle afleidingen en focus je volledig
  4. Beloon jezelf als het artikel is geplaatst, bijvoorbeeld je favoriete gerecht bereiden

Houd vervolgens bij hoe het staat met je consistentie om gemotiveerd te blijven.

Je mag een keer missen, herpak je daarna wel weer om de stijgende lijn door te trekken.

Richt je eerst op een website

Een fout die ik heb gemaakt is door verschillende websites achter elkaar op te richten zonder dat een ander project geld had opgeleverd. Met het gevolg dat ik alle gemaakte fouten moest herstellen.

Echter pluk ik op de lange termijn de vruchten van deze websites. Het is echter mijn ervaring dat het slimmer is om eerst affiliate marketing te leren door een website op te bouwen en daarmee successen te bereiken voordat je verder kijkt naar andere projecten.

Negeer negatieve mensen

Affiliate marketing is eerst moeilijk voordat het makkelijk wordt. En in de moeilijke fase krijg je te maken met negatieve mensen die zeggen dat je er beter mee kunt stoppen omdat het toch niks wordt.

Negeer zulke mensen en zoek gelijkgestemden op. Het forum van Internetsuccesgids is daarvoor een geschikte plek.

Weet dat negatieve mensen alleen maar negatief zijn, omdat ze zelf een leven leiden dat ze niet willen en hun angsten – frustraties projecteren op jou. Gelukkig kun je gemakkelijk door het internet de mensen vinden die dezelfde doelen als jou hebben. Omring je daarmee en de positiviteit zal de bepalende factor in je leven worden.

Volharding is the key

Iedere succesvol persoon die nu bewonderd wordt, kwam niet zover zonder volharding. Een klein overzicht van deze namen.

Je ziet wat er mogelijk is als je blijft doorzetten. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Je zult namelijk:

  • Fouten gaan maken
  • Falen
  • Aan jezelf twijfelen
  • Kritiek krijgen van je familie en vrienden

Als je hiermee om kunt gaan en het graag genoeg wilt, zul je succes gaan behalen met affiliate marketing.

Zelf kijk ik wekelijks de bovenstaande video om mezelf eraan te herinneren dat de meest succesvolle mensen ook hebben gefaald en dat falen niet erg is, als je maar verder gaat en volhardt.

Update: mei 2023

Ik heb deze maand 98,20 verdiend (zie onderstaande afbeelding) door verschillende producten te promoten van Bol.com. Dit is tot nu toe mijn recordmaand, waar ik trots op ben. Het enige wat ik hiervoor heb gedaan is consistent goede content plaatsen. Jij kan dit ook!

commissies van de maand mei 2023.

Update Mei 2024

Momenteel verdien ik gemiddeld 10,00 per maand. Dit is uiteraard niet voldoende. Dit heeft onder andere te maken met de update die Google heeft doorgevoerd, waardoor de websites van me gedaald zijn in Google. Maar ik geef niet op – tot mei 2025!

Samenvatting

Door ervaringen wordt je wijzer. Zoek daarom ervaringen op – hoe negatief en pijnlijk ze soms ook kunnen zijn en geef niet op. Je zult komen waar je wilt zijn.

Wat als ik bang ben om te falen?

Dat je sowieso. Omarm daarentegen het falen.

Heeft het nog nut om te beginnen?

Het heeft zeker nut. Je kunt met je unieke stijl mensen inspireren en helpen.

Wat is de belangrijkste ervaring om te hebben?

Je eerste commissie verdienen. Je ziet dan dat het mogelijk is.

Verder lezen?

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *