Beginnen als affiliate

Affiliate marketing en YouTube: verdien commissies met video

de banner voor de blog over affiliate marketing met video

Table of Contents

YouTube is de op twee na grootste zoekmachine ter wereld. Je zou daardoor wel gek zijn om dit medium niet te gebruiken, want je kunt er een hoop geld mee verdienen door erop affiliate marketing toe te pasen. Je moet alleen even weten hoe je begint, en daar helpen wij je bij.

Hoe kun je geld verdienen met YouTube?

We kennen allemaal wel een groot YouTube kanaal. Bijvoorbeeld TheDailyStoic. Deze content creators kunnen in de bio van een video een link zetten naar een product. Bijvoorbeeld een boek, als een kijker vervolgens drukt op deze link en het product koopt, krijgen ze daarvoor een commissie.

Het enige wat ze daarvoor hebben gedaan is te verwijzen naar het product. Omdat het product hun doelgroep verder helpt. Dit is hoe affiliate marketing met YouTube in kort werkt: een affiliate link naar een product in de beschrijving zetten en daarnaar verwijzen. Kijkers zullen hierop klikken. Kijk maar naar jezelf: als je een video bekijkt, bekijk je ook vaak de reacties en beschrijving onder een video.

Bekijk in de onderstaande video een uitleg van hoe affiliate marketing met YouTube werkt.

Hoe kun je beginnen?

Het begin is eigenlijk vrij simpel: je moet een YouTube kanaal creëren en daarop gaan video’s zetten, ondertussen heb je je aangemeld bij een affiliate programma en kun je deze producten gaan promoten.

In de tussentijd krijg je kijkers en abonnees, en kliks op je affiliate links. Het is dan slechts een kwestie van tijd voordat je kunt gaan juichen voor je eerste sale en kunt gaan doorbouwen. Er valt immers nog veel meer te winnen.

Beginnen kost ook niets: het is helemaal gratis. Je kunt namelijk content gratis maken met een tool, de rest is ook gratis.

Je moet alleen weten hoe het moet, maar daarna is the game on.

Je hebt al een idee voor een YouTube kanaal

Ik kan wel ideeën gaan opnoemen om een YouTube kanaal te beginnen. Maar deze zitten al in je hoofd. Dat kan niet anders.

Start met dit idee door een plan te maken voor de video’s, je kanaal te creëren en een goede link te maken.

Maak je links via bijvoorbeeld bit.ly. Dit is een tool waarmee je je een affiliate link verkleint, waardoor mensen er eerder op klikken.

Het moet immers geen link worden waarbij je echt schreeuwt om een sale. Bijvoorbeeld: koop via deze link.

Het moet altijd behulpzaam zijn. Bijvoorbeeld: volg deze cursus als je ook wilt starten met vegetarisch koken.

Dat is het eigenlijk. De rest is helemaal gratis.

Je kunt alles zelf doen

Ook al ben je nu nog een beginner met videobewerking, je kunt ook starten met YouTube. Gebruik daarvoor dit kleine stappenplan:

  • Start met een idee
  • Maak een YouTube kanaal
  • Geef je YouTube kanaal een beschrijving
  • Maak een logo
  • Leer van YouTube videos hoe je videos maakt
  • Maak zelf videos en plaats ze
  • Vergeet niet om je eigen producten te promoten

Zoals je ziet is het niet veel werk. Als je dit stappenplan volgt, weet ik zeker dat jouw affiliate business op YouTube een groot succes wordt.

De beste combinatie met een blog

Google is de grootste zoekmachine. Hiervoor ga je bloggen en maak je een website. Stel je voor dat je deze twee werelden met elkaar verbindt: blog en video. Dat is de beste combinatie.

Deze twee versterken elkaar.

Je kunt namelijk je video’s tonen in je blogs om een onderwerp te verduidelijken, en in een video te verwijzen naar een blog om meer informatie te geven. Als je dit doet, geef je een kijker alle nodige informatie en kun je nog harder groeien.

Maar: focus je voor nu op een kanaal. Bloggen of YouTube. Als je met een van de twee een commissie hebt verdiend, is het tijd om te kijken naar de ander. Je moet namelijk eerst de skill hebben om online geld te verdienen. Als dat is gelukt, kun je verder bouwen.

Het succes is blijvend

Stel je begint vandaag een YouTube kanaal: je plaats de eerste video’s, die je doelgroep waardeert en je gaat volgen.

De computer achter YouTube ziet dat je kanaal een succes is en zal het waarderen met een hogere plek in de zoekresultaten.

Zo krijg je nog meer abonnees. Maar het beste hiervan is dat het succes een blijvende factor is, want je kunt mensen bieden waarnaar ze op zoek zijn.

Het grote voordeel ten opzichte van Google

Je kunt in YouTube veel makkelijker ranken dan in Google. Veel affiliates vinden dat je in google te traag rankt. En dat is ook wel zo. Aan de andere kant kun je niet in een keer bovenaan komen in Google. Daar gaat tijd overheen.

Het algoritme van YouTube zit echter anders in elkaar: je video verschijnt al meteen in de zoekresultaten.

Hierdoor kun je makkelijker groeien en een publiek opbouwen. Zo hoef je je minder te irriteren aan het trage proces dat ranken in Google is.

Het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden als je start, ook met YouTube.

Testen

Het is niet zo dat je een keer een video plaatst en dan het klaar is. Het is een proces. Dat proces bestaat voor het grootste deel uit testen. Je moet namelijk testen hoe een video het doet, of mensen ook klikken op je link en of mensen snel je video wegklikken.

Dit kun je allemaal zien in de statistieken van Youtube. Wees niet bang om te kijken, omdat de resultaten tegenvallen. De resultaten vallen toch altijd tegen. Pas je strategie aan en werk nog harder. Zo word je steeds succesvoller. Leer hoe je YouTube videos test en je strategie aanpast.

3 tips voor meer succes

Kies onderwerp waarover je veel kunt vertellen

Het doel is om heel veel videos te maken. Zo kun je je doelgroep nog beter helpen en word je een autoriteit.

Je kunt echter pas veel video’s maken als je veel kunt vertellen over een onderwerp. Dus kies pas een onderwerp als je er uren aan videomateriaal kunt maken.

Probeer eens een onderwerp op te schrijven waarover je 15 video’s kunt maken. Ging dit je makkelijk af?

Dan heb je een goed idee te pakken. Er liggen nog veel meer onderwerpen op je te wachten.

Focus je niet te veel op het geld verdienen

Je begint uiteraard een YouTube kanaal omdat je commissies wilt verdienen. Dat is echter niet het doel. Het doel is om mensen zo goed mogelijk te helpen.

Als je dit doel volgt, maak je content dat langer is, meer diepgang heeft en verschillende voorbeelden behandelt. Daarnaast leg je uit wat een product doet.

Als het je doel is om puur alleen geld te verdienen, maak je content dat korter is, weinig diepgang heeft en weinig voorbeelden heeft. Daarnaast leg je te veel de nadruk op het product dat je promoot.

Koop de producten die je promoot

Dit is de nummer een tip die ik heb voor iedereen. Als jezelf een product koopt, kun je er meer over vertellen. Je kunt zelfs het product laten zien in een video.
Dit verhoogt het vertrouwen van de kijker in je, waardoor de kans op een sale groter is.

Promoot goede producten

Promoot nooit producten die eigenlijk troep zijn. Soms worden zulke producten wel gepromoot, omdat ze een hoge commissie opleveren.

Kies nooit voor een product, omdat er een hoge commissie bijzit. Kies voor een product omdat het de lezer verder helpt.

Voor nu zeg ik: begin een YouTube kanaal, maak content en promoot goede producten. Dan komen de sales vanzelf.

Geef alle antwoorden

Als je goed wilt worden in affiliate marketing met YouTube is het belangrijk om alle antwoorden te geven over het onderwerp.

Zo klikken bezoekers door en krijg je meer views. Gebruik een tool als Answerthepublic om erachter te komen welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt en maak er content over.

Ook voor YouTube geldt dat mensen zoekwoorden gebruiken om een antwoord te vinden op een vraag. Maak content over deze zoekwoorden en krijg bezoekers. Zo makkelijk kan het zijn.

Of vraag je af wat voor videos je doelgroep zou willen zien en je hebt ideeën genoeg.

Wees consistent

Als laatste zou ik je als tip mee willen geven om consistent te zijn met je werkzaamheden. Publiceer niet een video en ga verder met iets anders, maar werk iedere week aan je kanaal. Vervolgens gaat je kanaal groeien en krijg je succes.

Denk groot

Zoveel mensen zitten dagelijks op YouTube. Dit geldt ook voor de mensen die jij wilt bereiken. Hierdoor kun je een doelgroep opbouwen die trouw jouw video’s bekijkt en de producten koopt die jij aanbeveelt.

Dit is natuurlijk prachtig. Je moet het eerst uitvoeren. Denk daarvoor groot.

Denk bij jezelf: wat voor kanaal je zou willen over 2 jaar, hoeveel volgers je wilt aantikken en wat voor verdiensten je wilt hebben.

Als je dit weet kun je daar heel gericht naartoe werken. Het begint allemaal met een gedachte aan succes. Denk aan het potentiële succes en onderneem actie. Zo pak je het beste deze kans.

Lees meer over affiliate marketing

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *