Affiliate Marketing en TikTok – laat dit medium voor jou werken

Affiliate Marketing en TikTok – laat dit medium voor jou werken

Table of Contents

Affiliate Marketing en TikTok is de perfecte combinatie als je start met dit verdienmodel. We tonen hoe je zonder veel tijd te investeren een passief inkomen met dit medium opbouwt.

Affiliate Marketing en TikTok: de voordelen op een rijtje

We stelden onszelf de vraag: waarom zouden we TikTok gebruiken om Affiliate Marketing toe te passen. Het ideale antwoord is vrij eenvoudig: het is gratis en kent velen Nederlandse/Belgische gebruikers.

Zo kun je vandaag al een account aanmaken, je eerste post plaatsen en geld verdienen. Zo makkelijk is het echt.

Op het forum van Internetsuccesgids zijn talloze voorbeelden van jongens die nog maar 14 of 15 jaar oud zijn en al hun eerste 1000 euro in een maand binnen halen. Met andere woorden: je bent nooit te jong om te starten.

Verder zijn er nog meer voordelen:

Veel bezoekers

In vergelijking met Facebook, Instagram en Twitter springt TikTok er ver bovenuit. Dat komt doordat je in relatieve korte tijd veel mensen je content zien. Een krachtig voorbeeld daarvan is onze vriend Jerseypassion die content plaatst over voetbalshirts en een affiliate link plaatst in zijn bio naar Classic Football Shirts.

Robert Benjamin legt uit hoe je een stroom aan bezoekers verwelkomt:

Krachtige content

TikTok is bedoeld om video’s te plaatsen, hierdoor kijken de meeste gebruikers van TikTok tientallen korte video’s per dag.

Daar staat tegenover dat een aandacht spanne van een kijker vrij kort is. Een vis in een kleine kom zwemt een langer rondje dan dat iemand jouw video tot het einde kijkt.

via GIPHY

De meerderheid van de affiliates publiceert beelden waarop David Goggins aan het hardlopen is en motivatie overbrengt.

En eerlijk is eerlijk, de man is ook een uitstekende motivator.

Dus dit soort content werkt uitstekend. Een tip voor jou. 😉

Muziek

Je favoriete nummer onder je eigen werk zetten, wie wil dat nou niet?

Met TikTok kan het en daarbij knip je de tijden perfect aan elkaar zo door een handeling te verrichten. Dus is bijvoorbeeld Eminem je favoriete artiest.

Dan wacht er een totale afspeellijst op je. En datzelfde geldt voor iedere zanger.

Consistentie is haalbaarder

In tegenstelling tot het schrijven van blogs ben je in een paar minuten klaar met een video maken. Zo heb je zelfs tijd over om bijvoorbeeld:

  • Video’s samen te stellen voor een maand
  • Muziek uit te zoeken
  • Vakgenoten taggen

Hiermee behoud je je consistentie dat tevens de noemer is achter succes. Niet talent, motivatie of intelligentie blijkt uit deze video.

Verder zijn er verschillende experts die hun kennis aan je overhandigen. Je vindt hiervoor een goudmijn door slechts how to make tiktok video for affiliate marketing in te typen op YouTube.

Daarnaast is er eveneens een Nederlandse kenner die tips geeft om een succesvolle strategie te hanteren, maar daar komen we later op terug.

Wil je graag beginnen met TikTok, alleen beschik je nog niet over de juiste kennis?

Jacko Meijaard, de beste Marketeer van Nederland licht zijn strategie toe:

Ruimte voor creativiteit

Mensen raken in raptempo verzadigd, dus je alleen maar richten op David Goggins is ook geen goed idee.

Richt je daarentegen op deze drie alternatieven

  • Free copyright video’s
  • Je eigen ervaringen
  • De voordelen van een hobby of product

Het beste middel hiervoor is om jezelf af te vragen: wat zou ik graag willen zien als ik tot de doelgroep. En dan volgen de antwoorden vanzelf. Is dit niet geval?

Maak dan een mindmap en noteer alles wat in je opkomt, de manier om ergens een deskundige in te worden, verklaard Hazel Wagner.

Ander algoritme

Stel je registreert vandaag een domeinnaam, knutselt een website in elkaar en tovert vanachter je bureau een rits aan artikelen. Toch is het helemaal niet ziek of jouw werk wordt beloond en je daardoor een commissie binnensleept. Tja, daar gaat je harde werken, omdat Google een lange termijn kijker is.

Het algoritme van TikTok steekt anders in elkaar, je posts belanden namelijk snel in een roulerend systeem en trekt daarmee een publiek. En hoe langer jouw publiek blijft kijken, hoe groter de groep wordt. Kortom: wees ontzettend relevant. Dit doe je door te creëren, wat de potentiële kopers graag zien.

Eenvoudig geld verdienen

Zoals je wellicht al weet, is geld verdienen met affiliate Marketing eenvoudig: je hoeft alleen mensen te drukken op je affiliate link, ze bestellen vervolgens het product dat je promoot en je bankrekening is weer gespekt.

Affiliate Marketing en TikTok is nog eenvoudig, aangezien je geen hele blogs opstelt met daarin een CTA, maar simpel aangeeft: druk op de link in de bio om te starten. Hierna springt je mailbox aan met een bericht waarvan je keihard juicht.

Tot slot duiden we een nadeel aan

1000 volgers als voorwaarde om een link toe te voegen.

Jouw bestaan als internetondernemer draait erom om zo vaak als mogelijk je affiliate link onder de aandacht te brengen, anders draai je nul verkopen.

Echter hanteert TikTok de regel dat alleen account met 1000 volgers of meer aanspraak mogen maken op een link op hun profiel.

Dit kan een teleurstelling zijn. Echter hopen we dat het jou niet ontmoedigt, maar motiveert, aangezien je evenzeer kunt doorverwijzen naar een Instagram waar geen restrictie geldt.

Wil je op de beste manier beginnen met Affiliate Marketing en TikTok?

Bestel dan de Affiliate Marketing Revolutie.

In deze cursus van 47,00 leer je namelijk van de beste Affiliate Marketeer wat een winstgevende strategie inhoudt en welke grote resultaten anderen bereiken.

De slimste optie als je overweegt om TikTok aan dit verdienmodel te koppelen, je verdient dan binnen 24 uur je eerste geld.

Verder lezen?

Over ons

Over ons

Hey! Wat leuk dat je onze website bezoekt. We hopen je te inspireren om te beginnen met affiliate marketing. Stuur ons een bericht als je vragen hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *