Beginnen als affiliate

Is affiliate marketing de moeite waard?

een jongeman zit in een restaurant

Table of Contents

Net zoals met elk verdienmodel vragen mensen zich af of affiliate marketing de moeite waard is. De meningen hierover zijn verdeeld.

Ik zoom in op de verschillende meningen en vertel daarbij welke afweging je moet maken om wel of niet te beginnen.

Mening: het duurt te lang voordat ik geld verdien

Het kan inderdaad een tijd duren voordat je geld verdiend. De gemiddelde aanlooptijd is 3 tot 6 maanden. Maar het kan ook een jaar duren voordat je je eerste commissie kan vieren. In mijn ogen is de duur van je eerste commissie niet relevant. Wat wel relevant is of je een affiliate business kan opbouwen voor de lange termijn.

Want als je een business bouwt richting de lange termijn, krijg je succes en kun je rijk worden met affiliate marketing.

Als je het kan volhouden, stromen de commissies iedere dag binnen en behoor je tot de weinigen die een super affiliate zijn geworden.

Moet je nu nog kiezen voor affiliate marketing?

Ik denk het wel. Dit zeg ik niet omdat ik zelf geld verdien met affiliate marketing, maar omdat het een aantrekkelijk verdienmodel is.

Want je websites zullen inkomsten blijven genereren waardoor je alleen ervoor hoeft te zorgen dat de content relevant blijft voor je doelgroep.

Geen enkel ander verdienmodel is hierin gelijk. Daarbij komt ook dat je dagelijks maar een paar uur hoeft te werken om je business uit te breiden. Hiervoor hoef je je baan niet op te zeggen of te stoppen met je studie.

Ideaal toch?

Echter: als je vanaf het eerste moment geld wilt verdienen, is het beter om niet te beginnen met affiliate marketing. Je ongeduld wint het dan uiteindelijk. Helaas.

Mening: je kunt al haast gratis beginnen

Het kost inderdaad niet veel geld om te beginnen met affiliate marketing. Dit betekent niet dat je geen geld in deze business hoeft te steken, voor een website moet je eenmaal een bedrag betalen. Dit is overigens geen groot bedrag. Minder dan 100 euro is voldoende.

Daarnaast kun je ook affiliate marketing toepassen op social media. Hiermee bedoel ik Instagram, Pinterest en Facebook.

Bekijk in de video hieronder hoe je begint met affiliate marketing en een sociaal medium.

Laat dit lage bedrag een motivatie voor je zijn

Iedereen kan door de lage opstartkosten beginnen met affiliate marketing. Er zijn dus geen excuses meer om niet te starten. 😉

Lees hier hoe je start met social media en welke cursus je helpt om meteen goed te beginnen.

Mening: het duurt te lang voordat ik ervan kan leven

Het klopt dat het een tijd kan duren voordat je kan leven van je affiliate business. Maar is nou 2 jaar op een mensenleven?

Helemaal niets. Na deze 2 jaar heb je de volledige vrijheid om te doen wat wil je, wanneer je het wil en met wie. Nooit meer voor een baas werken, dat klinkt toch geweldig?

Heb realistische verwachtingen van affiliate marketing. Het duurt een tijd voordat de geldmachine gaat draaien.

Mening; affiliate marketing is verzadigd

Het is een feit dat affiliate marketing populairder is geworden. Dit betekent echter niet dat iedere niche verzadigd is – je maakt een affiliate website waarop je blogs gaat plaatsen. Als deze blogs beter zijn dan die van jouw concurrentie geeft Google, de bron waaruit jij bezoekers krijgt, hier een hogere waardering aan, waardoor je meer bezoekers krijgt dan je concurrenten. Meer bezoekers = 🤑🤑

Heb de juiste mindset

Je laat je afschrikken door de hevige concurrentie of het inspireert je om harder te werken. Onthoudt: je website is nooit af en degene die hard werkt om zijn of haar website voortdurend te verbeteren pakt de beste posities in Google.

 The only thing standing between you and outrageous success is continuous progress.

Dan Waldschmidt

Mening: affiliate marketing is moeilijk

True; affiliate marketing is niet makkelijk. Ook dit is geen reden om niet alles over dit verdienmodel te leren, de opgedane kennis toe te passen en daarnaast knoeperd hard te werken om van affiliate marketing een makkelijk verdienmodel te maken.

Zoals met alles; eerst is het moeilijk – omdat het nog nieuw voor je is. Alleen hoe langer je bezig bent, hoe makkelijker het wordt.

Volhouden: de sleutel om een affiliate marketing expert te worden

Het is natuurwet: wie het langste volhoudt, wordt een affiliate marketing expert.

Je leert dan vanzelf wat je niet moet doen, wat je moet doen om succesvol te zijn en hoeveel tijd kost om bijvoorbeeld een fulltime inkomen te verdienen.

Met andere woorden: ben je bereid om eerst fouten te maken, te maken krijgen met tegenslagen en langzaam erachter te komen wat de beste strategie is? Dan mag je je op een dag expert noemen.

Mening: je moet een goede schrijver zijn

Nog zo’n fabel. Het is een feit dat het succes met een goed schrijftalent eerder komt. Bloggen gaat echter niet om wie de mooiste schrijfstijl heeft, maar wie de lezer het beste helpt. je hebt nul talent nodig om een lezer als de beste te helpen – voeg waarde toe, licht verschillende oplossingen toe en vertel hoe het aanbevolen product werkt.

Als je dit recept keer op keer herhaald, lukt het je om een lezer een product te laten kopen.

Mening: alle informatie is gratis te vinden online

Ook niet gelogen. Hiervoor geldt ook – het volgen van een cursus is een beter idee. Je leert dan stap voor hoe het moet, welke vaardigheden je nodig hebt en je hebt een contactpersoon voor een antwoord op je vragen. Ook niet verkeerd.

Begin niet alleen door het bekijken van YouTube video’s maar door het volgen van een cursus. Zo tref je de beste voorbereiding. 😊

De beste cursussen zijn:

Verder lezen?

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *