Beginnen als affiliate

Affiliate Marketing Consistentie: De Motor Achter Succes

de banner voor de blog over affiliate marketing consistentie

Table of Contents

Als we een ding zou moeten noemen wat affiliates succesvol maakt is het wel consistentie. Het mooie is dat je ook consistent kan zijn en daardoor automatisch meer gaat bereiken.

Wat is consistentie?

Consistentie is een handeling op vaste basis uitvoeren. Stel je wilt een hele goede drummer worden, zoals Charlie Watts van de The Rolling Stones.

via GIPHY

Daarvoor moet je veel oefenen. Je kunt eens in de zoveel tijd oefenen. De kans is hierdoor niet zo groot dat je heel goed wordt, omdat je sporadisch oefent.

De uitgangspositie is een stuk beter als je iedere dag oefent, ook al is het een kwartiertje per dag. De spieren die ervoor zorgen dat je drumskills stijgen worden namelijk dagelijks getraind.

Dit principe kun je ook vertalen naar affiliate marketing. Als je dagelijks op komt dagen om aan je website te werken, goede content te schrijven en geschikte producten te promoten, kan het niet anders dat je daarmee succes krijgt.

Het is ook logisch: je maakt iedere dag je business beter, deze wordt vervolgens beter gevonden in Google. De commissies kunnen dan niet achterblijven. Na een jaar is je website al een stuk beter. Laat staan over 5 of 10 jaar.

Is consistentie moeilijk?

Kijkend naar het werk van verschillende affiliates zien we dat de meesten het lastig vinden om consistent te werken.

Dat begrijpen we ook: het is niet makkelijk om iedere dag weer aan het werk te gaan. Zeker als de resultaten er niet naar zijn.

Als je succesvol wilt worden (en dat wil je, anders lees je deze blog niet. 😉) moet je doorgaan. Wees consistent en je ziet je resultaten groeien.

Je hoeft maar toch een paar uur te werken aan je affiliate website?

Het klopt dat affiliates die veel geld verdienen nog maar een paar uur besteden aan hun website. Je bent nog niet op deze plek. Er zit daarom een ding op: keihard werken. Benut de vrije tijd die je hebt naast je baan en onderneem actie. Zo zul je ook steeds minder tijd hoeven besteden aan je website.

Hoe kan ik consistent zijn?

Simpel: neem iedere dag plaats achter je bureau en doe het werk dat je moet doen. Het punt is dat je niet altijd zin en de motivatie hebt om te werken. Dat hebben zelfs topatleten en ondernemers niet. Ze weten echter dat ze resultaten gaan zien als ze niets voor zich uitschuiven. Ze hebben een visie. Dit moet je ook doen.

Hoe creëer ik een visie?

Wat wil je bereiken met affiliate marketing? Schrijf het op en blijf eraan denken. Dit is de ultieme motivatie om toch de taken uit te voeren die gedaan moeten worden.

Maak het specifiek – wat wil je bereiken. Schrijf daarna subdoelen voor jezelf op om steeds te weten wat je wilt doen.

Subdoelen kunnen zijn goede zoekwoorden vinden, de allerbeste blog iedere dag schrijven voor een zoekwoord of een cursus nog een keer doorkijken om beter te worden.

een verrekijker kijkt in het landschap

Wil je het graag genoeg?

Een vraag tussendoor: wil je het wel graag genoeg? Want als je heel graag succes wilt hebben met affiliate marketing ga je altijd door. Kijk hiernaar omdat je het zelf moet doen. Consistentie kan je helpen om toch op te dagen als je liever wilt overslaan. Maar in de kern moet je tot in je tenen gemotiveerd zijn.

Hoe meer gemotiveerd je bent, hoe makkelijker je consistent bent.

Koppel je motivatie aan je doelen, en consistentie is de tool waarmee je de draad weer op pakt.

Je wordt nog consistenter met deze tips:

Werk op vaste tijden

Je hebt helaas niet alle tijd van de wereld. Er is een baan of een studie die op je wacht waardoor er minder tijd overblijft.

Werk daarom elke dag op hetzelfde tijdstip. Je weet dat je dan aan het werk moet, en hoeft geen moment te vinden op een dag dat je je business laat groeien.

Bovendien heeft iedereen tijd. We hebben op dit moment er een baan naast, maar we willen ook sporten, en iedere dag ervoor zorgen dat onze business sterker wordt. Daarom staan iedere ochtend om 4:45 uur op.

Hierdoor hebben we voldoende tijd om te werken aan onze doelen.

Met andere woorden: het is niet zo dat je even consistent werkt als het jou uitkomt. Je moet er tijd voor vrij maken, of beter gezegd: andere dingen ervoor opgeven.

Succes bereiken met affiliate marketing is niet een magische truc, het is puur de wil om hard te werken dag in dag uit.

Als je dit weet, heb je al 99% van de kennis in huis om een succesvolle affiliate te worden.

Laat je niet afleiden

In een paar seconden kunnen we al volledig afgeleid zijn. Funest voor het werk dat nog op je lijst prijkt. Je bereikt ook meer als je volledig bent gefocust.

Werk aan je focus, want als je dit consistent doet, wordt het allemaal makkelijker – en ga je nog meer bereiken.

Simpele regels voor een superfocus: zit alleen aan het programma waarmee je moet werken, zet een timer voor pauze en doe je telefoon op stil.

Heb geduld

Als laatste moet je geduldig zijn. Want het is niet zo dat je vandaag, morgen en volgende week consistent bent, en dat succes een feit is.

Er gaat een tijd overheen – omdat het tijd kost om hoog te ranken in Google. Maar het is wel zo dat als je meer geduld hebt dat je ook meer gaat bereiken. Je werkt dan continu met in de wetenschap dat resultaten gaan komen.

Zie je business groeien

Als je continu het werk doet dat je moet doen groeit je business keihard op de lange termijn. Je kunt het nu nog niet zien. En misschien geloof je er ook wel niet in.

Toch is het zo.

Dus:

  • maak een visie
  • Maak een deel van de dag jouw deel
  • Verban afleiding
  • Heb geduld

Over een paar jaar heb je dan een business die verder gaat dan je grootste dromen op dit moment.

Hoe kan ik mijn strategie veranderen om consistent te zijn?

Maak doelen voor langere tijd zodat je website echt een autoriteit wordt. Hierdoor heb je iedere dag een doel om aan te werken omdat heel veel blogs bij elkaar je autoriteit aantonen over een onderwerp.

Hoe lang duurt het voordat ik consistente affiliate inkomsten genereer?

Hier gaan sowieso een aantal maanden overheen. Daarom is het hebben van geduld als de gewenste resultaten er nog niet zijn zo belangrijk.

Wat moet ik doen om minder afhankelijk te zijn van Google’s algoritme en toch consistent te groeien?

Bouw een mailinglijst op, wees actief op social media (het beste is YouTube) of een community op. Wees niet te afhankelijk van google. Leer hier meer strategieën kennen.

Verder lezen over affiliate marketing

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *