Beginnen als affiliate

Zo Combineer Je Affiliate Marketing Met Een Baan

de banner voor de blog over affiliate maerketing naast een baan

Table of Contents

Als je een baan hebt, moet je je tijd verdelen als je ook aan een affiliate business wilt werken. Doordat je minder tijd hebt, komt het aan op je motivatie en discipline.

Ook jij hebt de tijd om aan je business te werken

Het is natuurlijk onzin dat je niet met een online business kan beginnen, omdat je een baan hebt. Je werkt maximaal 5 dagen in de week van 9 tot 5. Daarnaast is er dus heel veel tijd over om te werken aan een eigen business. Je moet er de tijd voor vrij maken, want als je klaar bent met je baan, wacht je eigen bedrijf op je.

Je wilt dan misschien wel liever even lekker niksen of een film kijken. Ook goed, maar weet dat je het met deze instelling niet gaat redden.

Succesvolle ondernemers hebben namelijk geen 9 tot 5 mentaliteit. Ze weten dat ze ook op andere momenten moet komen opdagen, en het werk doen.

Het opbouwen van een eigen bedrijf klinkt heel mooi en soms ook romantisch. Het is echter ook hard werken, lange dagen maken en niet zeker weten of dat wat je doet aanslaat.

Als je nu nog heel graag een eigen business wilt opbouwen, helpen we je graag om dat naast je baan.

Weet zeker dat je het graag genoeg wilt

Heel veel mensen starten met affiliate marketing. Het lijkt ze immers erg leuk om een passief inkomen te hebben, niet meer voor een baas te hoeven werken en zelf hun tijd in te delen.

Het is ook fantastisch. Op dit moment is de realiteit anders. Je hebt een baan waar je heen moet om de kost te verdienen, waardoor je in de uren die overblijven moet bouwen aan je dromen.

Weet je zeker dat je dit wilt? Je moet immers ook aan je business werken als je er totaal geen motivatie voor voelt, je nog geen resultaten hebt geboekt, en je omgeving tegen je zegt dat je er maar beter kunt stoppen.

Kortom: genoeg redenen om te stoppen.

via GIPHY

Aan de andere kant zijn er ook heel veel redenen om door te gaan. Succesvolle affiliates hadden een hele sterke why, daardoor gingen ze altijd door, en was stoppen geen optie.

De why is een term die tegenwoordig veel wordt gebruikt. Het staat voor weten waarom je iets doet. Bijvoorbeeld starten met affiliate marketing omdat je helemaal klaar bent met je baan.

Weet voordat je je begint waarom je start met affiliate marketing. Dit is de brandstof die ervoor zorgt dat je steeds doorgaat, en uiteindelijk je helpt om te slagen. Schrijf het op, blijf eraan denken en je bent niet meer te stoppen straks.

Plan het werken aan je business in

Succes komt doordat voor je langere tijd aan iets werkt. Daarvoor moet je goede gewoontes hebben. Als iets een gewoonte is, kost het je geen moeite om te werken aan je volgende blog bijvoorbeeld.

Gewoontes zijn voor iedereen anders: de een werkt het liefst in de ochtend, de ander in de avond. Kijk naar de momenten waarop je het fitst bent, plan deze in als jouw momenten om te werken aan je business.

Het kan zijn dat je hiervoor eerder moet opstaan, of een afspraak moet verplaatsen. Doe dit, aangezien je beperkte tijd hebt om te werken.
Als je een moment hebt ingepland is het tijd om je te focussen. Als het je lukt om je te focussen krijg je je werk af doordat je niet wordt afgeleid en je hebt er minder tijd voor nodig dan je had gedacht. Een groot voordeel.

Op het begin kan dit lastig zijn, maar als je door blijft gaan en je why herinnert, sta je op voordat iedereen wakker is, of werk je door als iedereen lekker aan het chillen is.

Het werkt niet als je zegt; ik begin morgen aan dit plan, het komt wel goed. Dan ga je namelijk andere dingen doen.

Plan het in, noteer het in je agenda en kom opdagen als de het tijdstip in beeld komt.

Laat het niet afhangen van motivatie

Je voelt niet altijd genoeg motivatie om te werken aan je plannen. Dat heeft iedereen. Het is ook fijner om nog even in de bed te liggen. Daarmee doe je wat iemand doet die een baan heeft. Dat is prima.

Alleen als je een ander leven wilt, moet je andere dingen doen. Dus komen opdagen als je geen motivatie hebt.

Als je dat doet en goed werk blijft afleveren, groeit je business en voel je na een paar maanden veel motivatie om de volgende stap te zetten.

Als je inzet afhangt van motivatie werk je sporadisch en blijven de resultaten uit. Met andere woorden: het gaat om consistentie.

Bekijk hier de kracht van consistentie

Verander je lifestyle

We zeiden het al: als je andere resultaten wilt, moet je andere dingen gaan doen. Verander daardoor je leven om betere resultaten te krijgen.

Een paar voorbeelden:

Ga sporten

Om meer energie te krijgen, een sterkere focus te hebben en om te zien dat succes een lange termijnproject is. Als je steeds naar de sportschool gaat, word je lichaam sterker, groeit je conditie en ga je dingen doen die je voor onmogelijk hield

Lees boeken over persoonlijke ontwikkeling

Als je bang bent om succes te bereiken, en eigenlijk gelooft dat het voor jou niet mogelijk is, zul je ook geen resultaten boeken.

Je boekt pas grote resultaten als je er helemaal in gelooft. Hiervoor moet je een andere mindset aannemen en erop vertrouwen dat je instaat bent om je dromen te realiseren.

Verschillende auteurs hebben zich over dit onderwerp gebogen, en er goede boeken overgeschreven. Think an grow Rich is voor jou de beste leestip.

Besteed je tijd niet meer aan onzin

Als je wilt kun je een hele dag lekker op social media zitten en filmpjes bekijken die eigenlijk nergens overgaan. Als je dit graag wilt doen, is dat prima. Als je een succesvolle business wilt opbouwen horen daar andere gewoontes bij. Zoals in een dagboek bijhouden wat voor resultaten je hebt behaald de afgelopen tijd.

Vraag je af: helpt dit mijn toekomstige ik? Als het antwoord nee is, weet je dat je iets anders moet doen.

Verder lezen over affiliate marketing

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *