Affiliate marketing coach – zo groeit je business erdoor

de banner voor de blog affiliate marketing coach

Table of Contents

Een coach kijkt met je mee, geeft tips en stuurt je de richting op waar je groeipotentie ligt. Wat betekent een coach voor affiliate marketing, en hoe kan je business erdoor groeien?

Wat kan een coach voor mijn affiliate business betekenen?

Heel veel. Een goede coach weet immers hoe je affiliate marketing succesvol moet toepassen en kan ervan leven. Jij wilt naar dit punt toewerken. Een coach bespreekt met je welke stappen je het beste kunt zetten om je doel te bereiken.

Hoeveel kost een affiliate marketing coach?

Een coach kost tussen de 99 en 200 per uur. Deze bedragen moet je niet zien als een kostenpost, maar als een investering. Want na een sessie ben je veel meer wijzer geworden, en kun je door de informatie de juiste veranderingen doorvoeren in je business.

Ik kan alles toch ook zelf leren?

De informatie is wel beschikbaar. Toch lukt het maar weinig affiliates om echt te groeien. Omdat ze:

  • Niet consistent zijn 
  • Niet houden aan hun niche 
  • Geen idee hebben wat ze eigenlijk willen 
  • Er geen geloof in hebben 

Vooral dat laatste punt is de belangrijk. Affiliates zien wel dat anderen bijvoorbeeld 10K per maand verdienen en raken vervolgens geïnspireerd. Ze geloven toch niet dat ze hetzelfde kunnen bereiken. Een coach geeft je het geloof dat je het ook kan bereiken.

Dat is al de helft van het werk.

Sparren over de business 

Het is sowieso goed om met een coach voor affiliate marketing te praten. Je bouwt namelijk in de meeste gevallen alleen aan je business. Als je met iemand praat, krijg je andere inzichten. Denk aan ideeën om nieuwe producten te promoten, andere blogs te schrijven en YouTube erbij te betrekken.

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

Je plant een call in met een coach. Vervolgens praat je gemiddeld een uur met deze persoon over je business, en vertel je waar je tegenaan loopt. Na het luisteren naar je verhaal en het bekijken van je website krijg je adviezen om je website te verbeteren en meer geld te verdienen. Deze adviezen gaan over bijvoorbeeld SEO en e-mailmarketing.

Het is geen shortcut naar succes 

Goed om te vertellen: een coach is geen zekerheid naar meer succes. Je krijgt meer kennis en je weet hoe je het beter kunt aanpakken, maar de rest bepaal jij.

Neem dus nooit een affiliate marketing coach omdat je denkt dat je business ineens gaat groeien. Je krijgt betere tools, maar je moet het nog altijd zelf doen.

een groep viert de sucessen op het strand

Neem alleen een affiliate marketing coach als je echt gemotiveerd bent 

Je kunt het praten met een coach vergelijken met een schoolklas: alleen de leerlingen die echt gemotiveerd zijn, halen goede cijfers en ronden hun studie met goede cijfers af. Waarom? Omdat ze heel erg gemotiveerd waren. 

Je kunt overal een coach vinden die je stimuleert en begeleidt om meer te verdienen met affiliate marketing. Maar uiteindelijk bepaal je wat voor succes je krijgt.

Wat je het beste kunt doen tijdens de coachingcall

5 punten die je helpen om het maximale uit een coachingcall te halen.

Stel veel vragen 

Dit is het beste wat je kunt doen, want de coach heeft op elke vraag een passend antwoord. Stel vragen over onder andere een website opbouwen, zoekmachineoptimalisatie en goede blogs schrijven. Je praat met een expert, deze persoon weet als geen ander hoe je bijvoorbeeld een goede website laat ranken in Google.

Wees niet bang om te vragen. Je betaalt immers voor directe hulp. Dus vraag, vraag, vraag. Je hebt in de meeste gevallen ook maar een uurtje. Dat is zo om.

Maak van te voren een vraaglijstje, zodat je geen enkele vraag vergeet. 

Luister 

Je bent een student tijdens het gesprek, en een student moet luisteren naar de informatie die hem wordt aangereikt. Sorry, dit klinkt misschien wat hard, maar zo is het wel. Praat er niet de hele tijd doorheen. Je krijgt waardevolle informatie aangereikt, die jouw business helpen groeien.

Als je onvoldoende luistert, weet je vervolgens niet meer wat de beste aanpak was. Dus luister.

Luister naar Simon Sinek voor tips om beter te luisteren 

Sta open voor feedback

Dit kan pijnlijk zijn, aangezien je hoort wat je niet goed hebt gedaan. Maar dit hoort erbij als je wilt groeien.

Je moet immers andere dingen gaan doen als je andere resultaten wilt hebben. Wat je nu doet, brengt een bepaald resultaat op. Als je iets anders doet, krijg je ook andere en betere resultaten.

En je kunt alleen iets anders doen als je feedback krijgt van iemand. Vat de feedback niet persoonlijk op en zie het als een kans om beter te worden. Tijdens mijn studie zei een docent geen feedback, maar feedforward. Als je het ook zo ziet, ga je altijd vooruit. 😊

Kom erachter wat hun lifestyle is 

Succesvolle mensen hebben een andere lifestyle dan ‘onsuccesvolle’ mensen. Ze staan bijvoorbeeld iedere ochtend om 5 uur op, lezen veel boeken, hebben een vriendenkring die in dit geval ook affiliate zijn en vaak sporten.

Succesvol ondernemen gaat niet alleen over je bedrijf, maar ook over je privéleven. Hoe beter je privéleven is, hoe beter het gaat met je bedrijf. Je moet de wijze waarop je leeft ook veranderen.

Stel een plan samen op

Als het gesprek op zijn einde loopt, moet je een plan hebben om mee verder te bouwen. Zonder plan weet je namelijk niet wat je moet doen om je dromen te realiseren.

Het hoeft ook geen dik boekwerk te worden. Je hoeft alleen te weten waar je je nu op moet focussen, hoe je je website beter vindbaar maakt in Google en hoe je meer geld gaat verdienen.

Laat de coach het plan schrijven door te vragen: wat kan ik nu het beste doen?

Na het gesprek moet je dit doen

Houd vast aan het plan 

Volgens Income School wijken veel bloggers van een bewezen plan af. Dat is jammer, want een plan heeft zich bewezen. Waarom je dan nog iets anders gaan doen?

Misschien heb je ideeën die jezelf beter vind. Dat is niet zo relevant. Je bent de student, weet je nog? 😉

De kenner weet hoe het spelletje werkt. Volg zijn regels en je bent op weg om meer commissies te gaan vieren.

Affiliate marketing is niet ingewikkeld. Het heeft simpele spelregels. Als je die volgt, word je succesvoller. Zo simpel is het.

Houd je hieraan vast en de rest volgt vanzelf.

Volg een cursus 

Voordeel: iedere coach heeft een affiliate marketing cursus in de aanbieding. Deze cursus is een perfect vervolg op het gesprek. Tijdens het volgen van de cursus krijg je namelijk de tips die je ook kreeg tijdens de coachingcall. Als je deze principes vervolgens nogmaals toepast, wordt het een gewoonte en blijft het beter in je hoofd zitten.

Ik vind ook niet dat je aan een coachingcall voldoende hebt. Er gaan meer sessies overheen voordat je bijvoorbeeld consistent meer verdient.

Zie een cursus als naslagwerk waarmee je makkelijk jezelf herinnert aan de dingen die je moet doen. 

Werk harder een slimmer 

Dit is het geheim van iedere succesvolle affiliate. Ze hebben er hard voor gewerkt op een slimme manier. 

Affiliate marketing is een business die voor jou werkt: als je een blog hebt geschreven, gaat die ranken in Google waardoor je bezoekers krijgt. Dus als je vaker blogt, is de kans groter dat je meer bezoekers krijgt. Dit is een voorbeeld van harder werken.

Je kunt ook harder werken door je regelmatig je blogs te verbeteren, de snelheid van je website te checken, een YouTube kanaal oprichten en een product dat je promoot volledig te leren kennen.

Maar: werk gewoon harder. Zoek altijd naar manieren waardoor je slim werkt en je werkzaamheden blijven voor je werken in de toekomst.

Verander je leven buiten je business 

Zoals ik al zei, is het belangrijkst om je leven op een positieve manier te veranderen. Dit heeft immers ook invloed op je business. Als je een negatief punt vervangt voor een positieve tegenhanger hoef je je daar niet meer druk over te maken tijdens het werken aan je business.

Ik kwam laatst deze video tegen van het YouTube kanaal better ideas. Zijn concept om je leven te veranderen is simpel. Hierdoor kun je het ook toepassen in je eigen leven. 

Onthoud dat je leven veranderen nooit in een keer gaat. Daar gaat tijd overheen.

Geef nooit op 

Als je een ding van een coach kan leren, is dat je nooit moet opgeven. Ze zijn immers het voorbeeld van succes. Dat succes is er alleen gekomen doordat ze zich nooit lieten stoppen door tegenslagen, twijfels en kritiek van anderen.

Door hun prestaties weet jij dat je ook succesvol kunt worden als je dag in dag uit blijft bouwen aan je business en nooit opgeeft.

Zoveel mensen geven op, terwijl ze zo dichtbij een groot succes waren. Wees anders en kies altijd voor volharding. De hoofdpersoon van de film The Founder vertelt waarom.

Je kunt het beste een coaching call inplannen met Nicole van Roekel of Wesley van der Laan. (Levenineenlaptop)

Nogmaals: zie het als een investering in jezelf en de resultaten komen. 

Meer lezen over affiliate marketing

Over mij

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *